HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

FALCK TIETURVA: B-nuorilla kahden voiton pohjoisen kiertue

IFK-junnujen viikkoraportti.

B-nuorten SM-alkusarjassa tiukasti kevään loppusarjan jatkopaikasta taisteleva IFK otti viikonloppuna kaksi tärkeää voittoa ja viisi pistettä kuudesta mahdollisesta, kun se kaatoi pohjoisen vieraskiertueella sarjan kärkinelikossa majailevat Kärpät ja KalPan. Nuorten SM-Liigassa Kollien viiden ottelun mittainen voittoputki katkesi perjantaina kotitappioon Jokereita vastaan, mutta lauantaina joukkue murjoi vieraissa Bluesin.

Ignatius ja Engberg IFK-sankareina jatkoajalla

Jo perjantaina matkaan lähtenyt IFK:n B-nuorten joukkue kohtasi lauantaina Oulussa Kärpät. Kolmessa edellisessä ottelussaan yhteensä 29 maalia tehnyt kotijoukkue oli avauserässä ihmeissään, kun IFK karkasi 2-0-johtoon ennen ensimmäistä erätaukoa Henri Rahkosen ja Joel Kerkkäsen osumien myötä. Rahkosen maali syntyi IFK:n pelatessa viiden minuutin ylivoimaa. Toisessa erässä nähtiin kolme maalia. Ensin Kärpät kavensi 2-1:een, mutta Teemu Engbergin ylivoimamaalin myötä IFK siirtyi uudestaan kahden maalin johtoon. Toisen erän viimeisestä osumasta vastasi kuitenkin lopulta kotijoukkue, kun se onnistui maalinteossa viimeisellä mahdollisella hetkellä 3-2-kavennusmaalin syntyessä ajassa 39.59.

Kolmannessa erässä Kärpät nousi tasoihin 3-3:een ajassa 45.39 ja kun varsinaisella peliajalla ei lisämaaleja enää nähty, ottelun ratkaisu siirtyi jatkoajalle. Siinä IFK:n sankareiksi nousivat ajassa 61.21 Kärppien rangaistuslaukauksen torjunut maalivahti Anton Ignatius, sekä 4-3-voittomaalin ajassa 64.07 laukonut Engberg, jolle maali oli ottelussa toinen. Lauri Kangas oli toisena syöttäjänä molemmissa Engbergin maaleissa. Ignatiukselle kirjattiin tilastoihin ottelusta yhteensä 35 torjuntaa. Voiton myötä IFK katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa.

– Otteluun lähtö oli meiltä hyvä. Toinen erä pelillisesti suhteellisen ehjä. Kärpät tuli kovalla sykkeellä kolmanteen erään ja se toi meille hiukan haasteita. Jatkoajalla Ignatius maalissa selvitti rangaistuslaukauksen ja antoi meille mahdollisuuden voittaa. Voittomaalissa Engberg naulasi kiekon reppuun hyvän kiekottelun jälkeen ja helpottavat kaksi pistettä mukaan. Kokonaisuudessaan joukkueelta hyvä suoritus ja hyvä startti viikonlopulle, B-nuorten päävalmentaja Kari Kalto kommentoi ottelua.

"Erittäin vahvaa tekemistä joukkueelta koko viikonlopun"

Lauantaina IFK sai vastaansa Kuopiossa KalPan, joka lähti otteluun allaan neljän ottelun mittainen voittoputki ja seitsemästä syyskauden kotiottelustaan KalPa oli hävinnyt vain yhden. Kotijoukkue avasi ottelussa maalinteon avauserän seitsemännellä minuutilla, mutta vieraat nousivat tasoihin kolmisen minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa Juho Koivusaaren onnistuessa maalinteossa. Ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, kun Lauri Kankaan (2+1) kaksi ja Lauri Kulmalan yksi maali toivat IFK:lle 4-1-johdon ennen toista erätaukoa. Kolmannessa erässä molemmat onnistuivat maalinteossa vielä kerran ja näin loppunumerot kirjattiin IFK:lle maalein 5-2. IFK:n viidennen maalin päätöserän alussa laukoi Olli Oksanen. Kärppiä vastaan kaksi maalia tehnyt Engberg keräsi nyt kaksi syöttöpistettä. Maalissa Ignatius torjui 31 kertaa.

– Pelin alku oli taas suhteellisen hyvää meiltä ja edes vastustajan tekemä avausmaali ei hetkauttanut joukkuetta. Pojat jatkoi kärsivällisesti pelaamista ja erän loppuun saatiin vielä tasoitusmaali. Toinen erä oli vahvaa tekemistä meiltä. Päätöserään saatiin loistava startti ja viidennen maalin myötä ottelu oli taputeltu. Meiltä ehjä esitys ja päät kestivät KalPan turhautumisen. Erittäin vahvaa tekemistä joukkueelta koko viikonlopun ajan, Kalto kehui.

IFK on 16. kierroksen jälkeen SM-alkusarjassa sijalla 11. Eroa karsintaviivan yläpuolella olevaan JYPiin on viisi pistettä. Sarjassa on nyt edessä kahden ja puolen viikon mittainen maajoukkuetauko. IFK pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 11. marraskuuta, kun se kohtaa Elisa Areenalla Ilveksen. Alkusarja päättyy 20. joulukuuta.

