logologo
HIFKHPK
torstaina 20.09.2018 klo 18:30

FALCK TIETURVA: IFK:n juniorit näkyvästi esillä maajoukkueissa

IFK-junnujen viikkoraportti.

Perinteinen marraskuinen maajoukkuetauko laittoi useat juniorisarjat tauolle viime viikolla, mutta IFK:n kolmesta vanhimmasta ikäluokasta kaksi joukkuetta nähtiin kuitenkin kaukalossa taistelemassa sarjapisteistä. Suomen sinivalkoisissa edustustehtävissä nähtiin IFK:n junioreita viidessä maajoukkueessa ja heistä erityisesti Miro Heiskasen, Anton Lundellin, sekä Kari Piiroisen suoritukset säväyttivät.

Risikko urakoi Lahdessa 51 torjuntaa

C-nuorten SM-karsintasarjan ykköslohkossa Joni Töykkälän miehistö pelasi viime viikonloppuna kaksi ottelua. Perjantaina vastaan luisteli Lahdessa Pelicans ja sunnuntaina IFK isännöi Elisa Areenalla JYPiä. Pelicansin ja IFK:n välisestä ottelusta tuli vähämaalinen jännitysnäytelmä. Maalittoman avauserän jälkeen Eemil Vaulamo laukoi IFK:n 1-0-johtoon ja näissä numeroista siirryttiin viettämään toista erätaukoa. IFK:n maalissa loistavan ottelun pelannut maalivahti, 51 torjuntaan venynyt Henri Risikko, joutui antautumaan ensimmäisen kerran kolmannen erän alussa, kun Pelicans tasoitti ottelun 1-1:een ylivoimalla ajassa 42.35. Tuo maali jäikin sitten kotijoukkueen ainoaksi, sillä jatkoajalle venyneen ottelun ratkaisijaksi nousi IFK:n Joonas Parviainen, jonka 2-1-voittomaali syntyi pelikellon näyttäessä aikaa 63.59. Esityön voittomaaliin teki Tommy Tyyskä.

– Heikko ottelu meiltä. Vastustaja oli kova, kuten tiedettiin. Paineisti kovaa, johon olisi pitänyt vastata lähtemällä liikkeelle ja syöttämällä laadukkaasti. Arvokkaat kaksi pistettä kuitenkin, päävalmentaja Töykkälä kommentoi ottelun jälkeen.

JYPiä vastaan ottelun avausmaali nähtiin jo ajassa 3.11 ja Pelicans-ottelun tavoin siitä vastasi IFK:n pelaajista Vaulamo. JYP kuitenkin nousi avauserässä vielä tasoihin ja meni ylivoimalla vielä ohi. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin siis JYPin johtaessa maalein 1-2. Toisessa erässä Aatu Laakso nosti kotijoukkueen tasoihin ja kolmannessa erässä näytti jo vahvasti siltä, että IFK etenee myös viikonlopun toisessa ottelussaan aina jatkoajalle asti. Toisin kuitenkin kävi. JYP onnistui maalinteossa reilut kaksi minuuttia ennen päätössummeria ja tuo 2-3-maali riitti lopulta vieraille täyteen pistepottiin. Samalla katkesi IFK:n kuuden peräkkäisen kotivoiton putki. Edellisen kerran IFK oli hävinnyt kotikaukalossaan 9. syyskuuta ja myös silloin loppunumerot olivat 2-3.

– Alku oli lupaava, mitä seurasi sitten luulotauti. Vastusta oli parempi kamppailuissa ja työmäärässä. Ensi viikkoon teemalla hymyssä suin, tosissaan ja työhaalarit päällä, Töykkälä päätti.

IFK jatkaa lohkossa toisena, mutta kärkijoukkue Kärpät karkasi nyt jo 11 pisteen päähän. IFK:lla on yhdeksän pisteen ”puskuri” kuudenteen sijaan ja karsintaviivaan, kun pelaamatta on vielä viisi ottelua. Näistä IFK pelaa kotikaukalossaan neljä ja karsintasarja päättyy 10. joulukuuta.

B2-nuorten SM-alkusarjassa IFK koki viime viikonloppuna kaksi tappiota. Perjantaina Karhu-Kissat oli Malmilla pelatussa ottelussa parempi maalein 3-5 ja lauantaina Ilves kaatoi kotonaan IFK:n 2-5. Ilvestä vastaan IFK laukoi kohti maalia peräti 53 kertaa, mutta onnistui maalinteossa siis vain kahdesti. IFK:n sarjasijoitus on viides ja eroa kolmanteen sijaan on vain kaksi pistettä, kun pelaamatta on vielä kahdeksan ottelua. Alkusarja päättyy IFK:n osalta 16. joulukuuta.

IFK:n juniorit näkyvästi esillä maajoukkueissa

Suomen A-maajoukkue jyräsi Helsingissä Karjala-turnauksen voittoon häviämättä kolmesta pelaamastaan ottelusta yhtäkään ja vuosina 2013-2016 Kolleissa, sekä IFK:n B- ja C-nuorissa pelannut puolustaja Miro Heiskanen suoritti A-maajoukkuedebyyttinsä komealla tavalla. Heiskanen laukoi kolmessa pelaamassaan ottelussa kaksi maalia ollen Suomen tehokkain puolustaja, Leijonien sisäisessä pistepörssissä kolmas ja sisäisessä maalipörssissä tuli jaettu maalikuninkuus.

