FALCK TIETURVA: Kollit kahteen voittoon Vaasan turnauksessa

IFK-junnujen viikkoraportti.

Viime viikko oli jälleen kiireinen IFK:n juniorijoukkueille. Kollit urakoi viikonloppuna Vaasassa pelatussa sarjaturnauksessa kolme ottelua voittaen niistä kaksi, B-nuoret nappasivat myös kolmesta pelaamastaan ottelusta kaksi voittoa ja C-nuorten viikon ainoassa ottelussa Lukko kaatui Elisa Areenalla voittomaalikilpailun jälkeen.

"Voitto jatkoajalla kruunasi viikonlopun"

Kolmen ottelun voittoputkessa Vaasaan lähtenyt Kollit kohtasi perjantaina sarjaturnauksen avausottelussa Nuorten SM-Liigan kärkijoukkueen Kärpät. Kollit avasi ottelussa maalinteon jo ajassa 3.13 Janne Hämäläisen (1+1) toimesta, mutta ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kuitenkin Kärppien 1-2-johtoasemassa. Toisessa erässä Kollit näytti karkaavan voittoon, kun Henrik Borgströmin (2+1) kahdella ja Tomi Hiekkavirran yhdellä maalilla tilanne oli kahden erän jälkeen Kolleille 4-2. Päätöserässä Kärpät kuitenkin nousi tasoihin 4-4:ään ja oululaisten 4-5-voittomaali jatkoajalla syntyi ajassa 62.18. Kollien maalissa Santeri Lipiäinen urakoi 31 torjuntaa, sekä toimi toisena syöttäjänä Borgströmin 4-2-maalissa toisessa erässä.

Lauantaina vastaan luisteli turnausisäntä Sport. Edellisen päivän tappiosta sisuuntunut Kollit hiljensi vaasalaisyleisön jyräämällä kotkapaidat nurin maalein 6-1. Sekä ensimmäisessä, että toisessa erässä Kollit onnistui maalinteossa kertaalleen ja päätöserässä peräti neljästi. Toisessa ottelussa peräkkäin kaksi maalia tehnyt ja kolme tehopistettä kerännyt Henrik Borgström oli Kollien tehokkain ja lisäksi kolmeen tehopisteeseen ylsi kolme maalia syöttänyt Tomi Hiekkavirta. Muista maaleista vastasivat Oscar Leppänen (1+1), Joakim Kukkonen (1+1), Perttu Leschsekä Miro Heiskanen. Maalissa pelanneelle Fredrik Groenstrandille kertyi 23 torjuntaa.

Sunnuntaina pelatussa ottelussa KalPa karkasi reilun puolen tunnin pelaamisen jälkeen 1-3-johtoon, mutta Kollit nousi vielä toisessa erässä maalin päähän ja päätöserässä ajassa 44.24 syntyneen 3-3-tasoitusmaalin myötä ottelu venyi jatkoajalle. Kolleille kauden ensimmäisen jatkoaikavoiton laukoi ajassa 60.47 4-3-voittomaalin tehnyt Janne Hämäläinen (1+2) viikonlopun kolmannen kolmen tehopisteen (1+2) ottelun pelanneen Henrik Borgströmin esityöstä. Borgströmin viikonlopun kokonaistehot kolmesta ottelusta olivat komeat 5+4=9 ja Hämäläisen 2+4=6. Lisäksi Kolleista maalinteossa KalPaa vastaan onnistuivat Joakim Kukkonen ja Valtteri Lemmetty. Lipiäiselle maalissa kirjattiin 19 torjuntaa.

– Kärpät oli kova vastus ja ottelussa todella kova vauhti heti alusta lähtien. Valitettavasti kärsivällisyys toteuttaa omaa aktiivista peliä lopahti lopussa ja Kärpät pääsi tasoittamaan. Sport tuli kovaa päälle, mutta nyt pysyttiin suunnitelmassa ja päästiin kuskin paikalle. Hyvä voitto kovasta kotijoukkueesta. Viimeinen ottelu KalPaa vastaan lähti yskähdellen käyntiin. Kova osoitus taas kundien kyvystä ja tahdosta oli todella vakuuttava viimeinen erä. Nousu siinä tasoihin ja voitto jatkoajalla kruunasi viikonlopun, Kollien päävalmentaja Jussi Silander tiivisti viikonlopun kolme ottelua.

