HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

FALCK TIETURVA: Kollien voittoputki venyi viiteen matsiin

IFK-junnujen viikkoraportti.

Kollien taival Nuorten SM-Liigassa jatkui viime viikonloppuna kahdella vierasottelulla. Joukkueen erinomainen syysvire sai jatkoa, kun ensin HPK kaatui perjantaina maalein 5-1 ja lauantaina Kollit venyi 3-2-voittoon voittomaalikilpailun jälkeen Lukkoa vastaan. Kollien voittoputki on nyt viiden ottelun mittainen ja kahdeksasta edellisestä ottelustaan joukkue on voittanut seitsemän.

"Puolustettiin hyvin ja ylivoima oli tikissä"

HPK:ta vastaan Kollit sai otteluun todellisen unelmastartin, kun Bastien Maia (1+1) laukoi vierasjoukkueen johtoon jo ajassa 0.56. Kun Alex Levänen onnistui maalinteossa ylivoimalla ajassa 12.45, lähdettiin ensimmäiselle erätauolle Kollien johtaessa ottelua maalein 2-0. Toisessa erässä HPK kavensi 2-1:een, mutta päätöserässä kaukalossa oli vain yksi joukkue, kun Kollit iski kolme maalia Henrik Borgströmin (1+1) onnistuessa kerran ja Antton Mönkäreen kahdesti. Fredrik Groenstrand maalissa torjui 27 kertaa.

– Hämeenlinna on ollut meille perinteisesti vaikea paikka. Nyt pystyttiin pelaamaan hyvä ensimmäinen ja viimeinen erä. Toinenkin erä puolustettiin sitkeästi. Hieno taistelu joukkueelta, Kollien päävalmentaja Jussi Silander kehui miehistöään.

Heti seuraavana päivänä, vain hieman alle 15 tuntia HPK-ottelun päättymisen jälkeen, Kollit kohtasi Raumalla Lukon. Avauserässä nähtiin yksi maali ja siitä vastasi vieraiden Janne Hämäläinen ylivoimalla. Toisen erän ollessa maaliton, Lukko onnistui päätöserän alussa nousemaan ylivoimalla ottelussa tasoihin. Kollien kuittaus tuli kuitenkin nopeasti, kun vain reilut puolitoista minuuttia myöhemmin Joakim Kukkonen laukoi 2-1-johtomaalin ylivoimalla. Kollit näytti jo etenevän kohti täyttä pistepottia, mutta vain viisi sekuntia ennen päätössummeria Lukko tasoitti 2-2:een pelatessaan ylivoimalla ja ilman maalivahtia kuudella neljää vastaan. Jatkoajan ollessa maaliton ratkaisua haettiin voittomaalikilpailusta, josta tulikin huikea jännitysnäytelmä. Vasta seitsemäs pari toi ottelulle lopullisen ratkaisun ja Kolleista ratkaisijanviitan sai harteilleen Elias Ulander. Maalissa Santeri Lipiäinen torjui 34 kertaa ja voittomaalikilpailussa Lukon seitsemästä yrityksestä kuusi.

– Raumalla oltiin yhden aikaan yöllä. Lyhyestä palautumisajasta huolimatta puolustettiin hyvin ja ylivoima oli tikissä. Harmittava tasoitus viisi sekuntia ennen loppua, mutta onneksi saatiin vihdoinkin onnistuminen voittomaalikilpailussa. Tästä on hyvä jatkaa vieraskiertuetta ensi viikolla, Silander kommentoi.

Nuorten SM-Liigaa on pelattu nyt joukkueesta riippuen 14-15 kierrosta ja on Kollit sarjassa kuudentena. Eroa kärkijoukkue Kärppiin on viisi pistettä.

C-nuorille kauden avaustappio

Voitosta voittoon C-nuorten SM-karsintojen kakkoslohkossa edennyt IFK koki karsintojen toiseksi viimeisellä otteluviikolla kauden ensimmäisen tappionsa, kun se kärsi lauantaina 2-5-vierastappion SaiPalle. Ennen tappiota IFK kohtasi perjantaina vieraissa Kiekko-Vantaan voittaen ottelun Rasmus Heljangon (1+2) päätöserässä ajassa 55.34 laukomalla voittomaalilla maalein 3-2. Voitto oli IFK:lle seitsemäs peräkkäinen ja Heljangon johtaman tehoketjun laidoilla pelanneet Jere Henriksson (1+2) ja Anton Korhonen (1+1) olivat muut maalintekijät. Maalissa Matti Fingerroos torjui 23 kertaa.

Vain reilut 14 tuntia myöhemmin IFK kohtasi vieraissa SaiPan, joka lähti otteluun allaan lähes viikon mittainen ottelutauko. Lohkon kärkiottelussa IFK:n Anton Korhonen avasi maalihanat ajassa 7.47, mutta SaiPan tasoitus syntyi vain reilut puolitoista minuuttia myöhemmin. Toisessa erässä SaiPa siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon, mutta IFK seurasi kotijoukkueen avauserän esimerkkiä tasoittamalla heti perään Jere Henrikssonin onnistuessa maalinteossa ylivoimalla. SaiPa onnistui kuitenkin vielä toisessa erässä maalinteossa kahdesti karaten voittoon ja päätöserässä se viimeisteli loppunumerot 2-5:een viisi sekuntia ennen täyttä aikaa tyhjään IFK-maaliin. Heljanko ja Leevi Paakkala olivat syöttäjinä molemmissa IFK:n maaleissa. Maalissa Henrik Tikkanen torjui 35 laukausta.

