logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Westpro viikkoraportti: Voittoja, tappioita ja maajoukkuevalinta

IFK:n junioreista kolme vanhinta ikäluokkaa pelasivat viime viikolla jokainen kaksi ottelua ja saldo pelatuista otteluista oli kaikilla täysin sama: yksi voitto ja yksi tappio.

”Siitä kiitos jätkille”

Kollien kolmen ottelun voittoputki katkesi perjantaina tylysti Hämeenlinnassa, kun HPK löi tulostaululle vierasjoukkueen kannalta murheelliset loppunumerot 7-0. Kotijoukkue oli tehokas jo ottelun avauserässä, viimeistelemällä ensimmäisten 17 minuutin aikana neljä maalia. Kollit jäi 42. sarjaottelussaan nyt vasta toisen kerran tällä kaudella ilman tehtyä maalia.

– Ohipeli. Kaikki tekeminen oli vajaata, duuni etunenässä. Kamppailupelissäkin hävittiin joka puolella kenttää ja puolustettiin aika puolivaloilla. HPK oli hyvä ja erittäin valmis pelaamaan, Kollien päävalmentaja Kimmo Kuhta kehui.

Launtaina Kollit kohtasi Elisa Areenalla Ässät. Niklas Nordgren viimeisteli isännille tärkeän ottelun avausmaalin ylivoimalla ajassa 5.24. Kollit hallitsi avauserää, mistä osoituksena muun muassa maalia kohti suuntautuneet laukaukset (13-4). Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tilanteesta 2-0, kun Wiljami Myllylä huudatti kotiyleisöä kolmisen minuuttia ennen avauserän päätössummeria.

Kollien hyvät otteet saivat jatkoa toisessa erässä, jonka se vei nimiinsä maalein 2-1. Toista erää oli ehditty pelata vain 15 sekuntia, kun Janne Hämäläinen laukoi tilanteeksi jo 3-0. Hieman ennen toisen erän puoliväliä oli Matias Lentämäen (1+1) vuoro onnistua maalinteossa ja tilanne oli kotijoukkueelle 4-0. Ässät kavensi 4-1:een toisen erän lopulla ylivoimalla, mutta kolmannen erän päätyttyä tasan 2-2, nappasi Kollit hienon 6-3-kotivoiton. Kolmannessa erässä Kolleista maalinteossa onnistui Hämäläinen kahdesti, joka laukoi ottelussa siis hattutempun. Nordgrenin saldo oli komea 1+4 ja Eero Teräväinen syötti Kollien maaleista kaksi. Henrik Tikkasen voitto-otteluun vaadittiin 28 torjuntaa.

– Teemana kasvojen pesu edellisestä ottelusta. Perusasioihin kiinni; työnteko, kiekoton ja kiekollinen peli, sekä kunnon innostuminen ja itsensä likoon laittaminen joukkueen eteen. Aika hyvin onnistuttiin ja siitä kiitos jätkille, joista se aina lähtee. Suht’ hyvä ja ehjä 60-minuuttinen, Kuhta arvioi.

Kollit jatkaa Nuorten SM-Liigassa kolmantena ja ero toisena olevaan Jokereihin säilyi yhdessä pisteessä.

Kollien hyökkääjä Brad Lambert valittiin Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkueeseen, joka pelaa helmikuussa Tshekeissä viimeisen turnauksensa ennen huhtikuun MM-kisoja.

”Ottelun edetessä peli parani koko ajan”

B-nuorten SM-sarjassa IFK pelasi viime viikonloppuna kaksi kotiottelua. Lauantaina vastaan asettui KalPa, joka viikkoa aiemmin oli kukistanut IFK:n kotonaan Kuopion Niiralassa maalein 2-0. Vaikka tällä kertaa IFK onnistui maalinteossa, Onni Rekola kavensi toisessa erässä 1-2:een, nappasi KalPa toisen voittonsa IFK:sta viikon sisään. Tällä kertaa voittonumerot kirjattiin pöytäkirjaan lukemin 4-1.

– Tiukka ottelu, jossa vastustaja teki voittamisen kannalta tärkeämmät asiat hieman paremmin kuin me. Hyökkääminen oli meiltä myös tehotonta ja ei saatu useamman miehen yhteisiä hyökkäyksiä, osittain myös vastustajan työmäärästä johtuen, B-nuorten päävalmentaja Joni Töykkälä paketoi ottelun tapahtumat.

Heti seuraavana päivänä vastaan luisteli Kiekko-Vantaa. IFK lähti otteluun allaan viisi peräkkäistä tappiota, joten nyt tullut 5-0-voitto oli Töykkälän miehistölle enemmän kuin tärkeä. Ensimmäisestä erästä ei pöytäkirjaan tehty yhtään merkintää. Toisessa erässä IFK pääsi maalin makuun, kun ajassa 32.28 Oskari Utriainen viimeisteli ottelun avausmaalin. Vain 44 sekuntia myöhemmin vierasjoukkueen maaliverkko heilui jälleen ja tällä kertaa maalinteossa kotijoukkueesta onnistui Jimi Gustafsson.

Kolmannessa erässä IFK onnistui maalinteossa vielä kolme kertaa. Samu Bergmanin (1+1) 3-0-maali pysäytti pelikellon aikaan 47.09, kun taas Henrik Tasavuori (4-0) ja Rekola (5-0) olivat vastustajan kiusana aivan ottelun loppuhetkillä. Jani Lampinen torjui nollapelin, torjuntoja kertyi yhteensä 27. Veeti Kuhta oli syöttäjänä kolmessa IFK:n maalissa.

