live
0-0

IFK:lle pisteet huikeassa trillerissä – Rask ampui ratkaisun

JYP-IFK 4-5 (1-1, 3-1, 0-2, 0-0, 0-1)

Liiga palasi lauantaina joulutauolta ja Jyväskylässä nähtiin huikea taistelu sarjapisteistä lähes loppuunmyydyllä Synergia-areenalla. IFK:n ja JYPin matsissa kamppailtiin ja tehtiin kilpaa maaleja kolmannen erän lopulle asti ja ratkaisu nähtiin vasta voittomaalikilpailussa.

IFK näytti ottelussa, mistä puusta joukkue on veistetty. Joukkue nousi viimeisen kymmenen peliminuutin aikana kahden maalin takaa tasoihin ja kuittasi lopulta voiton Stadiin. Voittomaalin ampui Joonas Rask, joka teki myös IFK:n takaa-ajon käynnistäneen kolmannen maalin. Kevin Lankinen pelasi IFK:n maalilla hyvän ottelun.

IFK aloitti ottelun hyvin ja oli avauserässä vahvoilla. Joukkue pääsi johtoon vajaan viiden minuutin pelin jälkeen, kun Lauri Taipalus ampui kiekon nopean vastahyökkäyksen päätteeksi alanurkkaan. JYP tasoitti avauserässä ylivoimahyökkäyksestä ja toiseen erään lähdettiin tilanteesta 1-1.

Toinen erä oli IFK:lta synkkä ja kotijoukkue pääsi niskan päälle. JYP iski numerot 2-1:een pitkän painostusjakson päätteeksi, mutta Juuso Puustinen tasoitti pian Toni Söderholmin hienosta syötöstä. Sitten JYP maalasi kaksi kertaa, ensin IFK:n hyökkäyssinisellä tapahtuneen kiekonmenetyksen seurauksena ja sitten Tuomas Pihlmanin lämärillä, joka muutti matkalla suuntaan.

Kolmannen erän puolivälissä Rask aloitti IFK:n takaa-ajon hienolla läpiajomaalilla. Joukkue pääsi ylivoimalle noin viisi minuuttia ennen loppua ja sen aikana Tomas Zaborsky tasoitti 4-4:ään. Jatkoajalla IFK:lla oli muutama hyvä sauma ratkaista peli, joskin niin oli myös JYPillä. Kotijoukkueen vaarallisimman laukauksen pelasti IFK:n puolustaja Daniel Grillfors syöksymällä itseään säästelemättä laukauksen eteen.

Voittomaalikisassa Lankinen nollasi JYPin ja Rask teki hienolla laukauksellaan voittomaalin.

IFK pelaa seuraavan kerran tiistaina, jolloin Nordikselle saapuu vieraaksi KalPa. Ottelun jälkeen IFK:n pelaajat ovat tavattavissa Brewer’s Streetillä. Lippuja matsiin voit skaffata Lippupalvelusta.