– Tahmeat kaksi ottelua. Kiekko-Vantaa oli lyödä luun kurkkuun Myyrmäessä. Ottelun jälkeen laitettiin varusteet bussiin ja ajettiin kohti Kouvolaa, missä yöpyminen ja lauantaiaamuna kohti Lappeenrantaa. Vahvaa SaiPaa vastaan pysyttiin ottelussa hyvin mukana lähes puolet ajasta, mutta sitten iski väsymys. Heljangon ketju pystyi vaihdosta toiseen luomaan kiirettä vastustajan päädyssä ja jatkoi siitä mihin Myyrmäessä jäi. Maalilla tulikasteensa sai Tikkanen, joka onnistui erinomaisesti ja piti ajoittain joukkuetta ottelussa mukana varmoilla torjunnoillaan, C-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki kertasi viikonlopun tapahtumia.

Kahden vierastappion viikonloppu

B-nuorten SM-alkusarjassa IFK kärsi viikonloppuna kaksi vierastappiota. Perjantaina Blues karkasi ensimmäisessä ja toisessa erässä jo 0-4-johtoon voittaen ottelun lopulta maalein 2-4. IFK:lta maalinteossa päätöserässä onnistuivat Oliver Schnitt ja Niklas Nordgren. Maalissa aloittanut Julius Aven torjui 14 kertaa ja ajassa 24.21 maaliin vaihdettu Anton Ignatius 15 kertaa.

– Puolitoista erää oltiin Espoossa pesukoneessa ja sarjakärki neljän maalin karkumatkalle. Sen jälkeen puolitoista erää saatiin peliä kuntoon ja muutama maalikin tehtyä. Ottelun alku oli meiltä heikko ja Blues iski paikoista tarvittavat maalit. Ottelun loppu oli meiltä kuitenkin hyvää tekemistä, B-nuorten päävalmentaja Kari Kalto löysi tappio-ottelusta myös positiivista.

Lauantaina Turussa TPS johti ottelua pari minuuttia ennen puoliväliä kolmella maalilla, mutta IFK nousi Nordgrenin ja Joni Stillin maaleilla maalin päähän. TPS onnistui toisessa erässä vielä kerran ja näin päätöserään lähdettiin kotijoukkueen johtaessa 2-4. Niko Seppälän (1+1) kavennusmaali kolmannessa erässä ajassa 54.34 toi IFK:n vielä maalin päähän, mutta lähemmäksi ei vierasjoukkue enää noussut ja näin voitto kirjattiin TPS:lle maalein 3-4. Ignatius urakoi IFK:n maalilla 34 torjunnan verran.

– Sama trendi jatkui, ensin heikot puolitoista erää ja TPS 0-3 johtoon. Tämän jälkeen päästiin otteluun mukaan ja kaksi pikamaalia. Sitten taas uinahdus ja oltiin taas takaa-ajajia. Kolmas erä oli täysin meidän, mutta kiri jäi vajaaksi. Hiukan heikot lähdöt molemmissa otteluissa ja niukat tappiot, mutta eteenpäin mennään, Kalto katsoi kohti tulevaa.

Kaksi IFK-pelaajaa alle 16-vuotiaiden maajoukkueeseen

Kollit ja B-nuoret pelaavat tällä viikolla molemmat kaksi ottelua, mutta C-nuorilla on edessään maajoukkuetauko. Alle 16-vuotiaiden maajoukkue pelaa Vierumäellä 22.-25. lokakuuta perinteisessä Finnair-turnauksessa ja viikonlopun ohjelmassa on kolme ottelua Saksaa vastaan. Suomi lähtee turnaukseen 44 pelaajan kokoonpanolla, jotka jaetaan kahdeksi eri joukkueeksi. Kolmannessa ottelussa sunnuntaina pelaavat näistä kahdesta joukkueesta koottu yhdistelmäjoukkue. IFK:sta maajoukkueeseen ja mukaan turnaukseen valittiin kaksi hyökkääjää: B-nuorista Niklas Nordgren ja C-nuorista Otto Etelätalo.

Kollien pistemiehet: Joakim Kukkonen 1+2 (12 ottelua, 4+5=9), Antton Mönkäre 2+0 (15, 5+6=11), Bastien Maia 1+1 (14, 10+7=17), Henrik Borgström 1+1 (8, 4+7=11), Elias Ulander 0+2 (14, 0+6=6), Miro Heiskanen 0+2 (15, 0+8=8)

B-nuorten pistemiehet: Niklas Nordgren 2+0 (14 ottelua, 13+6=19), Niko Seppälä 1+1 (14, 3+8=11), Lauri Kulmala 0+2 (14, 1+8=9), Lauri Kangas 0+2 (3, 0+2=2), Joni Still 1+0 (14, 3+4=7), Oliver Schnitt 1+0 (14, 1+5=6)

C-nuorten pistemiehet: Rasmus Heljanko 1+4 (8 ottelua, 3+9=12), Jere Henriksson 2+2 (7, 4+7=11), Anton Korhonen 2+1 (8, 6+2=8), Leevi Paakkala 0+3 (7, 1+7=8)