logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Lepää rauhassa, Hakki

Keskiviikkona saapui suru-uutinen, joka pysäytti kaikki IFK-yhteisön jäsenet ja koko suomalaisen kiekkoväen. Kilpailu kaukaloissa taukoaa nyt hetkeksi ja on aika seisahtua muistelemaan suurta kiekkoilijaa ja miestä, joka oli yksi koko suomalaisen kiekkohistorian keskeisimmistä henkilöistä ja todennäköisesti IFK:n seurahistorian paras ja merkittävin pelaaja.

Matti Hagman, IFK:n numero 20, on poissa.

"Hakki" oli karismaattinen pelaaja ja johtaja, mies jonka ympärille voittajajoukkueet rakentuivat. Hän oli supertähti, johon yleisön huomio kiinnittyi kotona ja vieraskentällä ja jonka jokaista liikettä seurattiin, monet ihaillen, jotkut kadehtien.

Hakki oli Stadin kingi.

Hän tuli aina viimeisenä kaukaloon, kävi napauttamassa mailalla muiden aloituskentällisen pelaajia polvareihin, vilkaisi molempien klabbiensa nilkkateipit, kääntyi nyökkäämään veskarille, laittoi kypäränsä remmin kiinni ja kyyristyi sitten aloitukseen. Se oli Hakin hetki. Hän otti Nordiksen haltuun ja johti jengiään edestä, aina sen itseoikeutettuna johtajana ja ykköstähtenä. Matti Hagmaniin hyvin pitkälti henkilöityykin IFK:laisuus ja stadilaisuus, kuten myös IFK:n nouseminen todelliseksi suurseuraksi.

Ihmisenä Matti Hagman oli aito stadilainen, jonka kovan kuoren alla sykki lämmin sydän. Muistellaan lämmöllä niitä hetkiä, jotka olemme saaneet Hagmanin kanssa jakaa.

Numero 20 kulkee aina joukkueemme mukana.

Oy HIFK-Hockey Ab

Näytä kaikki uutiset