HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

BREVININ MATSIRAPORTTI: Bäckströmin johdolla pisteet Turusta

TPS-IFK 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)

IFK aloitti vieraspeliputkensa lauantaina Turussa, jossa vastassa oli kolmatta kertaa kahden viikon sisään TPS. Jälleen tasainen kamppailu joukkueiden välillä ratkesi IFK:n astetta terävämpään viimeistelyyn sekä Niklas Bäckströmin loistavaan torjuntatyöskentelyyn.

TPS lähti otteluun vahvalla liikkeellä, mutta välittömästi stadilaisten ensimmäisestä hyökkäyksestäRobert Leino laukoi Juuso Puustisen reboundin sisään ajassa 01.17. Kotijoukkue jatkoi aktiivista peliään ja pyrki luomaan painetta IFK-päätyyn, mutta vieraiden tiivis oman alueen puolustaminen piti turkulaiset poissa vaarallisimmilta maalintekopaikoilta. Erän puolessa välissä IFK oli lähellä lisätä johtoaan ylivoimalla, mutta kiekko ei päätynyt maaliviivaa pidemmälle. Erän lopussa TPS pääsi kokeilemaan kaksi kertaa ylivoimalla, mutta ei onnistunut tasoittamaan ottelua. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin IFK:n 0-1 johdossa.

Toinen erä oli ensimmäistä huomattavasti värikkäämpi. Erän ensimmäiset neljä minuuttia mentiin täysin kotijoukkueen tahdissa, mutta IFK kesti kovan paineen takaiskuitta. Tämän jälkeen stadilaisille tarjoutui ylivoimamahdollisuus, jota se ei jättänyt käyttämättä. Juhamatti Aaltonen tarjoili Jasse Ikoselle avopaikan takatolpille, josta tällä oli helppo työ viimeistellä IFK 0-2 –johtoon. Maalin jälkeen mentiin pitkälle valkopaitojen tahdissa ja ottelun 31. minuutilla IFK:lle tarjottiin mahdollisuus löydä ottelu pakettiin. TPS otti 11 sekunnin sisään kaksi perättäistä jäähyä, joista jälkimmäisestä tuomittiin Henrik Tallinderille 5+20 minuuttia. Ylivoima pyöri pitkään vaarallisesti, mutta harvat laukaukset eivät löytäneet ohi TPS-vahti Oskari Setäsen. TPS sai jäähyjen taposta runsaasti energiaa peliinsä ja IFK joutui vuorostaan rikkomaan jäähyn arvoisesti. Kotijoukkueen paine palkittiin jaPatrik Virtakavensi ajassa 39.52. erätaukolukemiksi 1-2.

Kolmannen erän käsikirjoitus oli selvä alusta loppuun. TPS pyrki paineistamaan ja IFK keskittyi puolustamaan johtoaan. Lievästi hallinasta huolimatta ei kotijoukkue päässyt hätyyttelemään Bäcksrömin vartiomaa maalia vaarallisimmilta tekopaikoilta. TPS:lle tarjoutui ajassa 52.08. mahdollisuus hakea tasoitusta ylivoimalla, mutta IFK:n aktiivinen alivoima tappoi kotijoukkueen ylivoiman tyylikkäästi. Ottelun lopun IFK puolusti Bäckströmin johdolla loistavasti ja kuittasi arvokkaan 1-2 -vierasvoiton.

Ottelun tilastot.

IFK:n ottelut jatkuvat ensi viikon perjantaina Porissa. Nordiksella skulataan seuraavan kerran torstaina 27.10. Pelicansia vastaan.

Osta flabat Ticketmasterista tule mestoille!