OTTELURAPORTTI: Eronen osui kahdesti – Ruusulta huippumatsi

play

IFK–GKS Tychy 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

IFK CHL-kauden toisen voittonsa lauantai-iltana, kun Puolan mestarijoukkue kaatui nihkeähkön pelin jälkeen. Ottelun sankarit olivat kaksi kertaa ylivoimalla siniviivalta osunut Teemu Eronen ja mainiosti Nordiksen IFK-debyyttinsä hoitanut maalivahti Markus Ruusu.

Katso oheiselta videolta ”Rosen” kommentit matsista.

IFK pääsi pelaamaan ensimmäisessä erässä kolmasti ylivoimaa. Kolmas kerta toden sanoi ja Eronen pääsi sivaltamaan kotijoukkueen 1-0-johtoon ajassa 11.10.

Maalittoman toisen erän jälkeen kolmannessa erässä Tychy onnistui tasoituksessaan. Ajassa 47:13 Alex Szczwchura iski pelin 1-1:een. IFK otti kuitenkin pikaisesti taas johtoaseman. Joukkue sai ylivoiman pyörimään ja ajassa 52.24 Eronen iski Tommi Santalan syötöstä pelin 2-1:een. Lisämaaleja ei nähty ja IFK vei pisteet 2-1-voitolla.

– Ihan lähti vauhdikkaasti liikkeelle, mutta saatiin vaikea peli tästä aikaan. Maalin peliä kun pelataan tiukasti lopputuloksesta. Kyllä siinä haasteita oli hyökkäyspelin päättämisen suhteen. Hyvä että Eronen pystyi ottamaan vastuuta ja ratkomaan meille sen kolme pistettä. Kova ja sitkeä oli vastustajaa. Tehtiin vaikea peli itselle, mutta oltiin kärsivällisiä ja lopussa kiitos seisoi, IFK:n luotsi Ari-Pekka Selin sanoi pelin jälkeen.

CHL on ollut tällä kaudella erityisen mielenkiintoinen, kun uusia joukkueita on noussut haastamaan kestomenestyjiä. Kotikaukaloetu tuntuu myös painavan paljon vaakakupissa, sillä vierasvoittoja ei olla kauheasti nähty.

– Kyllä se näin on. Työtä tehdään kaikkialla ja omien liigojensa mestarit satsaavat päästessään CHL:ään. Kärkijoukkueilla on laatupelaajia ja ne tuovat semmoisen yllätysmomentin liigaan. Kaikki pitää olla hyvin valmisteltu ja keskittyä huolella tekemiseen, jos täällä halutaan voittoja, se on CHL:ssä tällä kaudella todistettu, Selin sanoi.

CHL on tällä kaudella yllätyksellinen ja jatkopaikoista kisaa tasaväkisesti yhä enemmän joukkueita.

– Sehän on CHL:n tavoite mennä tähän suuntaan, että lohkoissa on kolme, miksei neljä joukkuetta, jotka voivat päästä jatkoon. Kilpailu kovenee ja se on hyvä suuntaus CHL:ssä.

Katso ottelun tilastot

CHL jatkuu lokakuussa, jolloin IFK kohtaa kahdesti Skellefteå AIK:n. IFK tarvitsee peleistä kaksi voittoa selvitäkseen jatkoon, joten panosta riittää. Osta liput matsiin tästä linkistä!

Markus Ruusu

Näytä kaikki uutiset