live
0-0

FALCK TIETURVA: Kollit taisteli tärkeän voiton SaiPasta

IFK-juniorien viikkoraportti.

Kollien kahden vierasottelun viikko käynnistyi keskiviikkona Lahdessa. Avauserässä Pelicans otti avauskympin aikana kaksi jäähyä ja niistä molemmista Kollit rokotti ylivoimalla maalin muodossa. Ensin Miro-Pekka Saarelainen laukoi ajassa 7:43 ottelun avausmaalin ja vain minuuttia myöhemmin Antton Mönkäre kasvatti Kollien johdon jo 2-0:aan. Mönkäreen maalin jälkeen maalivahtia vaihtanut Pelicans tuli hurjana toiseen erään tekemällä kaksi maalia ensimmäisten kolmen minuutin aikana. Kotijoukkue siirtyi vielä johtoonkin toisen erän aikana, kun se onnistui maalinteossa kolme ja puoli minuuttia ennen toista erätaukoa. Kun päätöserä oli maaliton, Kolleille näin 2-3-tappio. Maalissa Patrik Virtanen torjui 30 kertaa ja puolustaja Sebastian Moberg syötti Kollien molemmat maalit.

Lauantaina Kollit matkusti Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. Avauserässä nähtiin yksi maali ja siitä vastasi vieraiden Antton Mönkäre. Toisessa erässä SaiPa tuli tasoihin ylivoimalla, mutta Sami Tavernierin osuma vain reilu minuutti myöhemmin vei Kollit uudelleen johtoon. Päätöserän toisella minuutilla Erik Embrich kasvatti Kollien johdon jo kahteen maaliin, mutta SaiPa nousi vielä tasoihin erän jälkimmäisellä kymmenminuuttisella tekemällä kaksi maalia alle kahdessa minuutissa joista 2-3-kavennus syntyi kahden miehen ylivoimalla. Ottelu näytti jo vahvasti etenevän jatkoajalle 3-3-tilanteessa, mutta sitten esiin astui kolme tehopistettä (2+1) ottelussa nakuttanut Tavernier, jonka laukoma 4-3-ottelun voittomaali syntyi ajassa 59:14. Keskiviikkona Kouvolassa KooKoota vastaan Kiekko-Vantaan miehistössä uransa ensimmäisen Mestis-ottelun (23 torjuntaa) pelannut maalivahti Christian Heljanko torjui 31 kertaa. Panu Mieho syötti kaksi maalia.

– Kaksijakoinen viikko takana. Keskiviikkona ei oltu ihan parhaalla mahdollisella tavalla latauduttu. Ylivoimilla helpon tuntuisesti kahden maalin johtoon, mutta rajusti töitä tehnyt Pelicans ansaitsi kyllä voittonsa. Lauantaina ei saatu kuin neljä puolustajaa kokoonpanoon ja Markus "Rono" Järvelä hyökkääjän tontilta puolustajaksi. Joukkue taisteli hienosti koko ottelun. Ylpeydellä sai valmentajakin katsella sitoutunutta jengiä jäällä, Kollien päävalmentaja Jussi Silander kertasi viikon tapahtumia.

C-nuorilla kahden kotivoiton viikko

Vuodenvaihteen jälkeen nyt 13 ottelua peräkkäin voitto-tappio vuorotahtiin pelanneet C-nuoret urakoivat viime viikolla kolme ottelua joista kaksi kotona ja yhden vieraissa. Viikko käynnistyi keskiviikkona vierasottelulla Lukkoa vastaan. IFK siirtyi avauserässä 2-0-johtoon Lauri Kulmalan (1+1) ja Oskari Hiltusen onnistuessa maalinteossa. Kolmannessa erässä Roope Riihimaa laukoi IFK:n jo 3-1 johtoon ajassa 46:21, mutta Lukko nousi vielä tasoihin 3-3:een. IFK:n sankariksi nousi lopulta Niklas Nordgren, joka pysäytti pelikellon ajassa 56:57 laukomalla vierasjoukkueelle 4-3-voittomaalin. Onni Nokkosmäki syötti ottelussa kaksi maalia ja maalissa Conrad Mölder torjui 20 kertaa. IFK laukoi ottelussa kohti Lukon maalia 46 kertaa.

Lauantaina IFK isännöi sarjakärki Kärppiä, joka laukoi ottelun avausmaalin jo 26 sekunnin pelaamisen jälkeen. Kärpät kasvatti johdon 0-2:een vielä avauserän aikana, mutta Roope Riihimaan avauserän ja Niko Torikan toisen erän maalilla IFK nousi tasoihin ennen toista erätaukoa. Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi maali ja sen iski Kärpät ajassa 51:50. Näin voitto ja kolme sarjapistettä matkasivat Ouluun 2-3-vierasvoiton myötä. Daniel Lebedeff IFK:n maalissa urakoi 36 torjuntaa.

