HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

FALCK TIETURVA: Kolleilla kuuden pisteen viikonloppu

IFK-junnujen viikkoraportti.

IFK:n juniorijoukkueista Kollit on orastavassa voittoputkessa, kun viikonlopun kaksi voittoa nosti joukkueen peräkkäisten voittojen määrän nyt kolmeen. B-nuorille pohjoisen vieraskiertue toi yhden voiton ja yhden tappion, C-nuoret murjoi TUTOa Turussa maalein 13-0, B2-nuoret kärsivät ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella kaksi tappiota peräkkäin ja IFK-Challenger puolestaan kärsi C-nuorten SM-karsinnoissa niukan kotitappion.

Kaksi niukkaa yhden maalin voittoa

Kolleille viikko toi kaksi yhden maalin vierasvoittoa ja täyden kuuden pisteen saaliin, kun perjantaina Jukurit kaatui maalein 2-1 ja lauantaina Kiekko-Vantaa 4-3. Kollit on nyt voittanut kolme ottelua peräkkäin ja sijoitus Nuorten SM-Liigassa on seitsemäs. Jukureita vastaan Robin Ullberg avasi maalinteon avauserässä. Toinen erä oli maaliton. Lopullisen ratkaisun vierasjoukkue iski päätöserän jälkimmäisen kymmenminuuttisen alussa, kun ottelussa 1+1-tehot viimeistellyt Lauri Kulmala vei Kollit 2-0-johtoon. Jukurit nousi vielä maalin päähän alivoimalla, mutta Kollien maalissa pelanneen ja 24 kertaa torjuneen Niilo Halosen johdolla johtoasema piti loppuun asti.

Kiekko-Vantaata vastaan molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa aivan ensimmäisen ja toisen lopulla ja ylivoimalla. Ensin Kollit siirtyi avauserässä ajassa 19.57 vierasjohtoon Atte Tuliaran onnistuessa maalinteossa. Kiekko-Vantaan 1-1-tasoitus puolestaan syntyi toisen erän lopulla ajassa 39.08. Päätöserän alkuun joukkueet tekivät maaleja vuorotahtiin. Kollien 2-1-maaliin tekijäksi merkittiin Niklas Nordgren (1+1) ja 3-2-maalista vastasi Joakim Kukkonen. Reilut seitsemän minuuttia ennen loppua Kollit onnistui repäisemään ensimmäistä kertaa ottelussa kahden maalin eron ja tämä toi lopulta myös ratkaisun. Voittomaaliksi jääneen 4-2-osuman ylivoimalla laukoi Oliver Schnitt. Kiekko-Vantaa nousi vielä maalin päähän reilut viisi minuuttia ennen loppua, mutta toisessa ottelussa peräkkäin Kollien yhden maalin johto kesti loppuun asti. Elias Ulanderin saldo oli 0+2 ja maalissa pelannut Anton Ignatius torjui 11 kertaa.

"Pojat uhrautuivat hienosti joukkueen eteen"

B-nuorten SM-alkusarjassa IFK pelasi kaksi vierasottelua Oulussa. Lauantaina Kiekko-Laser kaatui tiukan taistelun tuloksena maalein 3-2. Kiekko-Laser avasi maalinteon avauserässä, mutta IFK tasoitti Konsta Hirvosen maalilla 1-1:een ennen ensimmäistä erätaukoa. Toisessa erässä ei maaleja nähty. Heti kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla Einari Luhanka (1+1) vei ylivoimalla IFK:n ensimmäistä kertaa johtoon. Kotijoukkue tasoitti alivoimalla reilut viisi minuuttia myöhemmin, mutta Tom Grönblomin 3-2-maali ajassa 55.34 riitti lopulta tuomaan IFK:lle täydet kolme sarjapistettä. Henrik Tikkanen IFK:n maalissa torjui 30 kertaa. IFK laukoi ottelussa kohti Kiekko-Laserin maalia 43 kertaa.