Kolme ottelua, kaksi voittoa

B-nuorten SM-alkusarjassa IFK avasi kolmen ottelun viikkonsa keskiviikkona kotiottelulla Ilvestä vastaan. Isäntien Lauri Kulmalan 1-2-kavennusmaali toisessa erässä oli IFK:lle laiha lohtu, sillä vierasjoukkue jyräsi lopulta selvään 4-1-voittoon. IFK:n maalissa pelannut Julius Aven torjui ottelussa 35 kertaa. Perjantaina IFK vieraili Pirkkolassa Karhu-Kissojen kotiluolassa napaten komean 6-2-voiton. Kaikki vieraiden kuusi maalia kirjattiin eri maalintekijöiden nimiin, kun maalinteossa onnistuivat Teemu Engberg (1+1), Joel Kerkkänen (1+1), Lauri Kulmala (1+1), Atte Huhtala, Oskari HiltunenjaAtte Kauppinen. Anton Ignatius torjui 19 kertaa.

Sunnuntaina IFK päätti viikon 3-2-voitolla Lukosta. Avauserän ollessa maaliton ottelun avausmaali nähtiin toisen erän ensimmäisellä minuutilla ja siitä vastasi vierasjoukkue. IFK ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan iski kaksi maalia 14 sekunnissa hieman ennen ottelun puoliväliä. Maalinteossa onnistuivat Teemu Engberg ja Niklas Nordgren. IFK näytti olevan jo vahvasti matkalla kohti voittoa varsinaisella peliajalla, mutta Lukko onnistui kuitenkin tasoittamaan 2-2:een vain minuutti ja yksi sekunti ennen päätössummeria. Kun jatkoajalla ei voittomaalia nähty, voittajaa siirryttiin hakemaan voittomaalikilpailusta. Siinä IFK:n sankareiksi nousi kahdesti maalinteossa onnistunut Lauri Kulmala, sekä maalissa Lukon viidestä yrityksestä neljä torjunut Ignatius. Varsinaisella peliajalla ja jatkoajalla Ignatius torjui yhteensä 23 kertaa.

Henrikssonin voittomaali jatkoajalla alivoimalla

C-nuorten SM-alkusarjan kolmoslohkossa IFK jatkaa tappioitta ja lohkon kärkijoukkueena kolmen pelatun kierroksen jälkeen, kun se kaatoi Lukon lauantaina maalein 4-3. Ensimmäisessä ja toisessa erässä ottelua johtanut (1-0, 2-1) IFK oli jo hukata voittonsa päätöserässä, kun Lukko siirtyi 2-3-johtoon ajassa 43.06. IFK:n taistelu palkittiin kuitenkin ajassa 59.00, kun Jere Henriksson laukoi 3-3-tasoituksen ja näin ratkaisu siirryttiin hakemaan jatkoajalta. Jatkoajalla Lukko pääsi hakemaan voittomaalia ylivoimalla, kun IFK:n Jasper Rannistolle tuomittiin ajassa 59.43 polvitaklauksesta 5+20 minuuttia. Ilta oli kuitenkin IFK:n, sillä ajassa 60.47 Jere Henriksson viimeisteli 4-3-voittomaalin alivoimalla sinetöiden kotijoukkueelle kahden pisteen arvoisen todellisen taisteluvoiton.

– Lukko tuli Nordikselle hyvällä ja aktiivisella puolustusasenteella ja piti meidät poissa parhailta maalintekopaikoilta. Otimme liikaa jäähyjä (alivoimaa yhteensä hieman yli 13 minuuttia) ja oman pelaamisen rytmi oli hukassa pitkiä aikoja. Henrikssonin upea vastuunotto ratkaisuhetkillä takasi kuitenkin pari pistettä ja voiton jatkoajalla, C-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki kertasi viikon ainoan ottelun tapahtumia.

Kollien pistemiehet: Henrik Borgström 5+4 (15 ottelua, 11+14=25), Janne Hämäläinen 2+4 (13, 6+8=14), Tomi Hiekkavirta 1+4 (22, 3+11=14), Joakim Kukkonen 2+1 (18, 6+6=12), Oscar Leppänen 1+2 (22, 7+8=15), Elias Ulander 0+3 (21, 2+10=12)

B-nuorten pistemiehet: Joel Kerkkänen 1+3 (19 ottelua, 8+13=21), Lauri Kulmala 2+1 (19, 4+9=13), Teemu Engberg 2+1 (16, 9+10=19), Atte Kauppinen 1+1 (19, 3+6=9), Juho Koivusaari 0+2 (13, 2+4=6), Niklas Nordgren 1+1 (17, 14+7=21)

C-nuorten pistemiehet: Jere Henriksson 2+1 (3 ottelua, 3+1=4), Jasper Rannisto 1+1 (3, 1+1=2), Juuso Hyttinen 1+0 (1, 1+0=1), Matias Lentämäki 0+1 (3, 1+3=4), Jules Gallet 0+1 (3, 1+3=4), Eetu Kukka (3, 0+1=1)