logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Westpro viikkoraportti: C-nuorilta komea ryhtiliike Vaasassa

Junioreiden SM-sarjojen karsinnoissa riitti jälleen viime viikolla vauhtia ja jaossa oli tärkeitä sarjapisteitä. Kollien komea voittoputki meni poikki, mutta B- ja C-nuoret esiintyivät kaukalossa voitokkaasti.

”Otetaan tappioista oppia”

Kollien voitto- ja pisteputki Nuorten SM-Liigan alkusarjassa katkesi lauantaina kotiottelussa Kärppiä vastaan. Kuusi ottelua peräkkäin voittanut ja kauden jokaisesta seitsemästä ottelustaan vähintään yhden pisteen napannut Kollit sai heti avauserässä kylmää kyytiä, kun vieraat karkasivat ennen ensimmäistä erätaukoa jo 1-4-johtoon. Toisessa erässä maalit tasattiin (1-1) ja kun Kärpät onnistui kolmannessa erässä maalinteossa vielä kahdesti, lähti täysi pistepotti Ouluun 2-7-vierasvoiton myötä. Kolleista maalinteossa onnistuivat Wiljami Myllylä ja Miika Herrala.

– Oppitunti tekemisen laadusta 60 minuuttia. Kärpät luisteli, kamppaili ja oli kiekollisena parempi. Vajaa kymppi oltiin ”messissä”, mutta kun Kärpät teki ekan maalin, niin meidän pelaaminen heikkeni. Ensimmäinen erä 1-4, eikä siitä toivuttu. Parempi jengi voitti, Kollien päävalmentaja Kimmo Kuhta myönsi ottelun jälkeen.

Kollit jäi viime viikolla kahdessa pelaamassaan ottelussa voitoitta ja pisteittä, kun sunnuntaina vierailu Mikkelissä Jukurien kotiluolassa toi Kuhdan miehistölle 1-3-tappion. Jukurit iski kaksi maalia avauserässä reilussa 11 minuutissa. Brad Lambert kavensi 1-2:een toisessa erässä ajassa 26.58, mutta Jukurien kolmas maali vain puolitoista minuuttia Lambertin onnistumisen jälkeen jäi lopulta ottelun viimeiseksi maaliksi.

– Tasainen alku, mutta kun Jukurit teki ensimmäisen maalin, niin meidän peli sekosi taas. Tässä ottelussa oltiin laiskoja, huolimattomia kiekollisessa pelissä ja heikkoja kamppailuissa. Jos jotain oppia jäi käteen, niin saapumalla paikalle ei vielä pisteitä himaan napata. Paljon jäi kysymysmerkkejä viikonlopusta, mutta otetaan tappioista oppia, Kuhta korosti.

Kahdesta tappiostaan huolimatta Kollit säilytti paikkansa alkusarjan kuumimman kärjen tuntumassa. Kun Kärppiä (kuusi ottelua) lukuunottamatta kärkikuusikosta jokainen joukkue on pelannut yhdeksän ottelua, on Kollit kuudentena ja eroa sarjakärki Pelicansiin on viisi pistettä.

”Tekemistä riittää”

B-nuorten SM-sarjan alkusarjassa IFK pelasi viime viikonloppuna kaksi kotiottelua. Lauantaina Kärpät oli parempi jatkoajan jälkeen maalein 2-3 ja sunnuntaina IFK kaatoi Lukon tiukan taistelun päätteeksi maalein 2-1. Kärpät kuritti isäntiään avauserässä kahdella maalilla, mutta Ville Rosenströmin ja Oskar Komarovin maalit toisessa erässä nostivat IFK:n tasoihin ja aina jatkoajalle asti. Kärppien voittomaali jatkoajalla syntyi ajassa 60.40, kun kiekko löysi tiensä IFK:n maalissa ottelussa 32 kertaa urakoineen Henri Risikon selän taakse.

Myös viikonlopun toisessa ottelussaan IFK joutui todistamaan vastustajan avausmaalia avauserässä, joka kaiken lisäksi syntyi vielä kaksi sekuntia ennen erätaukoa. ”Pukukoppimaali” ei IFK:n pelaajia kuitenkaan horjuttanut, vaan toisessa erässä kotijoukkue viimeisteli kaksi maalia Lari-Henrik Postin ja Samu Bergmanin toimesta. Nämä maalit riittivät lopulta aina voittoon asti, kun kolmas erä oli maaliton. Risikko venyi IFK:n maalissa voitto-ottelussa 31 torjuntaan, joista 14 päätöserässä. Risikko torjui myös Lukon rangaistuslaukauksen ajassa 55.25.

