logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Westpro viikkoraportti: U20-sarjan jatkopeleihin merkittäviä muutoksia ja uusia joukkueita

Tsekkaa myös toimituksen valitsemat syyskauden parhaat pelaajat.

Tiistaina 1. joulukuuta Jääkiekkoliitto päätti keskeyttää kaikkien liiton alaisten sarjojen pelaamisen vuoden 2020 loppuun saakka. Päätös tarkoitti myös samalla sitä, että HIFK:n vanhimmat juniori-ikäluokat eivät pelaa enää tämän vuoden puolella.

U20-, U18- ja U16-ikäluokkien alkusarjat ovat siis tulleet päätökseensä. Paremmuusjärjestys sarjoissa määräytyy aiemmin sovitun mukaisesti pistekeskiarvion perusteella, ja jatkuu samalla kaavalla myös myöhemmin käynnistyvien varsinaisten SM-sarjojen osalta.

Varsinaiset SM-sarjat ovat määrä käynnistyä tammikuussa 2021.

Erityisen haastavaa joulukuusta on tehnyt viranomaispäätös, jonka mukaan kaikki jäähallit ovat suljettuina 20. joulukuuta saakka. Seura on varautunut siihen, että joukkueet ehtivät vielä pitämään muutamia jääharjoituksia ennen joulua.

Sarjataukojen ajan HIFK:n juniorijoukkueet ovat harjoitelleet pienryhmissä ulkona tai omatoimisesti.

Vuoden 2020 HIFK:n junioreiden joulukalenteri on mukana tukemassa nuorten omatoimista harjoittelua. Kalenterin luukuista paljastuu joka päivä uusi hyödyllinen treenivinkki.

Kollit, HIFK U20

Kollit ehti pelata alkusarjassa 22 ottelua ja keräsi niistä 34 sarjapistettä. Pistekeskiarvio 1,55 piti HIFK:n U20-joukkueen sarjan keskikastissa ja lopullinen sijoitus oli 10.

Tuloksellisesti Kollien paras vaihe osui lokakuun loppuun, kun joukkue otti viisi peräkkäistä voittoa.

Kollit pistepörssi TOP 5

O M S P
Lari-Henrik Posti 21 12 6 18
Jesse Seppälä 22 7 9 16
Jaani Holopainen 21 5 8 13
Veeti Kuhta 22 7 3 10
Wiljami Myllylä 11 4 6 10

 

 

U20-sarjan jatkopeleihin tehtiin merkittäviä muutoksia. Aloite muutoksiin tuli sarjassa pelaavilta seuroilta ja esityksen liittohallitukselle valmisteli Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta.

Aiemmilta kausilta tutut ylempi- ja alempijatkosarja korvataan tammikuussa käynnistyvällä lohkovaiheella. Kaikki sarjan joukkueet jaetaan neljään viiden joukkueen lohkoon. Lohkojaot tehdään maantieteellisesti alkusarjojen pistekeskiarvot huomioiden. Lohkojen joukkueet pelaavat keskinäisen nelinkertaisen sarjan ja alkusarjassa ansaitut pisteet, ottelumäärät ja maalit otetaan mukaan.

U20-alkusarjassa pelasi 18 jengiä, joten 20 joukkueen kiintiön täyttymiseksi jatkosarjaan on nostettu mukaan ikäluokan Mestiksen kaksi parasta joukkuetta: RoKi ja KOOVEE. U20 Mestiksestä tulevat joukkueet aloittavat pistekeskiarvolla nolla, eikä joukkueiden alkusarjoissa pelaamiaan otteluita noteerata.

Lue Jääkiekkoliiton tiedote ja tietoa pudotuspeleistä liiton kotisivuilta.

 

HIFK U18

HIFK keräsi alkusarjan kolmanneksi parhaan pistekeskiarvon (2,14) pelaamassaan 22 ottelussa.

Stadilaisten urakka jatkuu tammikuussa varsinaisen 10 alkusarjan parhaan joukkueen SM-sarjan parissa. Keväällä U18-joukkueella on siis edessään kaksinkertaisen SM-sarjan 18 matsia ja pudotuspelit.

HIFK U18 pistepörssi TOP 5

O M S P
Kasper Lundell 20 9 17 26
Miro Tauslahti 22 6 13 19
Samu Bau 19 7 10 17
Valtteri Siikala 19 5 8 13
Anton Kyynäräinen 19 7 5 12

 

 

HIFK U16

U16-joukkue ehti pelata syyskaudella 20 alkusarjaottelua. Lohko 2:n lopullinen sijoitus oli neljäs pistekeskiarviolla 1,75.

