HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

FALCK TIETURVA: Lassi Vitali iski kuusi tehopistettä TPS:ää vastaan

IFK-junnujen viikkoraportti.

Nuorten SM-Liigassa, sekä B- ja C-nuorten SM-sarjoissa runkosarjat lähestyvät loppuaan ja taistelu parhaiden mahdollisten asetelmien saamiseksi pudotuspeleihin käy juuri nyt kiivaana. Puolivälierien kotietua tavoitteleva Kollit venytti voittoputkensa viiden ottelun mittaiseksi, B-nuorten alemmassa SM-jatkosarjassa IFK jatkaa kärkipaikalla ja C-nuorten SM-sarjassa IFK:n kaksi voittoa viikonloppuna nostivat joukkueen taistelemaan runkosarjan voitosta.

Ykkösketjun yhteistehot TPS:ää vastaan 6+7=13

Edellisessä ottelussaan ennen viime viikon kamppailuja KalPan vieraana maaleitta jäänyt IFK:n C-nuorten joukkue sai maalihanat toden teolla auki perjantaina, kun vastaan luisteli Elisa Areenalla TPS. Avauserässä IFK onnistui maalinteossa neljä kertaa ja tämän jälkeen ei voittajasta ollut enää pienintäkään epäselvyyttä. Toinen erä päättyi 1-1 ja päätöserän IFK vei nimiinsä maalein 3-1 voittaen ottelun lopulta murskalukemin 8-2. Kotijoukkueen ykköstykki oli hurjat kuusi tehopistettä (3+3) nakuttanut Lassi Vitali. Ykkösketjun tehot olivat muutenkin kovat, sillä Otto Etelätalon saldo oli 2+2 ja Jules Galletin 1+2. Muut IFK:n maalintekijät olivat Juho-Veikka Kalliokoski, sekä Matias Lentämäki. Henrik Tikkanen maalissa torjui 30 kertaa.

– Olimme koko ottelun ajan aktiivisempi ja rohkeampi joukkue. Ykkösketju (Gallet-Etelätalo-Vitali) pystyi varsinkin ensimmäisessä erässä luomaan vaihto toisensa jälkeen laadukkaita maalintekopaikkoja ja ketju tekikin neljä ensimmäistä maalia. Toisessa erässä tapahtui pieni ulospuhallus ja TPS pääsi otteluun mukaan, mutta Tikkanen oli valppaana maalillaan. Päätöserässä vielä kaunisteltiin lukemia ja sitä kautta selkeä voitto. Laadukas esitys, C-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki kehui joukkuettaan.

Lauantaina IFK matkusti Hämeenlinnaan HPK:n vieraaksi. Toista peräkkäistä maali-iloittelua ei nähty, vaikka IFK laukoikin kohti HPK:n maalia 61 kertaa. Rasmus Heljangon avauserässä ja Konsta Hirvosen (1+1) kolmannessa erässä tekemillä maaleilla vierasjoukkue siirtyi 2-0-johtoon ja tästä ei kotijoukkue enää noussut, vaikka kavensikin 2-1:een 43 sekuntia Hirvosen alivoimalla tekemän maalin jälkeen. Sillä vain puoli minuuttia HPK:n tekemän kavennusmaalin jälkeen Heljangon ottelun toinen maali vei IFK:n jälleen kahden maalin johtoon ja tämä maali jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi. HPK kavensi vielä 3-2:een reilut neljä minuuttia ennen päätössummeria ja nämä jäivät myös ottelun loppunumeroiksi. Elias Vannisen saldo ottelusta oli 0+2 ja IFK:n maalissa Jere Huhtamaa torjui 30 kertaa.

– 11 tuntia edellisen ottelun päätöksestä ja bussin nokka kohti Hämeenlinnaa. Alku oli odotetun tahmea meiltä, mutta ottelun edetessä voimasuhteet kääntyivät selkeästi meidän eduksi. Maalinteon tehottomuus vaivasi läpi koko ottelun mihin tosin vaikutti HPK:n mainiosti torjunut maalivahti. Hieno rutiininomainen voitto kuitenkin, Nokkosmäki paketoi HPK-ottelun tapahtumat.

IFK on nyt C-nuorten SM-sarjassa kolmantena ja edellä olevat joukkueet ovat aivan iskuetäisyydellä; Kärpät kärjessä kahden ja Blues toisena yhden pisteen päässä. Pohjola-leirin takia tällä viikolla edessä on sarjatauko ja seuraavan kerran IFK nähdään tositoimissa perjantaina 11. maaliskuuta, kun joukkue kohtaa vieraissa KooKoon. IFK:lla on runkosarjaa pelaamatta vielä neljä ottelua.

Kahden voiton ja kuuden pisteen viikonloppu

Kollit pelasi viikonloppuna kaksi tiukkaa kamppailua. Perjantaina vastaan luisteli Lappeenrannassa SaiPa. Ottelun avausmaali nähtiin vasta toisessa erässä, kun Alex Levänen laukoi Kollit 1-0-johtoon ajassa 33.20. Juha Jääskän kolmannen erän alussa ajassa 40.51 kahden miehen ylivoimalla tekemä 2-0-maali jäi lopulta myös ottelun voittomaaliksi, kun SaiPan ajassa 50.44 tekemä 2-1-kavennusmaali oli lopulta ottelun viimeinen maali. Tuon maalin myötä päättyi myös Kollien maalissa pelanneen Christian Heljangon reilut 131 minuuttia kestänyt nollaputki. Heljanko torjui ottelussa 22 kertaa ja Kollit laukoi kohti SaiPan maalia 38 kertaa.

