HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK:lle kotitappio Lukkoa vastaan

IFK-Lukko 0-4 (0-1, 0-1, 0-2)

Seitsemän ottelun pisteputki katkesi perjantai-iltana Nordiksella, kun Lukko haki täyden pistepotin IFK:lta. Kotijoukkueen terävästä aloituksesta huolimatta Lukko kävi tasaiseen tahtiin tekemässä tarvittavat maalit ja jatkoi omaa pisteputkeaan kuuteen otteluun.

IFK pyöritti matsin alussa peliä mielin määrin ja rakensi paljon maalipaikkoja. Oliwer Kasken veto osui ylivoimalla tolppaan, mutta IFK:n kuiva kausi ylivoimalla jatkui taas. Lukko pääsi ensimmäisen kympin jälkeen paremmin peliin mukaan ja Sami Lähteenmäki ampui vieraat johtoon ajassa 11.43.

Toisessa erässä sama käsikirjoitus jatkui, eli IFK ei hyvistä paikoista huolimatta onnistunut maalinteossa ja Lukko kävi vastahyökkäyksestä napauttamassa kiekon verkkoon. Kello pysähtyi aikaan 33.09, kun Aaron Gagnon vei vieraat kahden maalin johtoon. Sama mies teki kolmannen erän alussa Lukon kolmannen maalin ja Janne Niskala ampui loppunumeroiksi 0-4.

Kapteeni Arttu Luttiselle matsi oli uran 600. runkosarjaottelu IFK:n riveissä. Luttinen on IFK:n kaikkien aikojen tilastossa sijalla viisi. Edellä ovat Mika Kortelainen, Sakari Lindfors, Kimmo Kuhta ja Pepe Lehtonen.

Ottelun tilastot ja maalikooste

IFK:n seuraava matsi pelataan ensi keskiviikkona 14.12., kun Vaasan Sport saapuu Stadiin visiitille. Osta liput matsiin Ticketmasterista.