Kolleilla hurja kolmas erä Espoossa

Kollien viikko piti sisällään kaksi pääkaupunkiseudun paikalliskamppailua ja molemmat vierasjäällä. Perjantaina vastaan asettui Jokerit. Avauserä oli maaliton, vaikka vierasjoukkue pääsi hakemaan ottelun avausmaalia kahdesti ylivoimalla. Ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, kun Jokerit onnistui maalinteossa kolme kertaa Kollien jäätyä yhteen. Päätöserässä Jokerit onnistui vielä kahdesti voittaen ottelun maalein 1-5. Samalla katkesi Kollien viiden ottelun mittainen voittoputki, sekä kuuden ottelun pisteputki. Kollien ainoan maalin viimeisteli Janne Hämäläinen ja maalissa Santeri Lipiäinen torjui 31 kertaa.

Vain hieman alle 19 tuntia Jokerit-ottelun päättymisen jälkeen Kollit oli jälleen tositoimissa, kun se kohtasi Espoossa Bluesin. Kun kotijoukkue johti ottelua kahden erän jälkeen maalein 1-2 kasvattaen johtonsa jo 1-3:een kolmannen erän alussa, Kollien tilanne näytti vaikealta. Vierasjoukkueen takaa-ajon käynnisti 1-1 tasoituksen toisessa erässä laukonut Perttu Lesch, joka toisella osumallaan nosti vierasjoukkueen maalin päähän ajassa 45.42. Ajassa 51.59 Henrik Borgström laukoi Kollit jo tasoihin ja ottelun 4-3-voittomaali nähtiin ajassa 57.58, kun 16-vuotias puolustaja Miro Heiskanen laukoi kauden avausmaalinsa ja samalla uran ensimmäisen maalinsa Nuorten SM-Liigassa vieden Kollit ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Blues haki raivoisasti tasoitusmaalia viimeisillä minuuteilla, mutta Juha Jääskän ja Bastien Maian tyhjiin ampumat osumat sinetöivät Kolleille 6-3-voiton komean viiden maalin päätöserän myötä. Matias Rahikainen ja Oscar Leppänen syöttivät Kollien maaleista kaksi ja Lipiäinen torjui maalissa 24 Blues-laukausta.

– Kaksijakoinen viikonloppu. Jokereita vastaan oltiin piirun verran jäljessä ja varsinkin molempien maalien edustoilla kotijoukkue oli parempi. Bluesia vastaan aloitettiin kehnosti, puuttui tunne ja sitä myöden kamppailu. Toiseen erään saatiin kierrokset nostettua ja kolmannessa erässä tehtiinkin sitten huikeat viisi maalia. Makea ottelu ja vielä makeampi voitto. Hyvällä tiellä ollaan, Kollien päävalmentaja Jussi Silander paketoi kahden ottelun viikonlopun tapahtumat.

Niklas Nordgren tehokkaana Vierumäellä

C-nuorten SM-karsinta oli viime viikolla maajoukkuetauolla, kun Suomen alle 16-vuotiaat kohtasivat Vierumäellä Saksan. Viikonloppuna maat kohtasivat kolme kertaa ja Suomen 44 pelaajaa oli jaettu kahteen eri joukkueeseen. Ensimmäisen ottelun perjantaina Suomi hävisi maalein 2-3, mutta lauantaina pikkuleijonat nappasivat komean revanssin voittamalla maalein 7-3. Lauantain ottelussa Suomen kokoonpanossa nähtiin myös kaksi IFK-hyökkääjää. Niklas Nordgren pelasi ykkösketjun laidassa (0+2) ja Otto Etelätalo (0+0) johti Suomen kakkosketjua. Sunnuntaina Suomi hyppäsi kaukaloon kahden edellisen ottelun kokoonpanosta kasatulla yhdistelmäjoukkueella jyräten 11-4-murskavoittoon. Kakkosketjun laidassa pelannut Etelätalo syötti jälleen kaksi maalia ollen kahden ottelun neljän syöttöpisteen myötä Suomen neljänneksi tehokkain pelaaja viikonlopun otteluissa.

Tällä viikolla maajoukkuetauon takia sarjataukoaan viettää siis B-nuorten SM-alkusarja, kun alle 17-vuotiaiden maajoukkue lähtee turnausmatkalle Kanadaan. IFK:sta joukkueeseen valittiin Kolleista puolustaja Miro Heiskanen, sekä B-nuorista hyökkääjä Teemu Engberg. Alle 18-vuotiaiden maajoukkue puolestaan matkustaa viikonloppuna Sveitsiin ja mukana viiden maan turnauksessa nähdään Kolleista hyökkääjä Juha Jääskä. Alle 19-vuotiaiden maajoukkue eli ns. alle 20-vuotiaiden maajoukkueen haastajaryhmä pelaa Tshekkiä vastaan 4.-9. marraskuuta vieraissa kolme ottelua ja Kolleista Suomea edustamaan valittiin hyökkääjä Henrik Borgström.

Kollien pistemiehet: Perttu Lesch 2+0 (17 ottelua, 6+4=10), Henrik Borgström 1+1 (10, 5+8=13), Matias Rahikainen 0+2 (15, 2+5=7), Oscar Leppänen 0+2 (16, 6+5=11), Valtteri Lemmetty 0+2 (16, 1+6=7)

B-nuorten pistemiehet: Lauri Kangas 2+3 (5 ottelua, 2+5=7), Teemu Engberg 2+2 (13, 7+9=16), Joel Kerkkänen 1+1 (16, 7+10=17), Oliver Schnitt 0+2 (16, 1+7=8)