Lauantaina kotiottelussa Bluesia vastaan Kollit tuli hurjalla ryminällä avauserään iskien ensimmäisten 20 minuutin aikana kolme maalia. Maalinteossa onnistuivat Miro-Pekka Saarelainen, Otto Vesikivi, sekä Bastien Maia. Maalit riittivät lopulta voittoon asti, sillä toisessa ja kolmannessa erässä ainoa maalinteossa onnistunut joukkue oli Blues, joka nousi maalin päähän 3-2:een, mutta Kollien onneksi ei kuitenkaan tasoihin asti. Näin Kollit nappasi viidennen peräkkäisen voittonsa ja kaikki viisi voittoa ovat tulleet varsinaisella peliajalla. Heljanko venyi tällä kertaa kiekon eteen 34 kertaa.

Kun Nuorten SM-Liigan runkosarjaa on pelaamatta enää neljä kierrosta, taistelu puolivälierien kotiedusta on todella tiukka. Kärpät johtaa sarjaa 98 pisteellään, mutta oululaisten takana neljä joukkuetta sijoilla 2-5. ovat kahden pisteen sisällä. Ässillä on pisteitä 94, Jokereilla 93 ja Ilveksellä, sekä Kolleilla 92. Kollit kohtaa päätöskierroksilla KalPan, Tapparan, Kiekko-Vantaan, sekä HPK:n.

Kuuden maalin ilotulitus avauserässä

B-nuorten alemmassa SM-jatkosarjassa IFK:n viikonloppu käynnistyi lauantaina kotiottelulla Kiekko-Vantaata vastaan. Vierasjoukkue onnistui tekemään ottelun avausmaalin jo ajassa 1.24, mutta sen jälkeen isännät ottivat homman haltuun iskemällä ennen ensimmäistä erätaukoa tulostaululle lukemat 6-1! Ilotulituksen kapelimestarina toimi hattutempun (3+1) viimeistellyt Olli Oksanen, joka tarvitsi kolmeen maaliin aikaa vain reilut neljä minuuttia. Toinen erä oli maaliton ja päätöserässä IFK onnistui maalinteossa vielä kahdesti voittaen ottelun lopulta maalein 8-1. IFK:n maalissa pelannut Julius Aven torjui 23 kertaa napaten lisäksi yhden syöttöpisteen. Atte Kauppisen tehot olivat 2+2, Einari Luhangan 0+3 ja Gregorio Giosin 0+2. Lisäksi IFK:lta maalinteossa onnistuivat Atte Huhtela, Jere Manninen, sekä Joni Still.

Sunnuntaina vierasottelussa Ässiä vastaan ottelun kaikki kolme maalia tehtiin kolmannessa erässä. Niklas Nordgren laukoi IFK:n 1-0-vierasjohtoon ajassa 47.37, mutta Ässät tasoitti 1-1:een vain puolitoista minuuttia myöhemmin. Ottelu näytti vahvasti menevän jatkoajalle, mutta sitten iski Ässät ja iski onnistuneesti. Samu Kylmälän 1-2-voittomaali syntyi ajassa 59.24 eli vain 36 sekuntia ennen päätössummeria. Anton Ignatius IFK:n maalissa torjui 30 kotijoukkueen laukausta.

IFK jatkaa alemman jatkosarjan kärkipaikalla neljän pisteen erolla yhden ottelun vähemmän pelanneeseen Kiekko-Laseriin nähden. IFK:lla on otteluita jäljellä vielä viisi ja viimeisellä kierroksella vastaan luistelee juuri Kiekko-Laser. Ennen tuota ottelua IFK kohtaa vielä KooKoon, Sportin, Pelicansin, sekä Karhu-Kissat.

Kollien pistemiehet: Miro-Pekka Saarelainen 1+1 (6 ottelua, 4+1=5), Elias Ulander 0+2 (44, 5+26=31), Alex Levänen 1+0 (40, 10+19=29), Bastien Maia 1+0 (36, 15+15=30), Juha Jääskä 1+0 (35, 7+16=23), Otto Vesikivi 1+0 (46, 7+9=16)

B-nuorten pistemiehet: Atte Kauppinen 2+2 (4 ottelua, 2+4=6), Olli Oksanen 3+1 (13, 8+3=11), Einari Luhanka 0+3 (7, 1+5=6), Gregorio Gios 0+2 (13, 0+3=3), Lauri Kulmala 0+2 (13, 5+7=12), Atte Huhtela 1+0 (3, 1+0=1), Jere Manninen 1+0 (11, 3+0=3), Joni Still 1+0 (11, 3+2=5), Niklas Nordgren 1+0 (13, 5+10=15)

C-nuorten pistemiehet: Lassi Vitali 3+3 (14 ottelua, 5+8=13), Otto Etelätalo 2+3 (14, 7+8=15), Rasmus Heljanko 2+1 (14, 4+7=11), Jules Gallet 1+2 (13, 7+6=13), Konsta Hirvonen 1+2 (10, 8+11=19), Elias Vanninen 0+3 (13, 1+12=13), Juho-Veikka Kalliokoski 1+1 (14, 1+3=4), Matias Lentämäki 1+0 (14, 4+3=7)