HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK:lle niukka tappio

Tappara-IFK 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

Hakametsässä oli edessä kova haaste, kun siipirikkoinen IFK matkusti sarjakärki Tapparan vieraaksi. Sitoutunut stadilaisryhmä laittoi kaikkensa likoon ja pakotti kotijoukkueen esittämään parastaan. Loistavaa kiekkoa lauantai-illassa esittäneet joukkueet tarjosivat tasaisen taistelun, jossa Tappara oli lopulta IFK:ta maalin verran parempi.

Avauserä oli yksi Liiga-syksyn vauhdikkaimmista. IFK pakotti aktiivisella karvauksellaan Tapparan nopeisiin lähtöihin ja peli aaltoili päästä päähän kovalla intensiteetillä. Tätä kuvastaa hyvin ensimmäiset viisi minuuttia, jotka pelattiin ilman pelikatkoja korkealla pelitempolla. Ensimmäisen kympin aikana molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan myös maalivahtien virettä. Ensin Kevin Lankinen torjui Savinaisen laukauksen ja tästä hieman myöhemmin Teemu Lassila nollasi nuoren Janne Hämäläisen yrityksen. Erän loppua kohden Tappara sai painetta enemmän IFK:n päätyyn. Vieraat puolustivat hyvällä jalalla eikä antanut kotijoukkueen hyökkäyksille tilaa eikä aikaa. Ensimmäisessä erässä ei tilastomerkintöjä pöytäkirjaan kirjattu ja tauolle poistuttiin tasatilanteessa.

Toinen erä oli hyvin kaksijakoinen. Erän ensimmäinen puolisko mentiin IFK:n hallinnassa. Ennakkoluulottomasti pelanneet vieraat pystyivät luomaan tasaisesti painetta Tapparan päätyyn. Kotijoukkue kuitenkin puolusti tiivisti oman alueensa keskustan, eikä IFK päässyt murtautumaan parhaille sektoreille. Ottelun puolessa välissä Mika Partaselle avautui loistava vetopaikka vastahyökkäyksestä, mutta pöytäkirja säilyi koskemattomana. Välittömästi tämän jälkeen Tappara sai pitkän pyörityksen IFK:n päätyyn. Kotijoukkue otti pelin hallinnan täydellisesti itselleen ja vieraat olivat erän jälkimmäisen puoliskon täysin jaloissa. Kirvesrinnat vyöryivät jatkuvasti vaarallisesti kohti IFK-maalia ja pystyi luomaan tukun huippupaikkoja. Lankisen johdolla lopulta erätaukosummeri pelasti stadilaiset köysistä toiselle erätauolle 0-0 tasanumeroissa.

Kolmas jatkui siitä mihin toinen erä jäi. Tappara jatkoi vahvaa hallintaansa ja kotijoukkueen maali roikkui jatkuvasti ilmassa. Henrik Haapala ei erän alussa osunut tyhjään maaliin, mutta ajassa 50:03 kultakypärä rikkoi kuparisen. Haapala murtautui röyhkeästi keskustaan ja nosti rystyltä kiekon ohi Lankisen. Maalin jälkeen IFK pääsi jälleen peliin mukaan. Vieraiden etsikkoaika tuli minuuttia myöhemmin, kun ajassa 51:31 kotijoukkueelle vihellettiin ottelun ensimmäisen jäähy. Läpi syksyn takerrellut ylivoima ei tuottanut tälläkään kertaa toivottua tulosta. Tappara puolusti ottelun lopun virheettömästi eikä IFK päässyt lähentelemään Lassilan vartioimaa maalia. Lankinen vedettiin pois maalilta ajassa 58:11, mutta hyvästä pyörityksestä huolimatta ei tasoitusta nähty. Lopputuloksena niukka 1-0-tappio.

Ottelun tilastot.

Liiga siirtyy maajoukkuetauolle, mutta IFK:n pelit jatkuvat tiistaina 1.8. Linköpingissä, CHL:n neljännesvälierillä. Viikkoa myöhemmin tiistaina 8.11. ratkaistaan Nordiksella puolivälieräpaikka, kun ruotsalaisjoukkue saapuu Stadiin toiseen osaotteluun.

Osta flabat Ticketmasterista ja tule mestoille!