– Kärppiä vastaan hyvätasoinen ottelu, jossa molemmilla oli omat vahvat hetkensä. Vahvaa tekemistä joukkueelta kauttaaltaan. Lukko-ottelussa vastustajan kamppailupeli ja kova työnteko aiheutti meille paljon harmia ja pakotti meidät kovaan mittariin. Paljon vaiheita, joissa tekeminen ei ollut vaaditulla tasolla, mutta saatiin homma kuitenkin klaarattua. Kolmeen pisteen on oltava tyytyväinen, mutta samalla tiedostaa, että tekemistä riittää, B-nuorten päävalmentaja Joni Töykkälä muistutti.

IFK on 16 joukkueen alkusarjassa sijalla kahdeksan, kun jatkoon etenee 10 parasta joukkuetta. Sijoilla 3.-11. olevat joukkueet mahtuvat viiden pisteen sisään.

”Nyt näkyi ne elementit mitä ei Porissa näkynyt”

IFK johti lauantaina C-nuorten SM-sarjan karsintasarjan kakkoslohkon ottelua Ässiä vastaan Porissa avauserän jälkeen maalein 2-1, mutta kärsi lopulta 3-9-murskatappion. Toisen erän Ässät vei nimiinsä maalein 0-3 ja päätöserän peräti 1-5. Kotijoukkueen kapteeni Juuso Rajala oli ilmiliekeissä, onnistuen maalinteossa kuudesti.

– Tiistain harjoituksissa oli tunne, että hyvän olon tunne oli vallannut valmentajat ja pelaajat ja tätä jatkui koko viikon. Lauantaina se näkyi Porin hornankattilassa. Ensimmäinen erä oli jokseenkin hyvää pelaamista. Toinen ja kolmas erä menivät totaalisesti ohi. Ottelun jälkeen valmentajien oli pakko nostaa käsi ylös virheen merkiksi ja todeta, että viikko meni ohi valmentajilta ja se näkyi myös pelaajissa. Käytiin ottelu läpi ja unohdettiin jääkiekko illaksi ja lähdettiin ajelemaan Vaasaa kohti, C-nuorten päävalmentaja Samuli Marjeta taustoitti.

Vaasassa sunnuntaina IFK teki komean ryhtiliikkeen, kun joukkue laukoi kohti Sportin maalia 60 minuutin aikana 45 kertaa ja onnistui maalinteossa seitsemän kertaa, voittaen ottelun maalein 7-0. Avauserä kirjattiin vieraille maalein 2-0. Toisessa erässä IFK teki kolme maalia, joista ensimmäisen alivoimalla ja kolmas erä päättyi IFK:lle 2-0. Valtteri Siikala viimeisteli hattutempun, kolme maalia, ja kahden tehopisteen pelaajia olivat Leevi Kangas (1+1), Julius Kokko (0+2), Peetu Pitkäkoski (0+2), sekä Thomas Grönlund (0+2). Daniel Salmivuoren nollapeliin vaadittiin 12 torjuntaa.

– Aamulla Vaasassa katselimme videota ja kehittelimme sotasuunnitelman illan otteluun, joka lähti erinomaisesti liikkeelle. Nyt näkyi kaikki ne elementit mitä Porissa ei näkynyt. Erittäin hyvää ja tasaista pelaamista koko ajan, taso ei käytännössä tippunut koko ottelun aikana. Meidän maalivahdilla oli kolme torjuntaa kahden erän jälkeen, Marjeta kehui miehistöään.

IFK:n johtaessa kahden erän jälkeen maalein 5-0, ei kolmannessa erässä ollut enää voittajasta epäselvyyttä. Täydestä pistepotista huolimatta vierasjoukkueen kotimatka ei päässyt käynnistymään iloisissa tunnelmissa.

– Valitettavasti kolmannessa erässä jouduimme maksamaan pisteistä liian kovan hinnan. Kaksi pelaajistamme loukkaantui ottelun lopussa, Marjeta harmitteli.

Ainoana joukkueena kakkoslohkossa kymmenen ottelua pelannut IFK on neljän otteluviikon jälkeen neljäntenä. Lohkossa on mukana 11 joukkuetta, joista viisi parasta etenee SM-sarjan ylempään loppusarjaan.

Tulevat ottelut

Kollit: la 28.9. klo 14.00 Kollit-TUTO, su 29.9. klo 16.00 KalPa-Kollit

B-nuoret: pe 27.9. klo 19.00 KooKoo-IFK, la 28.9. klo 16.00 Pelicans-IFK

C-nuoret: ke 25.9. klo 18.50 IFK-Blues Akatemia, su 29.9. klo 13.50 IFK-Lukko

Teksti: Jari Hotti @JariHotti

Näytä kaikki uutiset