Alle 17-vuotiaiden maajoukkue urakoi Kanadassa World U17 Hockey Challenge -turnauksessa ja IFK:sta Suomea edustamassa nähtiin maalivahti Kari Piiroinen, sekä hyökkääjä Anton Lundell. Ennen varsinaista turnausta Suomi kohtasi harjoitusottelussa Kanadan Black-joukkueen. Suomen maalivahdit pelasivat ottelun puoliksi, Piiroisen toimiessa aloittajana. Piiroinen torjui 33 minuutin aikana yhteensä 20 kertaa. Lundell oli syöttämässä Suomen 3-2-voittomaalia ja lisäksi hän viimeisteli loppunumerot 4-2:een tyhjään Kanadan maaliin.

Turnauksen lohkovaiheen Suomi avasi 4-2-voitolla Kanadan Red-joukkueesta. Piiroinen torjui vakuuttavasti voiton Suomelle (31 torjuntaa) ja Lundellin tehot olivat jälleen 1+1. Venäjää vastaan Suomi kärsi 4-6-tappion. Lundell onnistui jo kolmannessa ottelussa peräkkäin iskemään tehot 1+1. Piiroinen otettiin vaihtoon avauserän jälkeen (9/13). Lohkovaiheen viimeisessä ottelussa Suomi murskasi Ruotsin maalein 6-1 ja Piiroinen teki vahvan paluun pikkuleijonien maaliin torjumalla 32 Ruotsin laukausta. Lundell jäi tällä kertaa ilman tehopisteitä. Puolivälierässä Kanadan White-joukkue oli vahvempi maalein 1-5. Piiroinen kirjautti Suomen maalissa 32 torjuntaa. Turnauksen päätösottelussa Suomi hävisi sijoitusottelussaan Venäjälle maalein 4-5. Piiroinen ei pelannut, mutta Lundell palasi kahden pisteettömän ottelun jälkeen taas tuttuihin teholukemiin: 1+1.

Alle 18-vuotiaiden maajoukkue isännöi Hämeenlinnassa viiden maan turnausta. Suomi voitti turnauksen ja IFK-hyökkääjä Konsta Hirvosen saldo neljästä ottelusta oli yksi maali. Alle 19-vuotiaiden maajoukkue puolestaan pelasi Tshekkiä vastaan Tshekeissä kolme ottelua. Suomi voitti niistä kaksi ensimmäistä ja hävisi viimeisen. IFK:sta Suomen joukkueessa mukana nähtiin Teemu Engberg (0+0). Alle 20-vuotiaiden maajoukkue jäi Venäjällä pelatussa neljän maan turnauksessa ilman voittoja sijoituksen ollessa viimeinen. IFK:n maalivahti Niilo Halonen pelasi Suomen viimeisen turnausottelun Venäjää vastaan. Haloselle kirjattiin 0-2-tappio-ottelusta tilastoihin 20 torjuntaa.

Kolleilla ja B-nuorilla edessään kiireinen loppuvuosi

Marraskuun maajoukkuetauon jälkeen alkaa aina tunnetusti juniorisarjoissa todellinen loppurutistus ja tärkeitä pisteitä on jaossa runsaasti vielä ennen joulutaukoa. Nuorten SM-Liigan alkusarjassa Kollit on sijalla 13. ja eroa karsintaviivan yläpuolelle (10. sija) on kuusi pistettä. Kollit pelaa keskiviikosta aikavälillä 15. marraskuuta – 10. joulukuuta 11 ottelua 26 päivässä.

B-nuorten SM-alkusarjassa IFK:lla on pelaamatta vielä 12 ottelua ja alkusarja päättyy 16. joulukuuta. IFK on tällä hetkellä sijalla kahdeksan, kun SM-sarjaan etenee alkusarjan 10 parasta joukkuetta. IFK:lla on eroa kolmanteen sijaan seitsemän pistettä ja saman verran on eroa myös alaspäin taulukossa, eli karsintaviivan alapuolelle ja 11. sijaan.

Tulevat ottelut

Kollit: ke 15.11. klo 18.30 Kollit-TUTO, pe 17.11. klo 18.30 Blues-Kollit, la 18.11. klo 14.00 Kollit-Pelicans

B-nuoret: pe 17.11. klo 19.00 KooKoo-IFK, la 18.11. klo 16.50 IFK-Sport

C-nuoret: su 19.11. klo 15.50 IFK-KooKoo

B Reds: la 18.11. klo 14.00 IFK-HJK (Malmi), su 19.11. klo 12.45 IFK-TPS Akatemia (Malmi)

B2: pe 17.11. klo 19.00 IFK-Blues (Malmi), su 19.11. klo 15.45 IFK-JYP (Malmi)

C Reds: pe 17.11. klo 18.40 HPK-IFK, la 18.11. klo 16.55 IFK-TPS Akatemia (Malmi)

Teksti: Jari Hotti @JariHotti

Näytä kaikki uutiset