logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

FALCK TIETURVA: B-nuorilla kahden paikallisvoiton viikonloppu

IFK-junnujen viikkoraportti.

IFK:n junioreilla syksy jatkui kiireisenä, kun viime viikolla kolmessa vanhimmassa ikäluokassa kuusi joukkuetta urakoi yhteensä 11 ottelua. B-nuorten SM-alkusarjassa IFK nappasi viikonlopun paikalliskamppailuista kaksi voittoa.

Tasoitusmaali Jokereita vastaan ajassa 59.59

B-nuoret pelasivat viikonloppuna kaksi Pääkaupunkiseudun paikalliskamppailua, kun se kohtasi perjantaina Jokerit ja lauantaina Kiekko-Vantaan. Jokerit siirtyi Elisa Areenalla 0-1- johtoon avauserässä jo ottelun kolmannella minuutilla. IFK:n tasoitusta saatiin odottaa aina toisen erän viimeiselle minuutille asti, kunnes Marcus Kallionkieli laukoi ajassa 39.36 isännät tasoihin 1 1:een. Päätöserän ensimmäiset puolitoista minuuttia olivat IFK:n kannalta synkät, kun Jokerit pääsi iskemään kaksi maalia siirtyen 1-3- johtoon. IFK nousi kuitenkin vielä tasoihin ja jatkoajalle, kun ensin Eetu Kukka (ottelussa tehot 1+2) kavensi 2-3:een ajassa 51.53 ja viimeisellä mahdollisella hetkellä, ajassa 59.59 Kallionkieli laukoi illan toisella osumallaan pelin tasoihin 3-3:een. Jatkoajalla IFK:n sankariksi nousi ylivoimalla 4-3- voittomaalin tehnyt Christoffer Sedoff, joka pysäytti pelikellon aikaan 63.58. Maalin toinen syöttäjistä, Anton Lundell, kirjautti ottelusta tehot 0+3 ja Henrik Tikkanen IFK:n maalissa torjui 29 kertaa. IFK laukoi ottelussa kohti Jokereiden maalia peräti 62 kertaa!

– Suhteellisen hyvä esitys täydet 60 minuuttia. Oltiin parempia pelillisesti, mutta maalinteko oli vaikeaa. Noustiin kolmannessa erässä kovan yrittämisen jälkeen tasoihin ja jatkoajalla tehtiin hieno maali ylivoimalla, B-nuorten päävalmentaja Kimmo Kuhta kertasi viikon ensimmäisen ottelun tapahtumia.

Myös viikonlopun toinen ottelu venyi jatkoajalle. IFK siirtyi Tikkurilassa 1-0- johtoon Kallionkielen toisen erän ylivoimamaalin myötä, mutta Kiekko-Vantaa nousi tasoihin päätöserän puolivälissä ja näissä numeroissa siirryttiin myös jatkoajalle. Jatkoaikaa ehdittiin pelata reilut puolitoista minuuttia, kun IFK:n maalin varsinaisella peliajalla syöttänyt Rasmus Heljanko ratkaisi ottelun vierasjoukkueen eduksi. Maaliin esityön tekivät ottelusta 1+1-tehot kerännyt Kallionkieli, sekä Juho-Veikka Kalliokoski. Tikkanen IFK:n maalissa torjui viikon toisen voitto-ottelunsa ja tällä kertaa torjuntoja kertyi 26.

– Aikamoista pelailua. Ei saatu omaa tasoa näkyviin koko ottelussa ja työntekeminenkin oli vajaata. Hyvää oli maalivahti Tikkasen peli, joka antoi saumat voittaa huipputorjunnoillaan, Kuhta korosti.

IFK on voittanut nyt kolme viimeisintä otteluaan ja sijoitus B-nuorten SM-alkusarjassa on seitsemäs.

