HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

FALCK TIETURVA: C-nuoret murskavoittoon Jokereista

Tsekka tästä IFK:n juniorien viikkoraportti.

IFK:n kolme vanhinta juniorijoukkuetta pelasivat viime viikolla viimeiset ottelut ennen parin viikon mittaista maajoukkuetaukoa. C-nuorten SM-sarjassa IFK lähti tauolle tyylikkäästi murskaamalla Jokerit Pirkkolassa. Nuorten SM-Liigassa Kollien kokoonpanossa nähtiin viikonlopun otteluissa yllätyspaluun tehnyt maalitykki, B-nuorten SM-sarjan alemmassa jatkosarjassa IFK jatkaa piikkipaikalla ja helmikuun maajoukkue edustustehtäviin valittiin yhdeksän IFK-pelaajaa.

Etelätalolla viiden tehopisteen paikallisvääntö

C-nuorten SM-sarjassa IFK pelasi viikolla vain yhden ottelun, kun se kohtasi keskiviikkona vieraissa Jokerit. SM-sarjan kevätkauden avauksessa loppiaisena IFK oli voittanut Jokerit Elisa Areenalla maalein 3-0 ja sama tahti jatkui myös toisessa kohtaamisessa. Avauserässä 2-0-johtoon karannut IFK kasvatti johtonsa toisessa erässä jo 5-1:een ja ottelun voittajasta ei päätöserään lähdettäessä ollut enää pienintäkään epäselvyyttä. Kolmannessa erässä molemmat onnistuivat maalinteossa vielä kahdesti ja näin loppunumerot kirjattiin IFK:lla murskaavasti 7-3.

IFK teki seitsemästä maalistaan kolme ylivoimalla. Maalissa pelannut Henrik Tikkanen torjui 29 kertaa. Ottelun pistekuningas oli viiden tehopisteen saaliin kerännyt Otto Etelätalo, joka avauserässä viimeisteli molemmat IFK:n maalit ja syötti vielä toisessa ja kolmannessa erässä yhteensä kolme maalia. Jules Galletin saldo oli 2+1 ja Jasper Ranniston, sekä Lassi Vitalin 0+2. Lisäksi IFK:lta maalinteossa onnistuivat Eetu Kukka, Elias Vanninen, sekä Noel Pietilä.

Sarja jatkuu IFK:n osalta parin viikon päästä, kun joukkue kohtaa kahdessa vierasottelussa 20-21. helmikuuta Kärpät ja KalPan. IFK on sarjassa nyt kolmantena, vain neljä pistettä kärkijoukkue Bluesia jäljessä, joka on pelannut yhden ottelun enemmän. Toisena, kaksi pistettä IFK:ta edellä, on seuraava vastustaja Kärpät.

Saarelaisen yllätyspaluu Kollien kokoonpanoon

Kollien kahdeksan ottelun mittainen pisteputki Nuorten SM-Liigassa katkesi lauantaina, kun joukkue hävisi kotikaukalossaan Lukolle maalein 2-4. Ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, kun maalittoman avauserän jälkeen Lukko iski heti erän alkuun kaksi maalia 46 sekunnissa ja tästä johtoasemastaan eivät raumalaiset enää luopuneet. Otto Vesikivi nosti Kollien toiveita kaventamalla 1-2:een ajassa 31.34, mutta Lukko kuittasi vain reilut kolme minuuttia myöhemmin eron jälleen kahteen maaliin. Kolmannessa erässä Miro-Pekka Saarelainen kavensi 2-3:een Kollien pelatessa ilman maalivahtia, mutta tasoihin asti loppukiri ei riittänyt, vaan Lukko viimeisteli loppunumerot 2-4:ään 31 sekuntia ennen täyttä aikaa tyhjään maaliin.

Maalissa pelannut Christian Heljanko torjui 22 Lukko-laukausta. Kausina 2013-2015 Kollien kapteenina toimineelle Saarelaiselle ottelu oli kauden ensimmäinen Nuorten SM-Liigassa. IFK:n edustuksessa hän on pelannut Liigaa kuluvalla kaudella 31 ottelua tehden niissä kahdeksan tehopistettä (5+3). Mestiksessä yhteistyöseura Kiekko-Vantaan kokoonpanossa Saarelainen on nähty kahdeksassa ottelussa (1+3). Nyt tehty maali oli Kolleissa Saarelaiselle uran 69. ja pelattu ottelu 148. runkosarjan ottelu. Yhteensä Saarelainen on tehnyt Kolleissa 109 tehopistettä.

Sunnuntaina Kollit nappasi jo kauden kolmannen voittonsa Bluesista. Espoossa pelatussa ottelussa Sebastian Ilola avasi Kollien maalihanat ajassa 2.23. Toisessa erässä Henrik Borgström lisäsi kauden 28. ja 29. täysosumallaan johdon jo 3-0:aan. Maalit syntyivät reilun kolmen minuutin sisään. Blues nousi vielä maalin päähän, kun se onnistui maalinteossa kahdesti ylivoimalla. Ensin toisessa erässä yhden miehen ja seuraavaksi kolmannessa erässä kahden miehen ylivoimalla. Kollien taistelu kuitenkin palkittiin kolmella sarjapisteellä ja loppunumerot 4-2:een viimeisteli Miro Heiskanen nelisen minuuttia ennen päätössummeria. Heljangolle tilastoitiin Kollien maalissa voitto-ottelu ja 29 torjuntaa.