– Pystyttiin parantamaan KalPa-ottelusta ja myös ottelun edetessä peli parani koko ajan. Varsinkin viimeinen erä oli meiltä erinomaista peliä! Joukkue toteutti suunnitelmaa täydet 60 minuuttia, josta jätkille erityiskiitos, Töykkälä arvosti.

IFK on kymmenen joukkueen sarjassa nyt kahdeksantena. Eroa viivan päälle kuudenteen sijaan ja suoraan paikkaan puolivälierissä kevään pudotuspeleissä on nyt kahdeksan pistettä.

”Raikkaita korvien välistä ja jaloista”

IFK:n C-nuorten joukkueen otteluviikko käynnistyi jo keskiviikkona kotiottelulla Ilvestä vastaan. Jos oli IFK jäänyt edellisessä ottelussaan maaleitta, niin nyt niitä nähtiin kotiyleisön suureksi riemuksi peräti yhdeksän kappaletta, Ilveksen lähtiessä kotimatkalle tyly 9-4-tappio harteillaan. Avauserä oli vielä tasainen, kun ensimmäisen kaksikymppisen jälkeen Elisa Areenan tulostaululla komeilivat lukemat 2-2. IFK:n startti otteluun oli komea, kun Anton Paakkalan ja Henri Hattusen toimesta tilanne oli jo vajaan viiden minuutin pelin jälkeen 2-0.

Ilves käväisi kertaalleen jopa johdossa, toisessa erässä ajassa 27.39 syntyneen 3-2-maalin myötä. Max Kyynäräisen ja Eddie Kolsterin maaleilla IFK kuitenkin käänsi tilanteen edukseen ennen toista erätaukoa ja kolmas erä kirjattiin isännille murskalukemin 5-1. Kolmannessa erässä IFK:sta maalinteossa onnistuivat Leevi Kangas (1+1), Rasmus Vuorinen, Anton Kyynäräinen (1+1), Rasmus Toivainen (1+1), sekä Kolster (2+1) toistamiseen. Kasper Lundellin saldo oli 0+3, Roni Alanko ja Nooa Nyman syöttivät maaleista kaksi, ja IFK:n maalissa pelannut Tommy Vilen torjui 27 Ilves-laukausta.

– Raskaan Vierumäen viikonlopun jälkeen otettiin pari kevyempää päivää alle ja mentiin suoraan pelaamaan Ilvestä vastaan. Olimme raikkaita korvien välistä ja jaloista. Ensimmäisestä vaihdosta lähtien näki, että tänään päästään määräämään tahtia ja se tehtiin koko ottelun ajan kiitettävästi. Täysin ansaittu voitto meille, C-nuorten päävalmentaja Samuli Marjeta korosti.

Perjantaina Jokerit ja IFK taistelivat pisteistä Ilmalassa. Ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, kun 1-1-avauserän jälkeen Jokerit onnistui toisen kaksikymppisen aikana maalinteossa kolme kertaa, karaten 4-1-johtoon. Nämä olivat myös ottelun loppunumerot, sillä päätöserä oli maaliton. IFK laukoi ottelussa kohti Jokereiden maalia peräti 42 kertaa, joista 18 kolmannessa erässä. Vierasjoukkueen ainoan maalin viimeisteli Valtteri Siikala avauserässä.

– Ensimmäisessä erässä oltiin jälleen hyviä ja pelattiin ajoittain jopa parempaa yhteispeliä kuin Ilvestä vastaan. Pari jäähyä hieman sotki ja Jokerit rokotti niistä toisesta. Toinen erä oli todella vaikea. Saatiin jäähyjä ja vastaavista tilanteista kaveri ei saanut. Fokus hieman karkasi ja Jokerit rokotti hyvällä prosentilla. Kolmanteen erään takamatkalta, mikä on ollut meille yleensä suosiollinen, mutta ei ollut tänään. Paikkoja luotiin, tuska maalittomuudesta kasvoi liian isoksi ja tehtiin vastustajan maalivahdista sankari. Ei vaan riittänyt tänään, Marjeta harmitteli.

IFK on C-nuorten SM-sarjassa nyt seitsemäntenä. Erot keskikastissa ovat todella pienet, sillä IFK:lla on eroa kolmanteen sijaan vain kolme pistettä.

– Kaiken kaikkiaan viikosta jäi hyvä fiilis pelillisesti ja kolme pistettä. Matka jatkuu eteenpäin ja tästä viikosta otetaan mukaan hyvä yhteispeli. Ensi viikolla pistesaldoakin saadaan hiukan isommaksi, Marjeta vakuutti.

Tulevat ottelut

Kollit: pe 31.1. klo 18.30 Kollit-Kärpät, la 1.2. klo 15.30 Kollit-TPS

B-nuoret: to 30.1. klo 18.50 Kiekko-Vantaa-IFK, la 1.2. klo 20.00 Pelicans-IFK

C-nuoret: ke 29.1. klo 19.50 TPS-IFK, su 2.2. klo 15.50 IFK-Tappara

Teksti: Jari Hotti @JariHotti

Näytä kaikki uutiset