Porrasta vanhemman ikäluokan tavoin HIFK:n U16-joukkueen urakka jatkuu 10 jengin varsinaisen SM-sarjan parissa tammikuussa.

HIFK U16 pistepörssi

O M S P
Roni Alanko 18 12 8 20
Valtteri Piironen 19 8 8 16
Hannes Tiainen 20 8 6 14
Veeti Vuorela 19 7 7 14
Onni Kalto 16 6 7 13

 

 

Toimituksen syyskauden valinnat:

Kollit

Syyskauden pelaaja: Otto Salin

Vasta 16-vuotias Otto Salin kuuluisi ikänsä puolesta ensimmäisen vuoden U18-jengiläisiin. Nuoresta iästään huolimatta 180-senttinen puolustaja on noussut Kollien ykköspakiksi. Oikealta ampuva Salin teki alkusarjassa 19 peliin kelvolliset tehot 3+7=10.

Salin nousi marraskuun vuotta vanhempien maajoukkuerinkiin ainoana vuonna 2004 syntyneenä pelaajana.

Erityismaininta: Matias Lentämäki

HIFK-kasvatti Matias Lentämäki toimii ensimmäistä kauttaan Kollien kapteenina. Lähes 190-senttinen pakki ei välttämättä jokaisessa matsissa tehotilastoissa näy (1+6=7), mutta seisoo aina kiekkojen edessä ja omiensa takana. Lentämäki on joukkueensa isäntä ja isähahmo.

Lentämäki teki tällä kaudella myös Liigadebyyttinsä hätäkomennuksella otteluun Jukureita vastaan. HIFK:n 11–1-voittoon päättyneessä matsissa Lentämäki kellotti peliaikaa reilut 12 minuuttia.

HIFK U18

Syyskauden pelaaja: Emil Vinni

Vasta 14-vuotias Vinni on dominoinut U18-sarjan maalivahtitilastoja syyskaudella. Lähes 190-senttinen veskari pelasi alkusarjassa 13 ottelua, joista yhdeksän päättyi HIFK:n voittoon. Torjuntaprosentti 93,4 on sarjan kovin.

Vinni kruunasi alkusarjansa torjumalla kahdessa viimeisessä pelaamassaan matsissa molemmmissa nollapelit.

Erityismaininta: Kasper Lundell

Lundellin kiekkoperheen nuorin, Kasper Lundell, oli alkusarjassa joukkueensa selkeästi paras pistemies 20 9+17=26. 16-vuotias hyökkääjä nauttii pitkästä aikaa ehjästä kaudesta. Joukkueensa kapteenistoon kuuluvalla taiturilla on allaan kaksi hyvin rikkonaista kautta, mutta nyt Lundell on noussut U18-joukkueen johtohahmoksi.

HIFK U16

Syyskauden pelaaja: Otto Nuto, Anton Laiho ja Joel Nieminen

HIFK:n U16-joukkue lähti kauteen maalivahtikaksikolla Nuto (kuvassa oik.) ja Nieminen (kuvassa vas.). Kauden aikana molemmat veskarit ovat kärsineet loukkaantumisista – Nuto oli sivussa puolet alkusarjasta ja Nieminen käytännössä koko sarjan.

Stadilaiset saivat helpotusta maalivahtitilanteeseensa, kun HIFK:n yhteistyöseura GrIFK lainasi 15-vuotiaan Anton Laihon vartioimaan maalia. Laiho ehti vakuuttaa maalinsuulla ja seurat sopivat maalivahdin siirrosta vakituiseksi HIFK:n pelaajaksi.

Koko maalivahtikolmikko on tukalasta tilanteesta huolimatta onnistunut auttamaan joukkuettaan alkausarjan aikana. Otto Nuto on kuntouduttuaan pelannut 10 matsia ja voittanut niistä seitsemän. Laiho on voittanut neljä pelaamastaan seitsemästä ottelusta ja sairastuvan puolella kuntoutuvan Niemisen voittosarake on 1/1.

Erityismaininta: GrIFK

HIFK haluaa kiittää GrIFK:ta erinomaisesta seurayhteistyöstä!

Näytä kaikki uutiset