HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

Kollit avasi kauden neljän pisteen viikonlopulla

IFK-junnujen viikkoraportti.

IFK:n junioreiden kesätauko sarjaotteluiden osalta päättyi viime viikolla, kun Kollit, sekä B- ja C-nuoret aloittivat urakkansa omissa sarjoissaan. Samalla käynnistyi myös kahden uuden IFK-juniorijoukkueen taival, joiden toiminnasta vastaa IFK:n yhteistyöseura Red Wings ry. Nyt IFK:lla on joukkue myös B2-nuorten SM-sarjan karsinnoissa, sekä toinen joukkue C-nuorten SM-karsintasarjassa, joka kantaa nimeä IFK Challenger. B2-nuorten vastuuvalmentajana toimii IFK:n C-nuoret viime kaudella Suomen mestaruuteen luotsannut Nemo Nokkosmäki ja IFK Challengerin valmennuksesta vastaa Juha Nurminen.

Janne Hämäläisellä kolmen tehopisteen sunnuntai

Kollien kausi Nuorten SM-Liigassa uuden päävalmentajansa Tommi Hämäläisen johdolla käynnistyi kahdella kotiottelulla. Sarja-avauksessa lauantaina Kärpät oli kiinni täydessä pistepotissa oululaisten iskettyä 0-1-maali jo ottelun toisella minuutilla ja säilyttäen johtoasemansa aina lähes loppusummeriin asti. Kollit kuitenkin onnistui tasoittamaan 1-1:een alivoimalla ajassa 57.25, kun Juha Jääskä sai kunnian viimeistellä joukkueelleen kauden avausmaalin. Jatkoajalla Kollit joutui pelaamaan alivoimalla viimeiset puolitoista minuuttia, mutta Kärpät ei onnistunut erikoistilannettaan hyödyntämään voittomaalin arvoisesti. Sen sijaan voittomaalikilpailussa vierasjoukkue lopulta käänsi ottelun edukseen, kun se onnistui maalinteossa kahdesti Lauri Kulmalan ollessa Kollien ainoa onnistuja. Näin loppunumerot kirjattiin Kärpille niin voittomaalikilpailusta, kuin koko ottelustakin 1-2. Kollien maalissa pelannut Niilo Halonen torjui ottelussa 29 kertaa.

Sunnuntaina Kollit kohtasi KooKoon. Avauserässä isännät karkasi 3-1-johtoon Teemu Engbergin, Janne Hämäläisen ja Alex Leväsen onnistuessa maalinteossa. KooKoo nousi kuitenkin toisessa erässä tasoihin ja 2-3-kavennusmaali ajassa 27.17 oli siinä mielessä varsin harvinainen osuma, että se syntyi KooKoon pelatessa kahden miehen alivoimalla. Toisen erän lopulla ajassa 38.58 Kollit kuitenkin siirtyi uudestaan johtoon Atte Tuliaran maalilla ja tästä johtoasemastaan ei kotijoukkue enää luopunut. Loppunumerot 5-3:een viimeisteli Miika Laaksonen KooKoon tyhjään maaliin ajassa 59.01. Hämäläisen saldo ottelusta oli 1+2, Leväsen 1+1 ja Lauri Kulmalan 0+2. Anton Ignatiuksen Kolli-debyytti toi tilastoihin voitto-ottelun lisäksi 20 torjuntaa.

Kahdessa ottelussa 126 laukausta kohti maalia

IFK:n B-nuorten taival SM-alkusarjassa starttasi 3-6-vierastappiolla perjantaina Jokereita vastaan. IFK:lta maalinteossa onnistuivat Otto Salmi (1+1), Otto Etelätalo, sekä Eetu Kukka. Henrik Tikkanen maalissa torjui 23 kertaa. Lauantaina pelattu kauden kotiavaus Blues-Akatemiaa vastaan käynnistyi juhlavasti, kun ennen ottelua Elisa Areenan kattoon nostettiin IFK:n C-nuorten viime kauden mestaruusviiri. Itse ottelussa IFK ei lopulta antanut länsinaapureilleen mitään mahdollisuuksia, vaan joukkue jyräsi 7-2-voittoon neljän (2+2) tehopisteen Niklas Nordgrenin heiluttaessa tahtipuikkoa hyökkäyspään onnistumisten osalta. Lassi Vitali ja Tom Grönblom kirjauttivat tilastoihin kolme syöttöpistettä. Lisäksi IFK:lta maalinteossa onnistuivat Jesper Henriksson, Etelätalo, Jami Hänninen, Kukka, sekä Salmi (1+1). Jere Huhtamaalle IFK:n maalissa torjuntoja kertyi 28.

C-nuorten SM-karsintasarjan kakkoslohkossa IFK avasi kautensa 10-1-murskavoitolla GrIFK:n vieraana Kauniaisissa lauantaina, mutta kotiavaus sunnuntaina Kiekko-Vantaata vastaan toi 4-5-tappion. GrIFK:ta vastaan IFK laukoi kohti maalia peräti 69 kertaa ja 10 maalin ilotulituksessa kovimmat tehopisteet keräsi hattutempun tehnyt Marcus Kallionkieli (3+1), Jere Henriksson (1+3), Ville Rekola (1+2), sekä Valtteri Hapuli (1+2). IFK:n muut maalintekijät olivat Eero Kiiski, Roope Turunen, Antti-Eemeli Haapanen ja Jan-Oskar Olsson.

