logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Westpro viikkoraportti: Kuusi ottelua, kuusi voittoa

IFK:n juniorit olivat kovassa iskussa viime viikolla, kun kolmessa vanhimmassa ikäluokassa kuusi pelattua ottelua toivat yhtä monta voittoa.

”Työmoraali kova heti alusta lähtien”

Nuorten SM-Liigan alkusarjassa Kollit pelasi viime viikolla kaksi vierasottelua. Toinen vierailu Vaasassa viikon sisään toi perjantaina komean 6-0-voiton Sportista. Kollit onnistui maalinteossa ensimmäisessä, sekä toisessa erässä molemmissa kolme kertaa. Kun päätöserä oli maaliton, kirjautti Henrik Tikkanen vierasjoukkueen maalissa nollapelin 12 torjunnalla. Hyökkäyspäässä Kollien tehoista vastasivat Julius Janhonen (1+1), Jasper Rannisto (0+2), Atte Huhtala (0+2), Brad Lambert (1+0), Eetu Kukka (1+0), Jaani Holopainen (1+0), Einari Luhanka (1+0), sekä Wiljami Myllylä (1+0).

– Hyvä valmistautuminen ja työmoraali kova heti alusta lähtien. Käännettiin nopeasti peliä ylöspäin ja paineistettiin Sportin puolustajia, joka johti hyökkäyspään riistoihin ja siitä maalipaikkoihin, jotka pystyttiin käyttämään kahdessa ensimmäisessä erässä. Kolmannessa erässä tempo vähän tippui ja erä jäi maalittomaksi, Kollien päävalmentaja Kimmo Kuhta kertasi Vaasan tapahtumia.

Lauantaina Tampereella Joonas Sillanpää laukoi Kollit avauserässä 1-0-johtoon, mutta Tappara iski sen jälkeen kaksi maalia kolmessa minuutissa ja lähti ensimmäiselle erätauolle 2-1-johdossa. Heti toisen erän alussa isännät kasvattivat johdon jo 3-1:een, mutta Kollit ei tästä hätkähtänyt, vaan Rasmus Ruususen 2-3-kavennusmaali ottelun puolivälissä nosti vieraat takaisin taistelemaan voitosta.

Kolmas erä oli Kollien näytöstä ja sitä kautta täydet sarjapisteet matkasivat Helsinkiin. Rannisto laukoi 3-3-tasoitusmaalin ajassa 41.56 ja Viljam Sandvik 4-3-voittomaalin ylivoimalla reilut viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Ruusunen kirjautti ottelusta tehot 1+1, kun taas Otto Etelätalo oli syöttäjänä kahdessa Kollien maalissa. Voitto-ottelun Kollien maalissa torjunut Roope Taponen venyi kiekon eteen 30 kertaa.

– Suht’ tahmea lähtö otteluun. Ei oikein saatu duunia esiin alussa ja oltiin kiekollisessa pelissä huolimattomia. Toinen erä oli vähän samanlainen. Viisikko ei pysynyt tiiviinä ja Tapparalla useampi ylivoimahyökkäys erässä. 2-3-kavennuksesta saatiin hieman lisää energiaa, jonka jälkeen alettiin parantamaan työntekoa. Kolmannessa erässä oltiin hieman edellä vastustajaa ja pystyttiin tekemään voittoon tarvittavat pari ”häkkiä”, Kuhta iloitsi.

Taistelu sarjan kärjessä on juuri nyt äärimmäisen tasainen, sillä kolme kärkijoukkuetta, Jokerit (48 pistettä), Kärpät (47) ja Kollit (45), mahtuvat kolmen pisteen sisään. Jokerit ja Kollit ovat pelanneet 20 ottelua, Kärpät 19.

”Yksi päästetty maali, kova suoritus”

B-nuorten SM-alkusarjassa IFK voitti molemmat viime viikon ottelunsa, venyttäen voittoputkensa nyt neljään otteluun. Lauantaina Vaasassa ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, kun IFK viimeisteli maalittoman avauserän jälkeen reilussa viidessä minuutissa viisi maalia. Kun kolmannessa erässä molemmat onnistuivat maalinteossa kerran, nappasi IFK täyden pistepotin 6-1-murskavoiton myötä. IFK:sta viisi pelaajaa ylsi ottelussa kahteen tehopisteeseen: Lari-Henrik Posti (1+1), Samu Pohja (1+1), Oskari Utriainen (1+1), Aatu Laakso (1+1), sekä Joonas Liimatainen (0+2). Lisäksi maalinteossa onnistuivat Aleksi Huttunen ja Jimi Gustafsson. IFK:n maalissa pelannut Henri Risikko torjui 30 kertaa.

– Ensimmäinen erä oli vähän tunnusteleva ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa. Toisen erän alkuun parannettiin ja saatiin sitä kautta myös tehtyä tulosta. Kolmas erä oli meiltä hieman pelailua, B-nuorten päävalmentaja Joni Töykkälä kommentoi ottelun jälkeen.

Sunnuntaina IFK nollasi Ässät Porissa maalein 2-0. Utriaisen viikonlopun toinen osuma vei vierasjoukkueen avauserässä 1-0-johtoon. Myös Gustafsson ylsi viikonlopun otteluissa kahteen maaliin ja niistä jälkimmäinen katkaisi lopullisesti Ässien selkärangan toisen erän lopulla. Ottelun viimeinen maali syntyi alivoimalla. Risikon nollapeliin vaadittiin 19 torjuntaa.