– Oltiin hyvällä jalalla alusta asti mukana ja saatiin otettua tila, sekä aika pois Laserin pakeilta. Luotiin kahteen ensimmäiseen erään hyviä maalipaikkoja useampikin ja olisi ollut mahdollisuus naulata matsi jo kahdessa ensimmäisessä erässä. Viimeinen erä puolustettiin hyvin ja pojat uhrautui hienosti joukkueen eteen, IFK:n päävalmentaja Mika Niskanen jakoi kehuja joukkueelleen.

Sunnuntaina IFK kohtasi sarjan kärkijoukkueen Kärpät toistamiseen viikon sisään. Viikko sitten IFK oli parempi Elisa Areenalla maalein 3-2, mutta nyt Kärpät nappasi kotonaan revanssin 2-5-voiton myötä. IFK:sta maalinteossa onnistuivat Mikael Päivärinta, sekä Eppu Karuvaara. Alex Rindellin saldo oli 0+2 ja Tikkanen maalissa urakoi 42 kertaa.

– Toisen kerran hyvä tempoinen ottelu Kärppiä vastaan. Sarjakärki oli ensimmäisen puolikkaan kuskin paikalla, kun me käytiin hieman hitaalla (syöttäminen / reagointi irtokiekkoihin) lähes joka tilanteessa. Annettiin turhaan Kärpille pari kolme eteen ennen kuin alettiin tekemään kimpassa sovittuja asioita. Kun pojat alkoi kääntämään peliä nopeasti, niin saatiin luotua hyviä tilanteita vastustajan päätyyn. Maalintekotilanteisiin tarvitaan pientä malttia ja kylmäpäisyyttä lisää, jotta saataisiin hyödynnettyä tilanteet paremmin, Niskanen kommentoi.

14 pelaamastaan ottelusta 22 pistettä kerännyt IFK on sarjassa nyt sijalla kahdeksan.

"Mollivoittoinen viikonloppu tulosten valossa"

IFK:n B2-nuorten joukkue menetti SM-alkusarjan kärkipaikkansa, kun se hävisi viikonloppuna molemmat ottelunsa. Ennen viime viikonloppua 12 pelaamastaan ottelusta 11 voittanut IFK kärsi nyt ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella kaksi tappiota peräkkäin. Sekä kotiottelussa lauantaina Tapparaa (1-2 tappio), että vierasottelussa sunnuntaina SaiPaa (1-3) vastaan IFK tuskaili maalinteon kanssa. 71 maalia 12 ottelussa ennen nyt pelattuja otteluita tehnyt IFK jäi kahdessa ottelussa yhteensä vain kahteen maaliin, vaikka paikkoja oli kyllä useampaankin osumaan.

– Mollivoittoinen viikonloppu tulosten valossa. Maalinteossa meiltä hutilointia hyvin organisoituja puolustuksia vastaan. Tukitoimet puuttuivat, mutta yrityksen puutteesta meitä ei voi syyttää, B2-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki muistutti.

IFK laukoi kahdessa ottelussa kohti vastustajan maalia yhteensä 72 kertaa. Tapparaa vastaan maalinteossa onnistui Anton Korhonen ja SaiPa-ottelussa IFK:n ainoasta maalista vastasi Juuso Hyttinen. Waltteri Virtasen kahden ottelun saldo oli 0+2. Tappara-ottelussa reilut 26 minuuttia IFK:n maalissa pelannut Tubbe Hellström torjui 13 kertaa ja loput ottelusta maalinsa puhtaana pitänyt Henri Räsänen 16 kertaa. SaiPaa vastaan Räsänen kirjautti tilastoihin 19 torjuntaa.

– Lauantaina oli tarkoitus luistella Tapparalta jalat alta, mutta pelaaminen meni ohijuoksuksi ja Tappara liikutti fiksusti kiekkoa. Sunnuntaina Lappeenrannassa pelattiin ensimmäinen erä erinomaisesti, mutta yhdestä ylivoimahyökkäyksestä kaveri rankaisi ja me emme onnistuneet tyhjistäkään paikoista, Nokkosmäki harmitteli.

IFK on sarjassa nyt toisena, kolme pistettä HPK:ta perässä.

