HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

FALCK TIETURVA: Kolleilla seitsemän pisteen viikonloppu

IFK-junnujen viikkoraportti.

Seitsemän pelattua ottelua ja viisi voittoa. Siinä IFK:n junioreiden yhteissaldo viime viikon otteluista Nuorten SM-Liigassa, B-nuorten alemmassa SM-jatkosarjassa, sekä C-nuorten SM-sarjassa. Kollit urakoi viikonloppuna Espoossa pelatussa sarjaturnauksessa kolme ottelua voittaen niistä kaksi ja kun myös ainoa tappioon päättynyt ottelu toi yhden pisteen, Kollien pisteputki venyi kuuden ottelun mittaiseksi.

Henrik Borgström nousi maalipörssissä toiseksi

Kuuden ottelun pisteputkensa aikana Kollit ovat voittaneet otteluista neljä ja hävinnyt kahdesti voittomaalikilpailun jälkeen. Toinen näistä "rankkaritappioista" tuli perjantaina sarjassa kolmantena ollutta Ilvestä vastaan. Tasaisen ja vähämaalisen ottelun molemmat maalit varsinaisella peliajalla nähtiin ensimmäisen ja toisen erän aikana. Ilves siirtyi ensin 0-1-johtoon ajassa 2.06, mutta Kollien Janne Hämäläinen tasoitti 1-1:een hieman ennen toista erätaukoa ajassa 37.05 Sebastian Ilolan ja Miika Laaksosen esityöstä. Kolmannessa erässä ja jatkoajalla ei maaleja nähty, joten ratkaisua haettiin voittomaalikilpailusta. Siinä ainoa onnistuja oli Ilveksen Janne Seppänen ja näin ottelun voitto kirjattiin tupsukorville maalein 1-2. Santeri Lipiäinen Kollien maalissa urakoi 38 torjuntaa.

Lauantaina Kollit kohtasi myöhäisillan ottelussa KooKoon. Ensimmäisessä ja toisessa erässä kahden maalin johtonsa (2-0, 3-1) menettänyt Kollit nappasi lopulta voiton, kun Henrik Borgströmin 4-3-maali kolmannessa erässä ajassa 55.01 oli lopulta KooKoolle liikaa. Antton Mönkäre sinetöi loppunumerot 5-3:een tyhjään maaliin sekunti ennen täyttä aikaa. Perttu Lesch onnistui maalinteossa kahdesti, samoin ottelun voittomaalin tehnyt Borgström. Maalissa pelannut Fredrik Groenstrand torjui 20 kertaa. Borgströmin kahden tehopisteen ilta tiesi samalla sitä, että hän ylitti 20. Kollina kautta aikojen Nuorten SM-Liigassa 50 tehopisteen rajapyykin yhden kauden aikana. 2000-luvulla Borgström on 10. Kolli, joka saavuttaa kyseisen rajapyykin. Edellisen kerran Kolli ylsi tähän saavutukseen kaudella 2011-2012, kun Aki Kivelä taituroi 45 pelaamassaan ottelussa 53 tehopistettä (33+20). Tällä kaudella 27 kertaa maalinteossa onnistunut Borgström nousi Nuorten SM-Liigan maalipörssissä toiseksi.

Sunnuntaina Kollit jyräsi 5-1-voittoon SaiPasta. Ottelun ratkaisu nähtiin avauserän jälkimmäisellä kymmenminuuttisella, jonka aikana Kollit onnistui maalinteossa kolme kertaa. Viisi eri pelaajaa kirjautti tilastoihin kaksi tehopistettä. Mönkäre, Jeremias Rannisto, Matias Rahikainen, sekä Joakim Kukkonen saalistivat maalin ja syötön, kun taas Juha Jääskän saldo oli 0+2. Kollit peluutti viikonlopun jokaisessa ottelussa eri maalivahtia ja viimeisessä ottelussa pelivuorossa ollut Christian Heljanko torjui 25 SaiPa-laukausta.

Kaksi voittoa ja sarjan kärkeen

B-nuorten alemmassa SM-jatkosarjassa IFK:n länsirannikon kiertue toi joukkueelle kaksi voittoa ja niiden myötä IFK kiilasi sarjan kärkeen. Lauantaina IFK karkasi Sportin vieraana 3-0-johtoon reilussa 34 minuutissa, mutta Sport nousi vielä maalin päähän onnistuttuaan maalinteossa aivan toisen erän lopussa, sekä heti perään kolmannen erän alussa. Kotkapaitojen kirin kuitenkin katkaisi lopullisesti Niklas Nordgren (1+1) ylivoimalla ajassa 51.44 laukomalla ottelun loppunumeroiksi 4-2. Nordgrenin lisäksi IFK:lta maalinteossa onnistuivat Joel Kerkkänen (1+1), Niko Seppälä, sekä Olli Oksanen. Juho Koivusaari syötti maaleista kaksi ja maalissa Julius Aven torjui 25 kertaa.

