logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Brevinin matsiraportti: Partanen jälleen sankarina Tampereella

Ilves-IFK 2-3 vl. (1-1, 1-0, 0-1, 0-0, 0-1)

IFK joutui venymään jo viidettä kertaa tällä Liigakaudella ylitöihin, kun joukkue kohtasi Ilveksen vieraspelissä lauantai-iltana. Tankissa on joka kerta ollut bensaa jäljellä, sillä IFK nappasi nyt jo viidennen voittonsa jatkoajalle tai rankkareille menneistä peleistä. Tällä kertaa illan sankari oli Mika Partanen joka ampui ratkaisuosuman yläpesään voittomaalikilpailussa. Partaselle tiukkojen matsien ratkaiseminen Tampereella on tuttua kauraa, sillä hän teki voittomaalin viime keväänä Ilvestä vastaan pudotuspeliottelussa, joka jäi historiankirjoihin Liigahistorian pisimpänä matsina.

Lauantai-illan peli Hakametsässä oli vauhdikas ja ajoittain kuumakin. Kovin nahina nähtiin avauserän lopussa tilanteessa, josta IFK:n kippari Arttu Luttinen sai pelirangaistuksen. Toisen erän puolivälissä Ilveksen Markku Flinck onnistui jotenkin välttämään saman rangaistuksen, vaikka taklasi aivan törkeästi kiekotonta Teemu Ramstedtiasuoraan päähän. Joukkueet kohtaavat uudestaan tiistaina Nordiksella, joten edessä on mielenkiintoinen matsi.

Ilves oli lauantain ottelussa hivenen kuskin paikalla, mutta raskaan viikon kolmannen ottelunsa pelannut IFK sinnitteli hyvin mukana ja oli terävänä ratkaisuhetkillä. Viimeinen lukko oli 26 kutia torjunut maalivahti Ville Husso. IFK on tällä kaudella voittanut kaikki kuusi Liigaottelua, jotka Husso on pelannut.

Ilves meni avauserässä johtoon IFK-kasvatti Joonas Vihkon maalilla, mutta vieraat tasoittivat pari minuuttia ennen erätaukoa. Daniel Grillfors ja Teemu Ramstedt pelasivat kiekon hyvässä vauhdissa olleelle Miro Saarelaiselle, joka ampui siniviivan jälkeen Ilves-pakin jaloista ja kävi tuikkaamassa paluukiekon maaliin. Maali oli tähän otteluun komennuksen ykkösketjuun saaneelle Saarelaiselle kauden kolmas.

Toisessa erässä Ilves meni jälleen johtoon ja IFK:n tasoitusta saatiin odotella kolmannen erän lopulle asti. Reilut neljä minuuttia ennen loppua IFK pelasi ylivoimaa ja Grillforsin laukaus pomppi Thomas Nykoppin kautta maaliin. Toinen syöttäjä oli Saarelainen.

Voittomaalikilpailussa Ville Husso torjui kaikki kolme Ilveksen yritystä ja Partanen tykitti IFK:lle kaksi pinnaa.

Teemu Ramstedt pelasi lauantaina uransa 400. Liigaottelun. Tule mestoille tiistaina, kun Ramstedt palkitaan Nordiksella ennen kotimatsin alkua.

Lauantain ottelun tilastot

Tiistaina Nordiksella kohtaavat IFK ja Ilves. Ottelussa on oheistapahtumana Street Food, jossa pääkokkina toimii Hans Välimäki. Pääset maistelemaan erinomaista Street Food -henkistä safkaa kello 17.00 alkaen Jäähallin A-aulassa. Varaa käteistä mukaan, sillä Street Food -pisteistä ostoksia voi tehdä vain käteisellä. Lippuja otteluun voit ostaa Lippupalvelusta.

Näytä kaikki uutiset