logologo
HIFKHPK
torstaina 20.09.2018 klo 18:30

Selin: Timantinkova joukkue tulee vastaan

IFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kommentoi CHL:n lohkoarvontaa.

IFK saa vastaansa CHL:n lohkovaiheessa italialaisen HC Bolzanon, ruotsalaisen Skellefteå AIK:n ja puolalaisen GKS Tychyn. Joukkueista kaksi on Suomessa vähemmän tunnettuja, mutta kolminkertainen Ruotsin mestari Skellefteå on Pohjoismaissa sitäkin tunnetumpi.

– Skellefteå on timantinkova ruotsalaisjoukkue. He ovat olleet kahdeksan viime vuoden aikana seitsemän kertaa SHL:n finaaleissa, ja se kertoo kaiken oleellisen siitä laadukkaasta työstä, mitä siinä seurassa tehdään, kommentoi IFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

HC Bolzanoa valmentaa Kai Suikkanen, joka on Liigassa valmentanut TPS:n mestaruuteen 2010 ja kaksi vuotta myöhemmin Pelicansin hopealle. HC Bolzano pelaa itävaltalaisessa EBEL-liigassa, johon osallistuu maan joukkueiden lisäksi seuroja Italiasta, Tshekistä, Unkarista ja Kroatiasta. Entinen IFK-kapteeni Arttu Luttinen pelasi viime kauden EBEL-liigassa. HC Bolzano juhli tänä keväänä sarjan mestaruutta.

– On kova suoritus voittaa EBELin mestaruus. Sarja on Suomessa vähemmän tunnettu, mutta siellä pelaa kovia joukkueita, Selin sanoo.

GKS Tychy voitti Puolan mestaruuden tänä keväänä. IFK kohtaa jo toisella kaudella peräkkäin puolalaisen joukkueen, sillä viime syksynä Comarch Cracovia otti stadilaisista mittaa. IFK voitti molemmat pelit, mutta kotikaukalossa Cracovia pisti kovasti hanttiin.

– Ei Puolaankaan voi löysästi mennä, tai voi käydä huonosti. Kokonaisuutena meillä on mielenkiintoinen lohko. Matkustaminen tuo jonkin verran haasteita, mutta niihin löydetään varmasti ratkaisut.

Ottelut pelataan elokuun, syyskuun ja lokakuun aikana. Pelipäivät varmistuvat lähiviikkojen aikana. IFK:n kausikorttiin sisältyy CHL:n lohkovaiheen kotiottelut. Tilaa oma kausikorttisi, niin näet kotimaista ja kansainvälistä huippulätkää omalta paikaltasi Nordiksella!

Näytä kaikki uutiset