Sunnuntaina IFK kohtasi kotonaan KalPan. Edellisen illan niukasta Kärpät-tappiosta sisuuntunut kotijoukkue tuli myrskyn lailla avauserään onnistuen maalinteossa kolme kertaa. Toisessa erässä IFK:n ilotulitus jatkui ja toiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa 6-1. Kun päätöserässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa vielä kerran, IFK voitti ottelun lopulta maalein 7-2. Niklas Nordgren (2+1) ja Vilho Saariluoma (2+1) onnistuivat maalinteossa kahdesti. Muut IFK:n maalintekijät olivat Lauri Kulmala (1+2), Jesper Henriksson (1+1), sekä Victor Ranger. Roope Riihimaan tehot olivat 0+2. Maalissa Daniel Lebedeff torjui 23 kertaa.

– Kokonaisuutena hyväilmeinen viikko, onnistumisia laajalla sektorilla hyökkäyksessä ja puolustuspelissä hienoa uhrautumista joukkueelle. Erityisen ilahtanut olen nuoren Niklas Nordgrenin onnistumisista ja kypsistä otteista, C-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki jakoi kehuja hyökkääjälleen, joka iski viikon kolmessa ottelussa kolme maalia.

– Taistelu suorasta play off-paikasta on kiivas. Meillä on hyvä yhtenäinen draivi päällä ja toivottavasti sama jatkuu. Nyt huilataan ja harjoitellaan hetki ennen viimeisiä viittä runkosarjaottelua, Nokkosmäki katsoi kohti tulevaa.

Kärpät ratkaisi päätöserässä ylivoimalla

B-nuorten viikko sisälsi vain yhden ottelun, kun joukkue kohtasi lauantaina Elisa Areenalla Kärpät. Vieraat karkasivat avauserässä 0-2-johtoon, mutta IFK tuli toisessa erässä tasoihin Miro Heiskasen ja Janne Hämäläisen onnistuessa maalinteossa erän loppuhetkillä 55 sekunnin välein. Kolmanteen erään IFK sai hyvän startin, kun jo ajassa 41:49 kahden tehopisteen (1+1) ottelun pelannut Teo Totro laukoi isännät ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Voittoon tai edes pisteille asti ei IFK:n komea nousu kuitenkaan tällä kertaa riittänyt, sillä Kärpät onnistui kolmannessa erässä tekemään vielä kaksi ylivoimamaalia vieden pisteet Ouluun maalein 3-4. Värikkäässä kamppailussa jaettiin yhteensä 65 jäähyminuuttia. IFK:n maalissa Anton Ignatius torjui 24 kertaa.

– Viikon ainoa ottelu joten tarkoitus oli saada hyvä valmistautuminen. Emme siinä kuitenkaan onnistuneet, vaan ensimmäinen erä oli heikko. Toiseen erään saimme hyvän jakson ja tulimme tasoihin. Kolmannessa erässä ok startti ja johtoon. Erän puolivälissä tuli kuriton jakso, joka näkyi jäähyinä ja ratkaisi ottelun Kärpille, B-nuorten päävalmentaja Kari Kalto harmitteli.

Kollien pistemiehet (kauden kokonaistehot): Sami Tavernier 2+1 (42 ottelua, 7+18=25), Antton Mönkäre 2+0 (41, 10+16=26), Miro-Pekka Saarelainen 1+1 (31, 25+11=36), Kalle Tervo 0+2 (36, 1+19=20), Panu Mieho 0+2 (27, 9+16=25), Sebastian Moberg 0+2 (9, 0+7=7)

B-nuorten pistemiehet (kauden kokonaistehot): Teo Totro 1+1 (12 ottelua, 1+4=5), Janne Hämäläinen 1+0 (12, 6+4=10), Miro Heiskanen 1+0 (12, 4+3=7)

C-nuorten pistemiehet (kauden kokonaistehot): Lauri Kulmala 2+3 (13 ottelua, 9+8=17), Vilho Saariluoma 2+3 (13, 5+6=11), Niklas Nordgren 3+1 (6, 4+2=6), Roope Riihimaa 2+2 (7, 2+2=4), Jesper Henriksson 1+1 (13, 2+4=6), Niko Torikka 1+1 (13, 5+2=7)

Tämän viikon ottelut

Kollit: Ei otteluita tällä viikolla, seuraava matsi ke 11.2. klo 18:30 Blues-Kollit

B-nuoret: Ei otteluita tällä viikolla, seuraava matsi ti 10.2. klo 18:20 IFK-Blues

C-nuoret: Ei otteluita tällä viikolla, seuraava matsi to 12.2. klo 18:20 IFK-Blues Akatemia

Teksti: Jari Hotti