HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

FALCK TIETURVA: B-nuoret katkaisi Kärppien vierasvoittojen putken

IFK-junnujen viikkoraportti.

Nuorten SM-Liigassa Kollien länsirannikon kiertue sai synkän alun, mutta päättyi valoisissa merkeissä kolmen pisteen arvoiseen suoritukseen. B-nuoret taisteli komean kotivoiton sarjakärki Kärpistä. B2-nuoret puolestaan hakivat vieraskiertueeltaan täyden kuuden pisteen potin, C-nuorten SM-karsinnoissa IFK nakutti kahdessa pelaamassaan ottelussa yhteensä 16 maalia ja IFK-Challenger saalisti historiansa ensimmäisen voiton.

IFK aiheutti Kärpille kauden ensimmäisen vierastappion

B-nuorten viikonloppu käynnistyi tappiolla, kun Kiekko-Laser haki lauantaina vieraspisteet Elisa Areenalta maalein 0-2. Jos oli ottelu vähämaalinen, niin myös jäähyjä nähtiin vähän, sillä molemmat joukkueet saivat vain yhden kahden minuutin rangaistuksen. Jere Huhtamaa IFK:n maalissa torjui 23 kertaa.

– Todella tahmea esitys meiltä ja eipä jäänyt jälkipolville hirveästi kerrottavaa. Ei oltu valmiita laittamaan itseämme likoon ja työmäärä ei ollut riittävä, että oltaisiin pelattu voitosta. Laser oli paljon valmiimpi kamppailemaan ja tekemään töitä kentän joka osa-alueella kuin me ja näin ansaitsivat voittonsa, B-nuorten päävalmentaja Mika Niskanen paketoi ottelun tapahtumat.

Vain vuorokausi Kiekko-Laser-ottelun päättymisen jälkeen IFK hyppäsi kaukaloon viikonlopun toisessa kotiottelussaan ja jälleen oli vastassa vieraita pohjoisesta, kun sarjan kärkijoukkue Kärpät yritti jatkaa tappiotonta sarjaansa vierasotteluiden osalta. IFK sai otteluun loistavan startin, kun Axel Rindell laukoi kotijoukkueen 1-0-johtoon jo ajassa 1.21. Toisessa erässä Kärpät tuli tasoihin ja siirtyi ennen toista erätaukoa johtoonkin. IFK:n päätöserän hieno taistelu tuotti lopulta tulosta, kun ajassa 54.47 Aleks Haatanen laukoi 2-2-tasoitusmaalin siirtäen ratkaisun jatkoajalle. Jatkoajalla IFK:n sankariksi nousi voittomaalin ajassa 64.03 viimeistellyt Konsta Hirvonen, joka oli syöttäjänä myös 2-2-maalissa. Einari Luhanka nappasi syöttöpisteen tasoitus- ja voittomaaliin ja Henrik Tikkanen torjui 27 kertaa.

– Yksi yö voi muuttaa kaiken! Oltiin heti alusta alkaen valmiita kamppailemaan ja työmäärä oli ihan toisella tasolla kuin edellisenä päivänä. Uskottiin loppuun asti omaan tekemiseen ja viisi minuuttia ennen loppua tultiin tasoihin ja jatkoilla homma himaan. Hyvä esitys koko joukkueelta ja tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia seikkailuja, Niskanen pohti viikonlopun päätteeksi.

12 pelaamastaan ottelusta 19 pistettä kerännyt IFK on B-nuorten SM-alkusarjassa sijalla kahdeksan.

B2-nuorilla seitsemän maalin toinen erä Jäälissä

IFK jatkaa B2-nuorten SM-alkusarjan kärjessä voitettuaan viikonloppuna molemmat pelaamansa vierasottelut. Lauantaina Nemo Nokkosmäen suojatit haki kolmen pisteen potin Kuopiosta kaadettuaan KalPan maalein 5-2. Ottelun seitsemästä maalista peräti viisi tehtiin erikoistilanteista ja niistä IFK:n osuus oli kolme ylivoimamaalia, sekä yksi alivoimalla tehty maali. Jaakko Innanen laukoi kaksi maalia (2+1). Lisäksi IFK:lta maalinteossa onnistuivat Nino Sadri (1+1), Anton Korhonen (1+1), sekä Jesse Pietikäinen (1+1). Juuso Hyttisen saldo oli 0+2 ja maalissa pelannut Tubbe Hellström torjui 30 kertaa.

– Niiralan iso kaukalo aiheutti meille vaikeuksia. Emme saaneet omaa suorahyökkäyspelaamista käyntiin koko iltana. Muutama hieno yksilösuoritus ja tiivis puolustus takasivat kuitenkin pinnat himaan Kuopiosta, Nokkosmäki kommentoi ottelun jälkeen.

