logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

HIFK:N NOPEA NOUSU SUOMEN NAISKIEKON HUIPULLE

Gimmat pelaa finaaleissa ensimmäistä kertaa seuran historiassa.

Stadin Gimmojen paluu naisten pääsarjaan täyttää tänä keväänä kolme vuotta. Keväällä 2019 HIFK nousi yhden Mestiksessä pelatun kauden jälkeen Naisten Liigaan. Tällä kaudella joukkue nousi runkosarjassa Liigan kahden parhaan joukkoon ja pelaa sunnuntaina alkavissa finaaleissa ensimmäistä kertaa seuran historiassa.

Viime kaudella Gimmat voittivat pronssia, ja kun suurin osa joukkueesta pysyi samana ja vieläpä vahvistui muutamalla suomalaisella maajoukkuenaisella, ei tämän kauden finaalipaikka tule seuraajille yllätyksenä.

– Kaikilla on tunne siitä, että joukkueeseen ja tähän yhteisöön kuuluminen on etuoikeus. Pelaajat ja toimihenkilöt ovat erittäin sitoutuneita joukkueen toimintaan ja itsensä kehittämisen, halutaan olla koko ajan vähän parempia jokaisella osa-alueella. Arjen työ on saatu sille tasolle, että menestyminen on mahdollista nyt ja tulevina vuosina, päävalmentaja Saara Niemi kuvaa prosessia.

Viime kauden pronssinen mitali oli HIFK:lle kaikkiaan kolmas seuran naiskiekon historiassa. HIFK oli yksi alkuperäisistä Naisten SM-sarjan kaudella 1982-83 käynnistäneistä kymmenestä joukkueesta. Vuosina -88 ja -89 IFK voitti seuran ensimmäiset naisten pronssimitalit.

Naisten Liigan finaalit alkavat tulevana sunnuntaina 17.4. klo 16:00 Espoossa. HIFK:n ensimmäinen kotifinaali pelataan Pirkkolassa maanantaina klo 15:00.

Näytä kaikki uutiset