HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

Brevini: Kipparin johdolla Pelicans nurin – katso maalikooste

Pelicans-IFK 3-4 ja. (2-0, 0-3, 1-0, 0-1)

IFK:n kapteeni Arttu Luttinen palasi kahden matsin pelikiellon jälkeen kaukaloon ja nousi saman tien joukkueen ratkaisupelaajaksi. IFK oli avauserän jälkeen kaksi maalia perässä, mutta toisessa erässä Luttisen maali käynnisti takaa-ajon, joka huipentui jatkoaikavoittoon.

Toisen erän alussa IFK sai ylivoiman. Teemu Ramstedt antoi poikittaissyötön Daniel Grillforsille, jonka laukaus meni Luttisen kautta maaliin. 2-2-tasoitusosuma syntyi kymmenen minuuttia myöhemmin ja siihen tarvittiin videotarkastusta. Ramstedt ampui kiekon takarautaan ja päätuomari totesi kiekon käyneen maalissa. IFK:n kolmas maali syntyi ajassa 36.52, kun Ramstedtilta upean syötön saanut Tomas Zaborsky ampui napakan rannarin tolpan juureen. Osuma oli Zaborskylle Liigakauden toinen ja päätti hänen seitsemän liigaottelun kuivan kautensa. Ramstedtin matsin saldo oli erinomainen 1+2.

Kolmannessa erässä Pelicans pääsi tasoittamaan seitsemän minuuttia ennen loppua ja kotijoukkueelle tarjottiin vielä mahdollisuutta voittomaaliinkin. Antti Erkinjuntti kaadettiin päätuomarin tulkinnan mukaan läpiajossa ja tuomio oli rangaistuslaukaus. Hyvin pelannut Kevin Lankinen torjui Erkinjuntin yrityksen varmasti.

Lopulta pelikaani kuitenkin lensi turbiiniin, kun IFK sai jatkoajalla kunnon myllytyksen päälle. Luttinen pyörähti päädystä keskelle ja ampui, mutta laukaus kimposi Pelicans-puolustajan luistimesta laidalle. Sieltä sen nappasi vikkelästi luisteleva puolustaja Yohann Auvitu, joka vedätti puolustajaa ja maalivahtia, vippasi kiekon rystyltä takatolpalle ja Luttinen kauhoi sen maaliin. Byyri tarkastettiin videolta ja hyväksyttiin, joten IFK kuittasi voiton lukemin 4-3.

IFK:lla on vielä edessään kolme peräkkäistä vierasottelua ennen paluuta kotiluolaan. Nordiksella pelataan 29.10., kun vastaan tulee Blues. Osta liput IFK-Blues-matsiin Lippupalvelusta.

Vieraspelit voit katsoa kotisohvaltasi Stadissa, kun ostat Ruutu+ -palvelun kausikortin. Kun ostat palvelun tämän linkin kautta, tuet samalla IFK:n junioritoimintaa.