logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

FALCK TIETURVA: Kollit rummutti tappioputken poikki SaiPaa vastaan

IFK-juniorien viikkoraportti.

IFK:n juniorit urakoivat viime viikolla kolmessa vanhimmassa ikäluokassa yhteensä 10 ottelua.

”Päästiin rummuttamaan hyviä hyökkäyksiä”

Kollit katkaisi lauantaina viiden ottelun mittaisen tappioputkensa kaatamalla SaiPan vieraissa maalein 4-1. Maalittoman avauserän jälkeen Kollit karkasi toisessa erässä 2-0-johtoon Lauri Kulmalan ja Niklas Nordgrenin maaleilla. Myös kolmannessa erässä vierasjoukkue onnistui maalinteossa kahdesti. Ensin Jasper Rannisto laukoi kymmenisen minuuttia ennen päätössummeria tilanteeksi 3-0 ja Einari Luhangan osumalla Kollit siirtyi 4-0-johtoon ajassa 55.52. Kollien maalissa 16 kertaa torjuneen Niilo Halosen nollapeli särkyi kotijoukkueen onnistuessa maalinteossa vain reilu minuutti ennen täyttä aikaa. Nordgrenin saldo oli 1+2, Kulmalan 1+1 ja Janne Hämäläinen syötti Kollien maaleista kaksi.

– Saatiin heti ensimmäisestä erästä peli suhteellisen hyvin uomilleen ja päästiin rummuttamaan hyviä hyökkäyksiä ja SaiPa näytti väsyneeltä jo avauserän jälkeen. Jatkoimme samaa vahvaa suorittamista toisen, sekä kolmannen erän ja siitä saatiin myös hyvä tulos aikaan. Pojat tekivät hyvin hommia täydet 60 minuuttia, Kollien päävalmentaja Kari Kalto kehui ottelun jälkeen.

Sunnuntaina Kollit matkusti Ilveksen vieraaksi Tampereelle. Ilves oli vienyt nimiinsä kauden avausottelun Elisa Areenalla niukasti maalein 0-1, joten Kollit olivat nyt liikkeellä revanssihengessä. Ilves siirtyi avauserän ensimmäisen kympin aikana 0-2-johtoon, mutta Kollit mukaan voittotaisteluun laukoi Joni Still 1-2-kavennusmaalin myötä kuutisen minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa. Toisessa erässä Ilves siirtyi onnistuneen rangaistuslaukauksen myötä jälleen kahden maalin johtoon. Lauri Kulmalan ylivoimamaali ajassa 33.39 nosti Kollit kuitenkin jälleen maalin päähän ja vaikka päätöserässä vierasjoukkue myllyttikin raivoisasti kotijoukkueen päädyssä hakiessaan tasoitusmaalia, ottelu päättyi lopulta Ilveksen voittoon maalein 2-3.

– Alkukauden kaavaa noudattanut peli. Hyvä lähtö, mutta muutama uinahdus ja Ilves kahden maalin johtoon. Toinen erä meni samalla kaavalla. Kolmas erä suvereeniä hallintaa meiltä, mutta ei onnistumisia maalien merkeissä ja harmittava tappio niskassa himaan. Tekeminen hyvää pojilla ja siihen pitää olla tyytyväinen. Tulos antaa odottaa itseään, Kalto korosti.

Kollit on Nuorten SM-Liigan alkusarjassa sijalla 14.

Kari Piiroinen urakoi 39 torjuntaa

B-nuorten SM-alkusarjassa IFK pelasi viime viikolla vain yhden ottelun, kun se kaatoi sunnuntaina kotonaan Lukon maalein 3-2. Lukko siirtyi toisen erän alussa jo 0-2-johtoon, mutta sitten IFK heräsi. Ensin Juho-Veikka Kalliokoski kavensi 1-2:een ylivoimalla ajassa 26.15 ja vain reilut kolme minuuttia myöhemmin Benyamin Viinikka nosti isännät tasoihin. Tasoitusmaalin syöttänyt Eetu Kukka sai kunnian viimeistellä voittomaalin kolmannen erän alussa, kun päätöserää oltiin pelattu vain 23 sekuntia. Kari Piiroinen IFK:n maalissa urakoi voitto-ottelussa 39 torjuntaa. IFK on sarjassa nyt kuudentena.

Myös B2-nuoret pelasi SM-alkusarjassa viime viikolla yhden ottelun. IFK:lle kauden ensimmäisen tappion aiheutti sarjan kärkijoukkue Ässät, joka oli tyly isäntä voittamalla maalein 2-6. IFK:n molemmissa maaleissa mukana ollut Valtteri Hapuli keräsi tehot 1+1 ja vierasjoukkueen avausmaalin, 1-2-kavennuksen toisen erän alussa alivoimalla, teki Jyry Kortelainen. Neljästä pelaamastaan ottelusta kolme voittanut IFK on 13 joukkueen sarjassa neljäntenä.