”Kolmannessa saatiin hyvä draivi päälle” 

Kollit urakoi viime viikonloppuna Vaasassa pelatussa kauden ensimmäisessä sarjaturnauksessa kolme ottelua kolmessa päivässä. Perjantaina KooKoo kaatui murskalukemin 7-0 ja samalla Kollit katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa. Jo avauserässä ”vierasjoukkue” takoi neljä maalia ja maalittoman toisen erän jälkeen päätöserässä nähtiin vielä kolme Kollien tekemää maalia. Niilo Halonen torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä Nuorten SM-Liigassa ja itse asiassa nollapeli oli Haloselle viikon toinen. Aiemmin alkuviikosta Halonen kun oli torjunut IFK:n edustusjoukkueessa voitto-ottelun ja nollapelin CHL kamppailussa Comarch Krakovaa vastaan. KooKoota vastaan kaukalon pistekuningas oli 1+2-tehot nakuttanut puolustaja Niko Seppälä. Joel Kerkkänen viimeisteli kaksi maalia ja Tobias Winberg syötti kaksi maalia. Peräti 15 eri pelaajaa Kolleista kirjautti tilastoihin vähintään yhden tehopisteen.

– Saatiin hyvä startti otteluun. Toinen erä hiukan katseltiin ja suorittaminen hieman laski. Kolmannessa erässä saatiin taas hyvä draivi päälle ja iskettiin kolme maalia lisää. Ehjä tasapainoinen suoritus, Kollien päävalmentaja Kari Kalto kehui miehistöään ottelun jälkeen.

Lauantaina Kollit kohtasi sarjan ylivoimaisen kärkijoukkueen Kärpät, joka ei ollut hävinnyt kauden 14 aiemmasta ottelustaan vielä yhtäkään. Eikä hävinnyt nytkään, vaikka Kollit pisti oululaiset ahtaalle heti alusta lähtien. Kärpät siirtyi ylivoimalla 0-1- johtoon toisessa erässä ja ylivoimalla syntyi myös joukkueen toinen maali kolmannessa erässä ajassa 53.54. Niklas Nordgren nosti Kollien toiveita kaventamalla ylivoimalla 1-2:een kolmisen minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta tasoitukseen asti ei joukkueen hieno taistelu enää kuitenkaan riittänyt. Kollit laukoi ottelussa kohti Kärppien maalia 43 kertaa.

– Vauhdikas ja hyvä kiekko-ottelu. Pelattiin hyvä ensimmäinen erä, mutta ei saatu viimeisteltyä maalipaikoista. Toinen erä mentiin tasaisissa merkeissä, mutta Kärpät oli hiukan niskan päällä. Kolmannessa erässä loppuun saatiin vielä hyvät paikat tasoitukseen, mutta viimeistely ei onnistunut. Hyvätasoinen ottelu ja tekeminen hyvällä tasolla, mutta tappio harmittaa silti, Kalto kommentoi.

Sunnuntaina KalPa karkasi kahden ylivoimamaalin turvin 0-2- johtoon avauserän ensimmäisten 11 minuutin aikana, mutta Terry And ja Juho Koivusaari nostivat Kollit tasoihin 2-2:een vielä ennen ensimmäistä erätaukoa. Janne Hämäläinen oli syöttäjänä molemmissa IFK:n maaleissa. KalPan kolmas ylivoimamaali toisen erän kolmannella minuutilla jäi lopulta ottelun voittomaaliksi, sillä päätöserässä nähtiin vielä kaksi maalia ja niistä molemmista vastasi KalPa. Näin Kolleille 2-5- tappio ja viikonlopun saldoksi tuli näin ollen yksi voitto ja kaksi tappiota.

– Ihan emme olleet alussa valmiita pelaamaan, mutta pikkuhiljaa saimme konetta käyntiin. Toinen erä oli meiltä ihan hyvää tekemistä. Kolmannessa erässä jäähyt sotkivat peliä ja emme päässeet enää kaventamaan, saati sitten tasoittamaan ottelua. Viikonlopun tekeminen ja suorittaminen pääsääntöisesti hyvää, mutta tulos jäi vaisuksi, Kalto harmitteli.

Kun Nuorten SM-Liigan alkusarjaa on nyt pelattu joukkueesta riippuen 14-16 ottelua, niin Kollit löytyy sarjataulukosta sijalta 16. Matkaa karsintaviivan yläpuolelle sijalle 10. on yhdeksän pistettä.

