logologo
HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

Kolmen kotiottelun viikko huipentuu lauantaina – vastassa HPK

IFK-HPK lauantaina kello 17.00.

Kaksi takana, yksi edessä. IFK aloitti kolmen kotiottelun viikkonsa tiistaina kukistamalla hallitsevan Sveitsin mestarin HC Davosin CHL-pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ensimmäisessä osaottelussa lukemin 2-1. Toinen osaottelu pelataan Davosissa 6.10. Torstaina Nordiksella IFK:n jalkoihin jäi puolestaan TPS. Vahva alku ja alle kahteen minuuttiin isketyt kaksi maalia pitivät kamppailun IFK:n näpeissä ottelun loppuun asti. Huomenna lauantaina skulataan jälleen himassa, kun Nordikselle saapuu vieraita Hämeenlinnasta.

HPK:n alkukausi on startannut mollivoittoisesti, vaikka hämeenlinnalaisseura hankki kesällä rutkasti kokemusta riveihinsä tekemällä pelaajasopimukset Antti Miettisen ja Riku Hahlin kanssa. Elokuussa joukkue vahvistui entisestään, kun viime kaudella runkosarjassa 37 tehopinnaa Ilveksessä iskenyt tshekkihyökkääjä Vojtech Polak liittyi HPK:n riveihin. Myös maalivahtiosasto on uusiutunut tälle kaudelle. Viime vuodet kerhon maalia vartioinut alle 20-vuotiaiden MM-kultavahti Juuse Saros lähti Pohjois-Amerikkaan ja Nashville Predatorsin organisaatioon. Tilalle HPK hankki Pelicansia viime kaudet edustaneen 32-vuotiaan Jere Myllyniemen.

IFK on saanut viime peleissä hieman alkukaudesta takkuilleen ylivoimansa kuntoon. Tiistaisessa Davos-matsissa Joonas Rask osui kahdesti ylivoimalla ja eilisessä matsissa TPS:ää vastaan IFK aloitti vahvasti kahdella ylivoimaosumalla Miro Saarelaisen ja Corey Elkinsin toimesta. Juuso Puustinen on myös löytänyt hyvän pelivireen ja johtaakin IFK:n pistepörssiä neljällä maalilla ja kahdella syötöllä. IFK:n maalia neljässä liigamatsissa vartioinut Ville Husso on myös huippuvireessä: torjuntaprosentti 93,41 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,47. Myös nuoret pelaajat Henri Tamminen ja Panu Mieho ovat esiintyneet edukseen IFK:n neloskentässä.

HPK kohtaa vielä perjantaisella liigakierroksella JYP:n vieraissa, mutta tämä ei Puustisen mukaan tuo IFK:lle ainakaan merkittävää hyötyä.

– Usein se joukkue, joka on pelannut viimeisimpänä, on valmis myös seuraavassa matsissa heti alusta alkaen. Meidän täytyy myös olla heti valmiita ja saada intensiteetti heti nousemaan ylös. Uskoisin että mitä pidemmälle peli menee, sitä enemmän se tulee meille kääntymään. Toivottavasti saadaan hyvä lauantai-illan meininki halliin ja täysi pistepotti talteen tältä viikolta.

Matsi Nordiksella starttaa kello 17.00 ja ovet aukeavat kello 16.00.

Liput matsiin voit ostaa tästä.

Näytä kaikki uutiset