B-nuorten Mestiksen karsintalohkossa numero neljä IFK Reds hävisi lauantaina Malmilla HJK:lle maalein 1-9, mutta kuittasi murskatappion heti kotikaukalossaan seuraavana päivänä kaatamalla TPS Akatemian voittomaalikilpailun jälkeen 3-2. Joukkueen ykköstähti voitto-ottelussa oli ehdottomasti maalissa varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla yhteensä 49 torjuntaa esittänyt Eric Banzuzi, joka voittomaalikilpailussa torjui TPS Akatemian kolmesta yrityksestä kaksi. Leonardo Eräpuro syötti IFK Redsin molemmat maalit varsinaisella peliajalla ja oli lisäksi kotijoukkueen toinen onnistujista voittomaalikilpailussa. 11 pistettä seitsemästä ottelusta kerännyt IFK Reds on seitsemän joukkueen lohkossa neljäntenä.

C-nuoret neljän ottelun voittoputkessa

C-nuorten SM-karsintasarjan ykköslohkossa IFK voitti viikon molemmat ottelunsa kasvattaen voittoputken nyt neljän ottelun mittaiseksi. Seitsemästä pelaamastaan ottelusta IFK on hävinnyt vain yhden ja 17 pistettä oikeuttavat lohkon kolmanteen sijaan. Lauantaina IFK kaatoi JYPin vieraissa maalein 4-1. Maalinteossa onnistuivat Kalle Ervasti, Jonni Kärkkäinen, Henrik Tasavuori, sekä Elmeri Asmundela. IFK onnistui ylivoimalla kahdesti. Oskari Utriaisen saldo oli 0+2 ja vierasjoukkueen maalissa voitto-ottelun torjunut Jani Lampinen torjui 29 kertaa.

Sunnuntaina IFK isännöi SaiPan ja Ketterän yhdistelmäjoukkuetta. Tommy Tyyskä onnistui avauserässä maalinteossa kahdesti vieden IFK:n 2-0-johtoon, kun peliä oli pelattu vasta alle 13 minuuttia. Toisen maaleistaan Tyyskä viimeisteli alivoimalla. SaiPa/Ketterä nousi ylivoimalla maalin päähän avauserän lopulla ja kun vierasjoukkue vastasi toisen erän ainoasta maalista, lähdettiin päätöserään tasatilanteessa 2-2. Päätöserä oli kuitenkin IFK:n näytöstä. Ensin Ville Rekola viimeisteli ajassa 43.14 kotijoukkueelle 3-2-maalin ja Asmundelan, sekä Robin Murkelin maalit reilun viiden minuutin välein päätöserän puolivälin krouvin molemmin puolin riittivät tuomaan lopulta täydet sarjapisteet IFK:lle. Henri Risikko IFK:n maalissa torjui 26 kertaa. Utriainen syötti toisessa ottelussa peräkkäin kaksi maalia ja saman saldon kirjauttivat myös puolustajat Erik Törmänen, sekä Axel Wallgren.

C-nuorten SM-karsintasarjan kakkoslohkossa IFK Redsilla oli kaksijakoinen viikonloppu. Perjantaina Malmilla joukkue kaatoi Karhu-Kissat maalein 6-3, mutta sunnuntaina Ilves oli tyly isäntä nakuttamalla tulostaululle hurjat loppunumerot 4-16. Karhu-Kissojen kaadossa IFK Redsin tehopelaajia olivat Samu Pohja (2+1), Nahom Gashaw Teshome (1+2), Teo Silvonen (2+0), Jimi Garselius (0+2), sekä Matias Willström (0+2). Kahdessa joukkueessa viikonloppuna urakoinut maalivahti Risikko torjui 22 kertaa. Ilvestä vastaan Gashaw Teshomen tehot olivat 1+1, Riku Brownilla myös 1+1, Pohjalla 0+2 ja Silvosella 0+2. IFK Reds on 13 joukkueen kakkoslohkossa nyt sijalla 10.

Tulevat ottelut

Kollit: la 30.9. klo 14.00 Kollit-JYP, su 1.10. klo 17.00 Kollit-Lukko

B-nuoret: la 30.9. klo 16.50 IFK-KalPa, su 1.10. klo 13.50 IFK-Kärpät

C-nuoret: pe 29.9. klo 18.50 IFK-Blues Akatemia, la 30.9. klo 11.45 SaiPa/Ketterä-IFK

B Reds: la 30.9. klo 18.00 IFK-Blues Akatemia (Malmi), su 1.10. klo 19.50 TUTO-IFK

B2: su 1.10. klo 15.45 IFK-KJT Haukat (Malmi)

C Reds: la 30.9. klo 15.30 Sport-IFK, su 1.10. klo 14.00 Ässät-IFK

Teksti: Jari Hotti @JariHotti

Näytä kaikki uutiset