Sunnuntaina IFK kohtasi Oulunsalossa sarjan kärkiottelussa Kiekko-Laserin. Kotijoukkue siirtyi ylivoimalla johtoon avauserässä jo ottelun toisella minuutilla, mutta Nordgrenin (1+1) 1-1-tasoitusmaali myös ylivoimalla nosti IFK:n mukaan voittotaisteluun ennen ensimmäistä erätaukoa. Toisen erän alussa Joni Stillin onnistuminen vei vieraat ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Kiekko-Laser onnistui toisessa erässä kuitenkin maalinteossa vielä kahdesti kääntäen tilanteen edukseen ja kotijoukkue olikin kiinni voitossa aina kolmannen erän puoliväliin asti. Kerkkäsen ylivoimamaalilla IFK nousi kuitenkin tasoihin ja Kerkkäsestä tuli lopulta myös IFK:n sankari, kun hän viimeisteli 4-3-voittomaalin voittomaalikilpailussa. Anton Ignatius IFK:n maalissa oli täystyöllistetty läpi ottelun, yhteensä torjuntoja kertyi 36.

"Saatiin jo vähän ketsuppipulloa auki"

C-nuorten SM-sarjassa IFK koki kolmannen peräkkäisen tappion, kun se hävisi perjantaina Turussa TPS:lle tiukan taistelun jälkeen maalein 1-2. Ottelu oli siinä mielessä varsin erikoinen, että kaikki kolme maalia tehtiin ensimmäisten viiden minuutin aikana. Joona Aalto vei IFK:n johtoon ajassa 3.07 Elias Vannisen syötöstä, mutta TPS iski tämän jälkeen kaksi maalia minuutissa ja 19 sekunnissa. Harva tässä kohtaa mietti, että nämä maalit jäisivät myös ottelun ainoiksi, mutta näin lopulta kävi. IFK laukoi kohti TPS:n maalia 38 kertaa, joista päätöserässäkin vielä 14. IFK:n maalissa Jere Huhtamaa torjui 29 kertaa.

Lauantaina IFK isännöi Elisa Areenalla KalPaa. Avauserässä kahteen otteeseen ottelua johtanut vierasjoukkue oli sitkeä ja vielä päätöserässä se tuli kahden maalin takaa maalin päähän. Lassi Vitalin (2+1) kaksi maalia kolmannessa erässä katkaisi kuitenkin lopullisesti KalPan selkärangan ja näin IFK katkaisi tappioputkensa 6-3-voiton myötä. Jere Henriksson onnistui maalinteossa kaksi kertaa, Konsta Hirvosen saldo oli 1+1 ja Jules Gallet, sekä Matias Lentämäki syöttivät maaleista kaksi. IFK:n voittomaalin (4-2) viimeisteli Otto Etelätalo ajassa 48.26 ja maalissa TPS-ottelun tavoin pelannut Huhtamaa kirjautti tilastoihin 20 torjunnan lisäksi myös yhden syöttöpisteen.

– Turussa vaivasi vielä edellisestä viikonlopusta tuttu maalinteon ja maalipaikkojen luomisen tuska. TPS sai alkuun pari maalia, joilla se ratsasti lopulta voittoon asti. KalPaa vastaan saatiin päätöserässä jo vähän ketsuppipulloa auki ja vauhdikkaasta kotiottelusta tärkeä voitto, C-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki paketoi viikonlopun ottelut.

Kollien pistemiehet: Antton Mönkäre 2+1 (37, 13+16=29), Jeremias Rannisto 1+2 (30, 1+6=7), Matias Rahikainen 1+2 (36, 4+10=14), Alex Levänen 0+3 (35, 6+19=25), Juha Jääskä 0+3 (29, 6+13=19), Henrik Borgström 2+0 (31, 27+24=51), Janne Hämäläinen 2+0 (25, 14+14=28), Perttu Lesch 2+0 (38, 12+8=20)

B-nuorten pistemiehet: Niklas Nordgren 2+2 (7 ottelua, 4+7=11), Joel Kerkkänen 2+1 (2, 2+1=3), Niko Seppälä 1+1 (7, 2+2=4), Juho Koivusaari 0+2 (7, 3+2=5), Lauri Kulmala 0+2 (7, 4+5=9), Teemu Engberg 0+2 (3, 1+4=5)

C-nuorten pistemiehet: Lassi Vitali 2+1 (7 ottelua, 2+2=4), Jere Henriksson 2+0 (6, 2+0=2), Konsta Hirvonen 1+1 (7, 4+9=13), Jules Gallet 0+2 (6, 3+2=5), Matias Lentämäki 0+2 (7, 0+2=2)