live
0-0

IFK:lle niukka tappio Porissa

Ässät-IFK 4-2 (2-0, 1-2, 1-0)

IFK koki karvaan tappion Ässien vieraana lauantaina. IFK sai matsiin vaisun alun ja kotijoukkue teki kaksi maalia ensimmäisessä erässä. Maaliverkkoa heiluttivat Niko Ojamäki ja Eero Elo.

Heti toisen erän alussa näki, että pukukopista asteli jäälle sisuuntunut IFK ja reilu minuutti erän alusta Tomas Zaborsky vapautti upealla syötöllä Matti Kuparisen nokikkain Ässien veskarin Juuso Riksmanin kanssa. ”Kupru” harhautti Riksmanin hallitusti ja upotti kiekon rystyltä verkkoon. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä kaksi minuuttia myöhemmin Elo pääsi IFK:n kiekonmenetyksestä puolittain läpi ja upotti rannarin takanurkkaan. Tässä vaiheessa Kevin Lankinen tuli Ville Husson tilalle IFK:n maalille.

IFK kavensi toisen erän lopussa 2-3:een. Corey Elkins pääsi vahvalla luistelulla ja Juuso Puustisen nappisyötöllä maalipaikkaan ja paluukiekon iski maaliin Nikolai Goldobin. Kolmanteen erään lähdettiin siis kotijoukkueen maalin johdossa ja IFK:lla oli hyvä vaihde silmässä.

Päätöserässä IFK jahtasi Ässien johtoa, mutta Riksman pelasi hyvän matsin. Viimeisten 11 minuutin aikana takaa-ajoa haittasi pahasti kolme IFK:lle tuomittua jäähyä. Siksi kunnon loppumyllytystä ei saatu rakennettua ja Ässien Esa Lindell pääsi puoli minuuttia ennen päätössummeria tekemään tyhjään IFK-maaliin loppunumerot 4-2.

Joukkueen kapteeni Toni Söderholm palasi ottelussa kokoonpanoon pitkän kuntoutusjakson jälkeen.

IFK pelaa seuraavan kerran tiistaina, jolloin Nordikselle saapuu vieraaksi Ilves. Liput matsiin voit skaffata Lippupalvelusta.