Sunnuntaina Jäälissä Kiimingin Kiekko-Poikien ja IFK:n välinen kamppailu oli vielä avauserän jälkeen tasainen, kun vieraat johtivat maalein 2-1. Toisessa erässä nähtiin kuitenkin sellainen ilotulitus IFK:n toimesta, että tuskin on Pohjois-Suomessa vähään aikaan nähty. Aikavälillä 23.37-36.38 IFK nakutti peräti seitsemän maalia karaten murskaavaan 9-1-johtoon ennen toista erätaukoa. Päätöserässä kaasu nousi sen verran kaasulta, että kotijoukkue pääsi kirjauttamaan pöytäkirjaan erävoiton lukemin 0-1, mutta lopputuloksen kannalta sillä ei ollut enää mitään merkitystä.

– Jäälissä toinen suurista teemoista oli kamppailupeli. Se onnistui ja meni ajoittain vähän ylikin jäähyjen muodossa. Toinen teema oli kakkoskiekkojen pelaaminen. Siinä onnistuttiin kyllä hienosti, Nokkosmäki kiitteli.

KKP:n kaadossa kovimmat tehot IFK:sta keräsivät Innanen (2+2), Korhonen (1+3), sekä Ilmari Pieviläinen (2+1). Lisäksi maalinteossa IFK:lta onnistuivat Hyttinen, Aleksi Järvisalo (1+1), Teemu Liila (1+1) ja Aleksi Blomberg. Pietikäinen syötti maaleista kaksi ja maalivahti Henri Räsäsen voitto-otteluun vaadittiin 24 torjuntaa.

"Pettynyt ja tuskastunut kollilauma kokosi itsensä"

Kollien länsirannikon kiertue käynnistyi perjantaina Oulussa ottelulla Kärppiä vastaan. Vain yhden tappion tällä kaudella kokenut sarjakärki oli tyly isäntä nakuttaen taululle murskalukemat 9-1. Kollit nousi toisessa erässä ajassa 26.16 ylivoimalla maalin päähän 1-2:een Joakim Kukkosen onnistuessa maalinteossa, mutta tämän jälkeen Kärpät iski neljä maalia reilussa vartissa ja voittajasta ei ollut enää mitään epäselvyyttä.

– Jäätiin telineisiin. Sovittu tapamme pelata jääkiekkoa ei toimi, eikä anna anteeksi 90 prosentin suoritusta, joten Kärpille annettiin suhteellisen helppo tie voittoon. Trendinä Kolleissa on tällä hetkellä epätasainen suorittaminen, Kollien päävalmentaja Tommi Hämäläinen harmitteli vieraskiertueen avausottelun jälkeen.

Lauantaina Kollit pesi kasvojaan Vaasassa kaatamalla Sportin maalein 4-1. Dan Nybondas avasi maalihanat toisen erän lopulla. Sport tasoitti 1-1:een kolmannessa erässä ajassa 48.51, mutta Kollien tehokkaat kolme minuuttia aikavälillä 50.16-53.40 toi vierasjoukkueelle kolme maalia ja tästä ei kotijoukkue enää toipunut. Kukkosen saldo oli kaksi maalia, mukaan lukien 2-1-voittomaali ja Niklas Nordgren puolestaan nakutti kolme tehopistettä (1+2). Anton Ignatiuksen voitto-otteluun maalissa vaadittiin 21 torjuntaa.

– Pettynyt ja tuskastunut kollilauma kokosi itsensä. Keskustelu Kollien yhteisestä omastatunnosta ja arvomaailmasta muistutti meitä jokaisen tärkeydestä. Kokonaisvaltaisesti loistavaa suorittamista, ketään ei jätetty kentälle yksin. Autoimme toisiamme suorittamaan ja tämä johtaa myös lyhytjänteiseen tulokseen. Eli pelien voittoon, Hämäläinen muistutti.

Kollit on nyt sarjassa sijalla 10, mutta eroa esimerkiksi neljänteen sijaan on vain kolme pistettä. Sijoilla 4-12. olevat yhdeksän joukkuetta mahtuvat kuuden pisteen sisään.

C-nuorilla murskavoittojen viikonloppu, IFK-Challengerille avausvoitto

C-nuorten SM-karsintasarjan kakkoslohkossa IFK oli hurjassa iskussa voittaen kaksi kotiotteluaan yhteismaalein 16-1. Perjantaina kaatui GrIFK maalein 9-0 ja lauantaina Karhu-Kissat 7-1. GrIFK:ta vastaan IFK laukoi kohti maalia yhteensä 64 kertaa. Leo Ring viimeisteli neljä maalia (4+1), Daniel Mäkiaho kaksi (2+2) ja Jere Henriksson oli syöttäjänä neljässä maalissa. Lisäksi maalinteossa onnistuivat Marcus Kallionkieli (1+1), Valtteri Hapuli (1+2) ja Ville Rekola. Nollapelin pelannut Kari Piiroinen IFK:n maalissa pääsi helpolla, sillä torjuntoja kertyi ainoastaan yhdeksän.