– Tasainen ottelu, jossa ei maalipaikoilla juhlittu. Puolustimme isolla työmäärällä ja saatiin sitä kautta kolme pistettä. Yksi päästetty maali viikonlopun peleissä on tosi kova suoritus pojilta, Töykkälä kehui miehistöään.

IFK on sarjassa kuudentena, mutta eroa toiseen sijaan on vain neljä ja kolmanteen sijaan kolme pistettä.

”Ensimmäinen erä toisinto Tampereelta”

C-nuorten SM-karsintasarjan kakkoslohkossa IFK teki saman minkä Kollit ja B-nuorten joukkue, eli voitti viikon molemmat ottelunsa ja vieraissa. Samuli Marjetan luotsaaman joukkueen viikko otteluiden osalta käynnistyi jo keskiviikkona vierasottelulla Ilvestä vastaan. Avauserä oli maaliton ja jäähytön. Toiseen erään Hakametsän kakkoshallin kaukaloon hyppäsi tehokas vierasjoukkue, joka onnistui maalinteossa toisen kaksikymppisen aikana peräti neljä kertaa.

– Loman jälkeen paluu otteluihin. Avauserä meni hieman odotellessa, että mihin ottelu lähtee, oltiin unessa. Ei reagoitu riittävän nopeasti muuttuviin tilanteisiin ja oltiin fyysisesti suorittamassa, mutta ei läsnä. Tätä ei helpottanut se, että Ilves puolusti keskialueen erittäin tiiviisti. Toiseen erään tultiin erittäin hyvin sisään, saatiin ”korvien välit” toimimaan ja reagointi parantui. Tästä johtuen pääsimme nopeasti 3-0-johtoon, Marjeta kuvaili tapahtumia.

Ilves kavensi 4-2:een kolmannen erän alussa, mutta lähemmäksi ei kotijoukkue enää päässyt, vaan loppunumerot 5-2:een viimeisteli ottelussa kaksi maalia laukonut Henri Hattunen, tyhjään Ilves-maaliin ajassa 58.39. IFK:n tehokkaimmat pelaajat voitto-ottelussa olivat Julius Miettinen (1+2), sekä Eelis Manelius (0+3). Lisäksi maalinteossa onnistuivat Rasmus Toivainen ja Leevi Kangas. IFK:n maalissa pelannut Daniel Salmivuori torjui 25 kertaa.

– Kolmannessa erässä alku oli kankeaa molemmilla joukkueilla ja ottelu oli flipperiä. Tuli paljon katkoja ja jäähyjä, joten sekavaa oli. Saimme ylivoimien aikana luotua hyviä avopaikkoja, mutta ilman tulosta. Alivoimaa hoidamme hienosti ja uhrautuvasti, niiden jälkeen ote kääntyi meille. Toinen erä oli erittäin hyvää pelaamista, mutta ensimmäisessä ja kolmannessa erässä varsinkin kiekolla pelaaminen oli vähän heikompaa. Hyvä voitto tauon jälkeen, Marjeta sanoi.

Lauantaina Uudessakaupungissa Valtteri Siikala vei IFK:n avauserän kuudennella minuutilla 1-0-johtoon, mutta Lukko tasoitti pari minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa. Toinen erä oli maaliton. Kolmannessa erässä Kangas vei IFK:n toisen kerran johtoon, mutta tämänkin kotijoukkue kuittasi – tällä kertaa ylivoimalla. Jatkoaikaa ei lopulta tasaisessa kamppailussa tarvittu ja siitä piti huolen Toivainen (1+1), joka viimeisteli 3-2-voittomaalin ajassa 55.46. Tommy Vilen IFK:n maalissa torjui 19 kertaa.

– Ensimmäinen erä oli toisinto Tampereelta. Aktiivisuus, valmius pelata ja huolellisuus loistivat poissaolollaan. Toisen erän alussa oli jälleen haasteita, mutta saatiin työntekoa paremmaksi, jolloin ote kääntyi meille. Kolmannessa erässä saatiin työnteon lisäksi pää käyttöön ja uskallettiin pitää kiekkoa. Vaikka vastustaja tuli vielä tasoihin, niin emme hätääntyneet, vaan maltoimme jauhaa omaa peliä ja se tuotti hyvän tuloksen, Marjeta korosti.

IFK on sarjassa nyt toisena, kahdeksan pisteen päässä kaksi ottelua vähemmän pelanneesta sarjajohtaja TPS:stä. IFK ja TPS kohtaavat tulevana sunnuntaina Elisa Areenalla.

– Viime viikon ottelut eivät suorituksena olleet ihan parhaasta päästä. Harjoittelun kautta saadaan kuitenkin uuteen viikkoon hyvä lähtö. Päästään taas mittelemään kolme kovaa ottelua, Marjeta ennakoi.

Tulevat ottelut

Kollit: pe 1.11. klo 18.30 K-Espoo-Kollit, la 2.11. klo 13.00 Ilves-Kollit

B-nuoret: la 2.11. klo 16.00 Ilves-IFK, su 3.11. klo 13.50 IFK-Ilves

C-nuoret: ke 30.10. klo 18.15 Jokerit-IFK, la 2.11. klo 17.50 IFK-Tappara, su 3.11. klo 16.20 IFK-TPS

Teksti: Jari Hotti @JariHotti

Näytä kaikki uutiset