HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK:lle tappio Kuopion juhlamatsissa

KalPa-IFK 4-2 (1-0, 1-0, 2-2)

IFK päätti viiden ottelun vieraskiertueensa Kuopion Niiralan montussa. Lauantai-ilta alkoi juhlallisuuksilla, kun IFK:ta 49 ottelun verran kaudella 1994-95 edustaneen Sami Kapasen hienoa uraa kunnioitettiin nostamalla hänen pelinumeronsa hallin kattoon.

Puoli tuntia myöhässä startanneessa ottelussa nähtiin kova taistelu pisteistä aina viimeiselle minuutille asti. IFK näytti olevan jo sillassa, kun kotijoukkue siirtyi seitsemän minuuttia ennen loppua jo 3-0-johtoon. Kahdella pikamaalilla stadilaiset kuitenkin nousivat maalin päähän, mutta tämä ei riittänyt pisteille asti kovasta loppukiristä huolimatta.

Ensimmäinen erä meni tasaisen alun jälkeen kotijoukkueen hallinnassa. Ajassa 07.24 Patrick Davis pääsi murtautumaan keskeltä IFK alueelle ja siirsi KalPan 1-0-johtoon. Torjuntavuoron saanut Kevin Lankinen otti tämän jälkeen usean tärkeän kopin ja piti IFK:n mukana pelissä.

Toisessa erässä nähtiin selkeästi aktiivisempi IFK. Tästä huolimatta erän ainokaisen iski KalPa Davisin illan toisella osumalla. Punapaidat saivat ajoittain hyvää painetta kotijoukkueen päätyyn, mutta kiekkoa ei saatu riittävästi toimitettua maalille.

Ottelussa oli jo ratkaisun makua, kun Jonne Tammela siirsi savolaiset kolmen maalin karkumatkalle seitsemän minuuttia ennen loppua. Joonas Järvinen kuitenkin ilmoitti IFK:n vielä mukaan taisteluun pisteistä ajassa 54.40. Syötöt maalin antoivat Teemu Ramstedt sekä Mika Partanen. Minuuttia myöhemmin Daniel Grillforsin heitto viivalta löysi tiensä ohi Samu Perhosen ja taululla jo 3-2. Tomi Tuomistollemerkittiin syöttöpiste osumaan. Tämän jälkeen IFK loi jatkuvasti paniikkia KalPan alueella, mutta minuutti ennen loppua Antti Halonen ratkaisi ottelun lyömällä tyhjiin loppunumeroiksi 4-2.

Puolustajat Järvinen sekä Grillfors viimeistelivät matsissa kauden ensimmäiset maalinsa. Lainahyökkääjä Tuomisto keräsi liigauransa kolmannessa ottelussa toisen tehopisteensä.

IFK keräsi kovalta vieraskiertueeltaan kolme voittoa sekä yhdeksän pistettä mukaan stadiin. Vain Kuopiossa joukkue jäi ilman sarjapisteitä.

IFK:n ottelut jatkuvat torstaina 29.10. himassa, kun naapuriseura Blues saapuu vieraaksi Nordikselle. Skaffaa tsetit matsiin Lippupalvelusta.