Henrikssonilla kuuden tehopisteen ottelu Turussa

IFK hurja tahti C-nuorten SM-karsintasarjan kakkoslohkossa sai jatkoa lauantaina, kun joukkue nappasi jo kuudennen peräkkäisen voittonsa. Toistamiseen kuluvan kauden aikana IFK onnistui rikkomaan 10 tehdyn maalin rajapyykin yhdessä ottelussa, kun sarjajumbo TUTO kaatui vieraskaukalossa murskalukemin 13-0. IFK:n kuuden viimeisimmän ottelun maalisuhde on hurja; 45 tehtyä ja vain 10 päästettyä maalia. Avauserässä TUTOa vastaan IFK onnistui tekemään kaksi maalia, mutta toisessa erässä ketsuppipullo aukesi ja ryminällä. IFK nakutti toisen kaksikymppisen aikana yhteensä kahdeksan maalia aikavälillä 23.24-37.10 ja toiselle erätauolle lähdettiin vierasjoukkueen johtolukemissa 10-0. Päätöserässä IFK onnistui maalinteossa vielä kolme kertaa.

IFK:n tehokkain pelaaja murskavoitossa oli hattutempun ja yhteensä kuusi tehopistettä (3+3) nakuttanut Jere Henriksson. Neljään tehopisteeseen ylsivät Daniel Mäkiaho (2+2), Kalle Vehkaluoto (2+2), Ville Rekola (2+2), sekä Jyry Kortelainen (1+3). Lisäksi maalinteossa onnistuivat Christopher Still (1+1), Marcus Kallionkieli (1+1) ja Kasper Pitkänen. Kari Piiroisen kauden kolmas nollapeli vaati 11 torjuntaa. IFK jatkaa lohkossa toisena, kolme pistettä Jokereiden takana, mutta edelleen IFK:lla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

C-nuorten SM-karsintasarjan ykköslohkossa IFK-Challenger kärsi perjantaina viikon ainoassa ottelussaan 2-4-kotitappion Blues-Akatemialle. IFK-Challenger johti ottelua kahteen otteeseen, avauserässä 1-0 ja toisen erän puolivälissä 2-1, mutta Blues-Akatemia onnistui lopulta kääntämään tasaisen kamppailun edukseen päätöserässä. IFK-Challengerilta maalinteossa onnistuivat Kalle Haapanen, sekä Tommy Tyyskä. Kai Mikkonen kotijoukkueen maalissa torjui 33 kertaa. IFK-Challenger laukoi kohti Blues-Akatemian maalia yhteensä 39 kertaa.

Viikon tehokkaimmat (koko kauden tehopisteet)

Kollit: Lauri Kulmala 1+2 (13 ottelua, 1+6=7), Niklas Nordgren 1+1 (10, 3+7=10), Elias Ulander 0+2 (15, 0+7=7), Teemu Engberg 0+2 (15, 2+6=8), Atte Tuliara 1+0 (15, 6+6=12), Joakim Kukkonen 1+0 (10, 7+3=10), Oliver Schnitt 1+0 (15, 1+2=3), Robin Ullberg 1+0 (13, 1+3=4)

B-nuoret: Einari Luhanka 1+1 (4 ottelua, 1+3=4), Mikael Päivärinta 1+1 (11, 1+2=3), Alex Rindell 0+2 (14, 2+6=8), Eppu Karuvaara 1+0 (12, 3+5=8), Konsta Hirvonen 1+0 (14, 6+7=13), Tom Grönblom 1+0 (14, 1+6=7)

C-nuoret: Jere Henriksson 3+3 (9 ottelua, 11+18=29), Daniel Mäkiaho 2+2 (12, 13+10=23), Kalle Vehkaluoto 2+2 (11, 4+5=9), Ville Rekola 2+2 (10, 4+4=8), Jyry Kortelainen 1+3 (12, 2+7=9), Christopher Still 1+1 (3, 1+1=2), Marcus Kallionkieli 1+1 (11, 9+6=15)

B2-nuoret: Waltteri Virtanen 0+2 (12 ottelua, 2+8=10), Anton Korhonen 1+0 (14, 19+19=38), Juuso Hyttinen 1+0 (13, 5+3=8)

C-Challenger: Kalle Haapanen 1+0 (10 ottelua, 1+1=2), Tommy Tyyskä 1+0 (6, 1+1=2)