”Peli-ilon, työnteon ja yhteispelin puute mietityttää”

C-nuorten SM-karsintasarjan ykköslohkossa IFK kohtasi viikon ainoassa ottelussaan sunnuntaina kotonaan Jukurit. Vierasjoukkue siirtyi avauserässä pari minuuttia ennen erätaukoa 0-1- johtoon, mutta Aatu Laakson ja Jimi Enckellin (1+1) maaleilla IFK käänsi tilanteen edukseen toisessa erässä. Kolmannessa erässä IFK viimeisteli vielä kolme maalia ottelun viimeisten vajaan kolmen minuutin aikana voittaen ottelun lopulta 5-1. Maalinteossa onnistuivat Jimi Gustafsson, Laakso toistamiseen, sekä Daniel Wilkman. Altti Suutarinen ja Oskari Utriainen syöttivät kaksi maalia ja IFK:n maalissa voitto-ottelun torjunut Jani Lampinen kirjautti tilastoihin 18 torjuntaa. IFK laukoi ottelussa kohti Jukuri-maalia 54 kertaa.

– Erittäin heikko esitys pelillisesti, valmistautuminen viikon ainoaan otteluun oli huono. Peli-ilon, työnteon ja yhteispelin puute mietityttää ja huolestuttaa ennen seuraavan viikon pohjoisen reissua, jossa perjantaina vastaan tulee Kärpät, lauantaina RoKi ja  sunnuntaina K-Laser/KKP, C-nuorten päävalmentaja Joni Töykkälä pohti jo tulevan viikon ja viikonlopun edessä olevaa kolmen ottelun urakkaa.

Seitsemän ottelun voittoputkessa oleva IFK on ykköslohkossa toisena, eroa kärkijoukkue Kärppiin on viisi pistettä. C-nuorten SM-karsintasarjan kakkoslohkossa IFK Reds kärsi lauantaina Malmilla 2-12- kotitappion Tapparalle. Kotijoukkueesta maalinteossa onnistuivat Kristoffer Gergalo (1+1) avauserässä, sekä Alex Kanto toisessa erässä. Matti Kahanpään saldo oli 0+2. IFK Reds on kakkoslohkossa sijalla 11.

B2-nuorten SM-alkusarjassa IFK kärsi lauantaina 0-2- tappion vieraissa Tapparalle, mutta kaatoi sunnuntaina Pyryn kotonaan murskalukemin 13-1. Pyryn kaadossa kovimmat tehot pöytäkirjaan piirsivät neljän maalin Valtteri Hapuli, sekä tehot 1+3 nakuttaneet Jyry Kortelainen ja Leevi Lepistö. Kolmeen tehopisteeseen ylsivät Paul Lepineau (2+1) ja Arkady Topolevs (0+3). Aaro Törmäsen saldo oli 2+0 ja IFK:n maalissa pelannut Kai Mikkonen torjui 19 kertaa. IFK on 13 joukkueen alkusarjassa nyt sijalla viisi.

B-nuorten Mestis-karsintojen neloslohkossa pelaava IFK Reds hävisi perjantaina GrIFK:lle vieraissa maalein 2-4. Sunnuntaina joukkue kuitenkin nappasi 3-1- kotivoiton HAKIsta Joni Lehtosaaren, Elmo Nissisen ja Alex Jaakkolan onnistuessa maalinteossa. Juuso Hyttinen oli syöttäjänä kahdessa maalissa ja IFK Redsin maalissa pelannut Oscar Hackman venyi 23 torjuntaan. IFK Reds on lohkossaan viidentenä, vain kahden pisteen päässä kolmannesta sijasta (karsintaviiva).

Tulevat ottelut
Kollit: ke 11.10. klo 18.30 Kollit-KooKoo, pe 13.10. klo 18.30 TPS-Kollit, la 14.10. klo 17.00 Jokerit-Kollit
B-nuoret: pe 13.10. klo 18.50 Blues-IFK, la 14.10. klo 14.20 Jokerit-IFK
C-nuoret: pe 13.10. klo 18.15 Kärpät-IFK, la 14.10. klo 13.40 RoKi-IFK, su 15.10. klo 15.00 K-Laser/KKP- IFK
B Reds: su 15.10. klo 18.35 HJK-IFK
B2: ke 11.10. klo 19.50 K-Vantaa- IFK, la 14.10. klo 19.05 TPS-IFK
C Reds: pe 13.10. klo 19.00 IFK-HPK (Malmi), la 14.10. klo 15.20 Jokerit-IFK

Teksti: Jari Hotti @JariHotti

 

Näytä kaikki uutiset