logologo
HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

FALCK TIETURVA: KOLLIEN KAUSI KÄYNNISTYI KAHDELLA VOITOLLA

IFK-junnujen viikkoraportti.

Nuorten SM-Liiga ja B-nuorten SM-sarjan alkusarja käynnistyivät viikonloppuna. Kollien kausi lähti käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla, kun joukkue voitti molemmat ottelunsa. Myös B-nuorten startti oli hyvä, kun kaksi ottelua tuottivat neljän pisteen saaliin.

Nico Björkbackalla kahden maalin debyytti

Nuorten SM-Liiga käynnistyi perjantaina yhdellä ottelulla ja siinä Kollit sai Elisa Areenalla vastaansa hallitsevan Suomen mestarin TPS:n. Kauden avausmaalin sai kunnian viimeistellä uransa ensimmäistä nuorten SM-Liiga otteluaan pelannut Nico Björkbacka, jonka 1-0-osuma pysäytti pelikellon ajassa 2.49. Viime kaudella Björkbacka pelasi nuorten Mestistä HCK:ssa. TPS:n tasoitus 1-1:een syntyi vain puolitoista minuuttia Kollien maalin jälkeen ja näissä numeroissa poistuttiin ensimmäiselle erätauolle.

IFK ratkaisi ottelun edukseen toisessa erässä. Ajassa 33.50 Björkbacka oli jälleen turkulaisten kiusana vieden Kollit 2-1-johtoon. Ja vain reilu minuutti tämän jälkeen Bastien Maia kasvatti Kollien johdon jo 3-1:een. Maian maali jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi, sillä TPS:n 3-2-kavennus toisessa erässä 48 sekuntia Maian maalin jälkeen ei enää vierasjoukkuetta maalia lähemmäksi tuonut ja päätöserässä Henrik Borgström sinetöi loppunumerot 4-2:een reilut kolme minuuttia ennen täyttä aikaa.

Maali oli Maialle uran ensimmäinen Kolleissa ja nuorten SM-Liigassa. Viime kaudella Maia oli IFK:n B-nuorten paras maalintekijä pelaten kauden aikana myös viisi nuorten SM-Liigan runkosarjan ottelua ilman tehomerkintöjä. Myös Borgströmille ottelu ja maali olivat ensimmäiset nuorten SM-Liigassa. Kollien maalissa Santeri Lipiäinen torjui 26 kertaa.

Kollien huikea päätöserä kaatoi Ilveksen

Lauantaina Kollit sai vastaansa Ilveksen. Ottelusta muodostui todellinen maalijuhla, vaikka avauserässä nähtiinkin vain yksi maali, jonka teki Bastien Maia. Toisessa erässä Ilves nousi tasoihin, mutta Kollit punnersi vain puoli minuuttia myöhemmin Oscar Leppäsen maalilla jälleen johtoon. Ennen toista erätaukoa johtoasema kuitenkin vielä vaihtui, kun kauden avausotteluaan pelannut Ilves onnistui maalinteossa kahdesti.

Päätöserään jäälle luisteli sisuuntunut kotijoukkue ja jo 43 sekunnin pelin jälkeen Henrik Borgström tasoitti ottelun 3-3:een. Nelisen minuuttia myöhemmin oli 17-vuotiaan Juha Jääskän vuoro viimeistellä uran ensimmäinen maali nuorten SM-Liigassa ja jälleen oli Kollit siirtynyt ottelussa johtoon. Ilves nousi vielä tasoihin 4-4:ään, mutta ilta oli lopulta kotijoukkueen. Ajassa 56.45 Jääskä onnistui ottelussa ja päätöserässä toistamiseen ja tämä maali jäi myös ottelun voittomaaliksi. Maian ottelun toinen ja viikonlopun kolmas maali syntyi 17 sekuntia ennen päätössummeria tyhjään maaliin Ilveksen hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia. Santeri Lipiäiselle Kollien maalissa kertyi ottelussa 16 torjuntaa.

Anton Ignatiuksella 81 torjunnan viikonloppu

B-nuorille avausviikonloppu toi kahdesta ottelusta neljä pistettä yhden voiton ja yhden vl-tappion myötä, mutta ei täysi kuuden pisteen saaliskaan ollut kaukana. Sillä perjantaina IFK kohtasi vieraissa HPK:n ja kotijoukkueen 3-3-tasoitus syntyi vain reilu puolitoista minuuttia ennen päätössummeria. Ottelun ratkaisu venyi lopulta voittomaalikilpailuun ja siinä kotijoukkueen sankariksi nousi maalivahti Tommi Toivonen, joka torjui kaikki IFK:n kolme yritystä. IFK:lta maalinteossa ottelussa onnistuivat Oskari Hiltunen kahdesti ja Niklas Nordgren kerran. Anton Ignatius maalissa urakoi ottelussa hurjat 50 torjuntaa.

Lauantaina kotiottelussa KooKoota vastaan IFK:n johto kesti tällä kertaa loppuun asti, vaikka vierasjoukkue nousikin ottelussa peräti kolme kertaa tasoihin. Ottelun voittomaali syntyi päätöserässä ajassa 44.31 Atte Kauppisen vietyä IFK 5-4-johtoon. Loppunumerot 6-4:ään viimeisteli kaksi ylivoimamaalia ottelussa tehnyt Joni Still. Lisäksi IFK:lta maalinteossa KooKoota vastaan onnistuivat Toni Vuorinen, Atte Huhtala ja Joel Kerkkänen. Anton Ignatius kirjautti tilastoihin 31 torjuntaa.

C-nuorten karsinta-avaus perjantaina

C-nuorten SM-karsintasarja käynnistyy neljässä karsintalohkossa tällä viikolla. IFK pelaa kakkoslohkossa yhdessä Kiekko-Vantaan, SaiPan, KJT-Haukkojen, Pelicansin ja KooKoon kanssa. Joukkueet pelaavat kaksinkertaisen sarjan ja neljä parasta etenee SM-alkusarjaan. IFK:n karsinnat käynnistyvät perjantaina kotiottelulla KJT-Haukkoja vastaan.

Kollien pistemiehet: Bastien Maia 3+1=4, Henrik Borgström 2+2=4, Juha Jääskä 2+1=3, Nico Björkbacka 2+0=2, Tomi Hiekkavirta 0+2=2, Antton Mönkäre 0+2=2, Janne Hämäläinen 0+2=2

B-nuorten pistemiehet: Niko Seppälä 0+4=4, Joni Still 2+1=3, Niklas Nordgren 1+2=3, Lauri Kulmala 0+3=3, Oskari Hiltunen 2+0=2

Tämän viikon ottelut

Kollit: la 12.9. klo 12:00 KooKoo-Kollit, su 13.9. klo 16:00 Kollit-Kärpät

B-nuoret: pe 11.9. klo 18:50 IFK-TPS, su 13.9. klo 15:45 SaiPa-IFK

C-nuoret: pe 11.9. klo 18:20 IFK-KJT-Haukat

Teksti: Jari Hotti
Kuva: Riku Laukkanen

Näytä kaikki uutiset