live
0-0

IFK:n huikea taistelu tuotti vain yhden pisteen

IFK-Kärpät 3-4 vl. (0-2, 2-0, 1-1, 0-0, 0-1)

Painajaismaisen alun jälkeen IFK syttyi hurjaan taisteluun ja haastoi Liigan ykkösjoukkueen Kärpät todella kovaan kamppailuun pisteistä. IFK sai huonon startin matsiin ja Kärpät vei avauserää lähes mielin määrin. Erätauolle mentäessä vierasjoukkue johti 2-0 Arto Laatikaisen ja Esa Pirneksen maaleilla.

Toiseen erään IFK tuli huomattavasti paremmalla jalalla ja painopiste alkoi kääntyä kohti Kärppien päätyä. Kavennusmaalin ampui upean matsin pelannut Tomas Zaborsky ajassa 33.19. Pari minuuttia ennen erätaukoa Mika Partanen tasoitti pelin 2-2:een, joten kolmanteen erään lähdettiin jännittävistä asetelmista.

Kärpät näytti jo purjehtivan voittoon, kun Joonas Donskoi vei vierasjoukkueen 3-2-johtoon ajassa 46.46. IFK kuitenkin syttyi taisteluun ja noin kaksi minuuttia ennen kolmannen erän loppua Matti Kuparinen tasoitti ylivoimalla 3-3:een. IFK joutui vielä ennen summerin sointia kiipeliin, sillä Lauri Taipalus sai minuutti ennen loppua jäähyn sutaistuaan kiekon katsomoon. IFK tappoi kuitenkin jatkoajalle ulottuneen alivoiman ja kun maalia ei syntynyt kumpaankaan päätyyn, ratkaisu venyi voittomaalikilpailuun.

Voittomaalikisassa IFK:lta onnistui vain Partanen ja kun Kärpiltä maalintekoon pystyivät Donskoi ja Sebastian Aho, kaksi pinnaa matkasi Ouluun. Matsin yleisömäärä oli 8042, eli kauden toiseksi paras lukema.

IFK pelaa seuraavan kerran lauantaina, kun joukkue matkustaa Poriin Ässien vieraaksi. Nordiksella pelataan seuraavan kerran ensi viikon tiistaina, kun IFK kohtaa Ilveksen. Lippuja matsiin voit skaffata Lippupalvelusta.