live
0-0

IFK palasi voittojen tielle Lahdessa – Pikkarainen ratkaisi jatkoajalla

Pelicans-IFK 2-3 ja. (0-0, 2-1,0-1,0-1)

IFK:n kolmen ottelun viikko alkoi upealla jatkoaikavoitolla Lahdessa. Isännät johtivat ottelua vielä viimeisen erän päätöspuolikkaalla, mutta IFK taisteli loppuun asti ja lopultaThomas Nykopp iski vierailijat tasoihin ja jatkoajalle. Ottelun ratkaisun jatkoajalla iski Hannu Pikkarainen, ja näin ollen kaksi pistettä matkasivat jengin mukana Stadiin.

Avauserässä kotijoukkue oli vierailijaansa edellä ja loi paljon maalipaikkoja loistavasti torjuneen Ville Husson maalille, onnistumatta kuitenkaan maalinteossa.

– Paljon tuli avauserässä laukauksia, ja pääsi heti peliin mukaan. Pienessä kaukalossa tilanteita tulee nopeasti ja kokoajan pitää olla valmiina, summasi Husso ottelun tauottua.

Toisessa erässä maalihanat kuitenkin aukesivat. Ensin Juuso Puustinen vei IFK:n 1-0-johtoon ylivoimalla hienon yksilösuorituksen päätteeksi ampumalla kiekon maalin takaylänurkkaan. Pelicans tasoitti kuitenkin ottelun heti seuraavassa vaihdossa, ja seuraavastakin maalista vastasi kotijoukkue.

– Toisella erätauolla päätettiin, että tänään tullaan ohi.

Ja näin todella kävi. Vaikka IFK joutui kolmannessa erässä muutamaankin otteeseen alivoimalle, joukkue pelasi maltilla vajaamiehisenä, ja loi tasakentällisillä hyviä, pitkiä hyökkäyksiä Pelicansin päätyyn. Työnteko palkittiin lopulta, kun Thomas Nykopp sivalsi kiekon verkkoon Otto Honkaheimon esityöstä. Kolmannen erän loppupuolella avausmaalista vastannut Juuso Puustinen ampui vielä kiekon ylärimaan, mutta sen lähemmäksi ei enää maalintekoa varsinaisella peliajalla päästy.

Jatkoajalla IFK jatkoi vahvoja otteitaan, ja muun muassa loistavan ottelun pelannut Daniel Grillfors kilautti kiekon tolppaan. Lopulta pelikello kuitenkin pysähtyi aikaan 63:03, kun Hannu Pikkarainen sai syötön viivaan Arttu Luttiselta ja ampui kiekon ranteella Pelicansin maaliin.

– Loistava fiilis itsellä ja koko joukkueella. Ollaan nyt hävitty pelejä niin tuntuu mahtavalta palata takaisin voittojen tielle. Nyt laitetaan kaikki peliin näihin kahteen viimeiseen otteluun ennen pientä taukoa, päätti Husso.

IFK:n seuraava ottelu pelataan perjantaina Tapparaa vastaan vieraissa. Nordiksella skulataan jälleen lauantaina, kun IFK saa vieraita Hämeenlinnasta. Kello 17.00 alkavaan otteluun voit ostaa lippuja Lippupalvelusta.