Kollien kausi jatkuu 16. helmikuuta vierasottelulla TPS:aa vastaan. Joukkueella on edessä vielä kahdeksan ottelun mittainen runkosarjan loppusuora ja näistä otteluista puolet eli neljä pelataan kotona. Kollit on sarjassa kuudentena ja matkaa neljänteen sijaan eli suoraan puolivälieräpaikkaan ja kotietuun on neljä pistettä.

IFK:n B-nuorilla kuuden pisteen sarjajohto

B-nuorten SM-sarjan alemmassa jatkosarjassa IFK:n viiden ottelun mittainen voittoputki katkesi perjantaina 1-2-kotitappioon Blues Akatemialle. Espoolaiset siirtyivät 0-1-johtoon avauserässä. IFK nousi tasoihin toisen erän alussa Jere Mannisen onnistuessa maalinteossa, mutta reilut viisi minuuttia myöhemmin tullut Blues Akatemian 1-2-johtomaali jäi lopulta ottelun viimeiseksi. Anton Ignatius IFK:n maalissa venyi 27 torjuntaan. Jatkosarjan kolmannella ottelukierroksella IFK oli voittanut Blues Akatemian vieraissa maalein 3-0.

Lauantaina edellisen illan tappiosta sisuuntunut IFK pyöritteli Pirkkolassa selkeän 6-2-vierasvoiton Karhu-Kissoista. IFK siirtyi jo avauserässä vajaassa yhdeksässä minuutissa 2-0-johtoon, mutta Karhu-Kissat nousi tasoihin toisessa erässä. Niko Seppälän (1+1) ajassa 36.51 tekemä 3-2-johtomaali oli kuitenkin kotijoukkueelle liikaa jääden myös ottelun voittomaaliksi. Päätöserässä IFK onnistui maalinteossa vielä kolmesti. Hyökkäyksen kapelimestarina toimi kolmen tehopisteen (2+1) Juho Koivusaari. Seppälän lisäksi kahteen tehopisteeseen ylsivät Henri Rahkonen (1+1), Oliver Schnitt (0+2), sekä Atte Kauppinen (0+2). Muut IFK:n maalintekijät olivat Konsta Hirvonen, sekä Mikael Päivärinta. Maalissa Julius Aven urakoi 31 torjuntaa.

11 ottelusta yhdeksän voittanut IFK jatkaa alemman jatkosarjan kärkijoukkueena ja piste-eroa toisena olevaan Blues Akatemiaan on kuusi pistettä. IFK on tehnyt sarjassa eniten maaleja ja päästänyt vähiten. Seuraavan kerran joukkue pelaa vasta vajaan kolmen viikon päästä, kun se kohtaa lauantaina 27. helmikuuta kotonaan sarjajumbo Kiekko-Vantaan.

Yhdeksän IFK-junioria maajoukkueissa helmikuussa

Helmikuu on tunnetusti kiireistä aikaa maajoukkueille. Alle 16-vuotiaista on koottu kaksi maajoukkuetta. Ykkösjoukkue lähtee Norjan Lillehammerissa pelattaviin Nuorten Talviolympialaisiin ja tuossa joukkueessa mukana nähdään Jasper Rannisto, Konsta Hirvonen, sekä Niklas Nordgren. Kakkosjoukkue puolestaan matkustaan turnausmatkalle Ruotsiin ja mukana on Henrik Tikkanen, sekä Matias Lentämäki.

Alle 17-vuotiaiden maajoukkue pelaa viiden maan turnauksessa Yhdysvalloissa ja rapakon taakse matkustaa myös Teemu Engberg. Alle 18-vuotiaiden maajoukkue valmistautuu kevään MM-kisoihin pelaamalla Raumalla viiden maan turnauksessa ja MM-kisapaikoista taistelevat Miro Heiskanen, sekä Juha Jääskä. Alle 20-vuotiaiden maajoukkue eli Nuoret Leijonat aloittaa valmistautumisen tulevan kauden MM-kisoihin viiden maan turnauksella Saksassa ja joukkueen vahvuudessa nähdään Elias Ulander.

Kollien pistemiehet: Henrik Borgström 2+0 (33 ottelua, 29+24=53), Otto Vesikivi 1+1 (42, 5+9=14), Elias Ulander 0+2 (41, 5+24=29), Janne Hämäläinen 0+2 (29, 14+17=31), Miro Heiskanen 1+0 (30, 3+11=14), Miro-Pekka Saarelainen 1+0 (2, 1+0=1), Sebastian Ilola 1+0 (32, 4+4=8)

B-nuorten pistemiehet: Juho Koivusaari 2+1 (11 ottelua, 5+5=10), Oliver Schnitt 0+3 (11, 0+6=6), Atte Kauppinen 0+2 (2, 0+2=2), Henri Rahkonen 1+1 (11, 3+2=5), Niko Seppälä 1+1 (11, 3+3=6), Jere Manninen 1+0 (9, 2+0=2), Konsta Hirvonen 1+0 (3, 1+2=3), Mikael Päivärinta 1+0 (7, 1+0=1)

C-nuorten pistemiehet: Otto Etelätalo 2+3 (10 ottelua, 4+4=8), Jules Gallet 2+1 (9, 6+4=10), Jasper Rannisto 0+2 (6, 1+3=4), Lassi Vitali 0+2 (10, 2+5=7), Eetu Kukka 1+0 (6, 2+1=3), Elias Vanninen 1+0 (9, 1+7=8), Noel Pietilä 1+0 (9, 2+2=4)