Kiekko-Vantaata vastaan IFK latoi myös hurjan määrän laukauksia kohti maalia (57), mutta lohipaitojen maalissa pelannut Sebastian Katajainen pysäytti niistä peräti 53. Kiekko-Vantaa karkasi toisen erän alussa jo 1-4-johtoon ja toiselle erätauolle lähdetiin lopulta vieraiden 2-5-johtoasemassa. Päätöserässä IFK nousi jo maalin päähän 4-5:een, mutta hurjasta yrityksestä ja taistelusta huolimatta tasoitusmaalia ei nähty. Maalivahtien torjunnat päätöserässä, IFK kolme ja Kiekko-Vantaa 21, kertovat kaiken olennaisen siitä kummassa päädyssä kaukaloa peliä suurimmaksi osaksi viimeisten 20 minuutin aikana pelattiin. Kallionkieli oli jälleen tehokas iskettyään kaksi maalia (2+1) ja myös Henriksson oli GrIFK-ottelun tavoin hyvässä iskussa viimeisteltyään tehot 1+2. IFK:n neljännen maalin teki Leo Ring (1+1).

B2-nuorille kahden voiton startti

IFK:n B2-nuoret aloitti SM-alkusarjan kahdella voitolla. Perjantaina Blues EKS kaatui vieraissa maalein 4-1 Jaakko Innasen onnistuessa maalinteossa kahdesti. Lauantaina IFK taisteli 4-3-kotivoiton Ilveksestä voittomaalikilpailun jälkeen. Ilves siirtyi ottelussa jo 1-3-johtoon päätöserän alussa, mutta IFK:n kiri käynnistyi reilut neljä minuuttia ennen täyttä aikaa. Ensin Innanen laukoi ylivoimalla 2-3-kavennuksen ajassa 55.33. Ajassa 59.31 Ilvekselle tuomittiin jäähy ja samassa ajassa IFK otti aikalisän, sekä maalivahdin pois maaliltaan. Riski kannatti, sillä ajassa 59.49 Luca Saarelainen laukoi kuudella neljää vastaan 3-3-tasoitusmaalin ja ottelun jatkoajalle. Voittomaalikilpailussa IFK:n sankarit olivat kaikki kolme Ilveksen yritystä torjunut maalivahti Tubbe Hellström, sekä ainoana maalinteossa onnistunut Jesse Pietikäinen. Varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla Hellström urakoi yhteensä peräti 43 torjuntaa.

IFK Challenger pelaa C-nuorten SM-karsintasarjan ykköslohkossa ja uuden joukkueen ensikosketus sarjaotteluihin tehtiin viikonloppuna Pohjois-Suomessa. Lauantaina Kärpät oli tyly isäntä Oulun Raksilassa takomalla tulostaululle lukemat 1-11. IFK Challengerin historian ensimmäisen maalin sai kunnian viimeistellä Teemu Suviyö ja tuo maali nähtiin avauserän viime sekunneilla, vain kaksi sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa. Kai Mikkonen IFK Challengerin maalissa urakoi ottelussa hurjat 71 torjuntaa. Sunnuntaina IFK Challenger kohtasi Kiimingin Kiekko-Pojat Jäälissä ja lopputulos kirjattiin KKP:lle maalein 0-3. Miika Siipolle IFK Challengerin maalissa tilastoitiin 39 torjuntaa. IFK Challengerin historian ensimmäisessä kotiottelussa tulevana lauantaina (10.9.) Malmin jäähallissa vastaan luistelee HPK. Ottelu käynnistyy kello 13.50.

VIIKON TEHOKKAIMMAT

Kollit: Janne Hämäläinen 1+2, Teemu Engberg 1+1, Alex Levänen 1+1, Lauri Kulmala 0+2, Juha Jääskä 1+0, Atte Tuliara 1+0, Miika Laaksonen 1+0

B-nuoret: Otto Salmi 2+2, Niklas Nordgren 2+2, Tom Grönblom 0+3, Lassi Vitali 0+3, Otto Etelätalo 2+0, Eetu Kukka 2+0, Onni Nokkosmäki 0+2

C-nuoret: Marcus Kallionkieli 5+2, Jere Henriksson 2+5, Valtteri Hapuli 1+2, Ville Rekola 1+2, Leo Ring 1+1, Jan-Oskar Olsson 1+1

B2-nuoret: Jaakko Innanen 3+2, Anton Korhonen 1+2, Waltteri Virtanen 0+2, Luca Saarelainen 1+0, Matts Lehtinen 1+0, Ilmari Pieviläinen 1+0

C-Challenger: Teemu Suviyö 1+0

TULEVAT OTTELUT

Kollit: ke 7.9. klo 19.00 Blues-Kollit, pe 9.9. klo 18.30 Kollit-Ässät, la 10.9. klo 17.00 Kollit-K-Vantaa

B-nuoret: la 10.9. klo 13.20 IFK-Lukko, su 11.9. klo 13.50 IFK-HPK

C-nuoret: la 10.9. klo 15.30 Jokerit-IFK, su 11.9. klo 16.20 IFK-TPS