logologo
HIFKIlves
la 03.10.2020 klo 17:00

Ortion kommentit maajoukkuevalinnasta

IFK-vahtina oleminen on yksi seuratuimmista posteista SM-liigassa. Joni Ortio on vastannut huutoon hyvin a ja antanut joukkueelle mahdollisuuden taistella voitosta illasta toiseen. Ortio on päästänyt maaleja 2,18/ottelu, mikä on kova suoritus ottaen huomioon stadilaisten tämänhetkisen sijoituksen sarjan kymmenentenä.

Viime keväänä maajoukkuepaidassa vakuuttanut Joni Ortio suhtautui valintaan rauhallisin mielin.

– Odotettu ja odotettu, sieltä on oltu aikaisemmin yhteydessä ja kerrottu että olen suunnitelmissa ja kiva, että se osui tähän. En nyt sitä ole liikaa ajatellut, mutta ihan kiva että sinne pääsee kokeilemaan, Ortio totesi.

Nuori maalivahti on pelannut tällä kaudella paljon ja on onnistunut yhdistämään pelien, harjoittelun ja levon suhteen optimaaliselle tasolle.

– Se tulee noissa kolmen pelin viikoissa automaattisesti, on pelipäivää ja välipää. Tietenkin nyt kun on pelannut paljon ja on noita otteluruuhkia, treenaaminen jää vähemmälle. Hyvään kondikseen tässä on kuitenkin päässyt, oli kuitenkin vähän rikkonainen kesä. Omassa mielessä oli pieni epäilys jaksamisesta kun kausi alkoi, mutta ei ole ollut missään vaiheessa mitään sellaista merkkiä. Se auttaa fyysiseenkin puoleen, kun tosta nauttii ja se on oikeasti nastaa.

Ortio pääsi viime talvena takaportin kautta Ruotsin EHT-turnaukseen ja täytti paikkansa hyvin. Hyvät otteet palkittiin kutsulla MM-leirille, joka sitä kautta poiki sopimuksen IFK:n kanssa. Nyt paikka on tuttu ja ”Ortsa” odottaa kansainvälisiä kuvioita.

– Onhan se tietyllä vähän eri juttu, kun on varta vasten valittu siihen. Ihan yhtä hauskaa se tulee olemaan kuin viimeksikin. Nyt pääsee etukäteen valmistautumaan ja on kokemusta ja tietää mitä sieltä tulee. Tutut äijät siellä kuitenkin, kiva päästä sinne, Ortio määritteli tulevaa komennustaan.

Näytä kaikki uutiset