– Tasoero oli vieläkin suurempi kuin mitä numerot näyttää. Hyökkäyspelin, sekä kiekollisen pelin harjoittelua. Asennepuolella pikkuisen parannettavaa ns. heikompia joukkueita vastaan. Hyviä suorituksia kiekollisessa pelissä paljon, kiekoton peli oli vähän laiskaa, C-nuorten päävalmentaja Kimmo Kuhta kommentoi.

Lauantaina Karhu-Kissat vei ottelun avauserän nimiinsä lukemin 0-1, mutta IFK heräsi toisessa erässä siirtyen kahden maalin myötä ottelussa johtoon. Päätöserässä IFK iski vielä viidesti ja toisessa ottelussa peräkkäin vastustajan maalivahti joutui venymään kiekon eteen yli 50 kertaa (62 laukausta maalia kohti, 55 torjuntaa). Eero Kiiski laukoi kaksi maalia. Muut IFK:n maalintekijät olivat Joonas Sillanpää (1+1), Ring (1+1), Christoffer Sedoff (1+1), Mäkiaho, sekä Juho Järvenpää. Kasper Pitkänen syötti kaksi maalia ja Matti Fingerroos maalissa torjui 14 kertaa.

– Tasoero jälleen aika suuri. Sekava avauserä. Karhu-Kissat on suhteellisen fyysinen joukkue ja taklaa aika paljon. Ei saatu omaa kiekollista peliä ekassa erässä näkyviin. Toinen erä jo parempi, mutta ei missään tapauksessa työmäärältään riittävä. Tehtiin kaksi maalia. Viimeisen erän teema oli, että pelataan viikonlopun paras erä. Siihen pystyttiin, kiitos siitä pojille. Erävoitto 5-0 ja hyvällä fiiliksellä vapaapäivän viettoon, Kuhta iloitsi.

IFK jatkaa lohkossaan toisena, eroa kärkijoukkue Jokereihin on kolme pistettä, mutta IFK on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Ykköslohkossa IFK-Challenger pääsi juhlimaan historiansa ensimmäistä voittoaan. Perjantaina HPK oli parempi kotonaan maalein 0-9, mutta lauantaina Malmilla IFK-Challenger kaatoi Ässät komeasti 5-4. Ässät johti ottelua kahteen otteeseen kahdella maalilla (0-2, 1-3) ja 14 sekuntia ennen toista erätaukoa tullut 3-4-johtomaali alivoimalla vei vierailijat johtoasemassa myös päätöserään. Sitkeä ja hienosti taistellut IFK-Challenger nousi kolmannen erän alussa kuitenkin tasoihin 4-4:ään ja 5-4-voittomaali syntyi pelikellon näyttäessä aikaa 57.59. IFK-Challengerin historian ensimmäisen voittomaalin sai kunnian viimeistellä kaksi maalia ottelussa tehnyt Bruce Christianson ylivoimalla Joel Koskisen ja Teemu Suviyön (0+2) esityöstä. Tuukka Lilja laukoi kaksi maalia, Kalle Ervasti yhden ja kahteen syöttöpisteeseen ylsivät Jouko Tuupainen, sekä Henrik Tasavuori. Kai Mikkonen IFK-Challengerin maalissa torjui 30 kertaa.

Viikon tehokkaimmat (koko kauden tehopisteet)

Kollit: Joakim Kukkonen 3+0 (8 ottelua, 6+3=9), Niklas Nordgren 1+2 (8, 2+6=8), Dan Nybondas 1+1 (13, 3+5=8)

B-nuoret: Konsta Hirvonen 1+1 (12 ottelua, 5+7=12), Einari Luhanka 0+2 (2, 0+2=2), Aleks Haatanen 1+0 (6, 1+2=3), Axel Rindell 1+0 (12, 2+4=6)

C-nuoret: Leo Ring 5+2 (10 ottelua, 7+10=17), Daniel Mäkiaho 3+2 (11, 11+8=19), Jere Henriksson 0+5 (8, 8+15=23), Valtteri Hapuli 1+3 (11, 6+8=14), Joonas Sillanpää 1+2 (11, 2+6=8), Marcus Kallionkieli 1+2 (10, 8+5=13), Eero Kiiski 2+0 (11, 4+6=10)

B2-nuoret: Jaakko Innanen 4+3 (9 ottelua, 14+17=31), Anton Korhonen 2+4 (12, 18+19=37), Jesse Pietikäinen 1+3 (12, 4+7=11), Ilmari Pieviläinen 2+1 (10, 8+8=16), Aleksi Järvisalo 1+2 (12, 1+4=5), Juuso Hyttinen 1+2 (11, 4+3=7)

C-Challenger: Bruce Christianson 2+0 (8 ottelua, 2+1=3), Tuukka Lilja 2+0 (11, 3+2=5), Henrik Tasavuori 0+2 (7, 0+3=3), Jouko Tuupainen 0+2 (11, 0+2=2), Teemu Suviyö 0+2 (10, 2+2=4), Kalle Ervasti 1+0 (8, 1+0=1)