logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

120-vuotias IFK kohtaa Kärpät Kaisaniemen puistossa joulukuussa

Luvassa liigahistorian suurimmat syntymäpäiväjuhlat!

Suomalainen jääkiekko otti ensiaskeleensa yli 100 vuotta sitten Kaisaniemen puistossa. Samalla kentällä pelataan 5.12. Liigan runkosarjan ottelu IFK-Kärpät. Avoimen taivaan alla pelattavaan otteluun rakennetaan erikoiskatsomot ja autenttisen tunnelman varmistamiseksi lähes kaikki paikat ovat seisomapaikkoja.Katsomoon mahtuu 18.000 katsojaa.Helsinki Ice Challenge on osa Suomi 100 -ohjelmaa vuonna 2017.

Kaisaniemen puistolla on erityinen asema Suomen jääkiekkohistoriassa, joka sai alkunsa Siltasaaren ja Kaisaniemen välisellä lahdella. Jääpalloa pelattiin luonnonjäällä jo ennen Suomen itsenäistymistä. Nykymuotoisen jääkiekon saavuttua Suomeen peli siirtyi puistoon jäädytetylle kentälle. Suomen Luistinliitto otti jäähockeyn nimellä tunnetun lajin ohjelmaansa vuonna 1927, ja siitä lähtien Kaisaniemessä on pelattu jääkiekkoa säännöllisesti. Talvi- ja jatkosodan aikana puistossa pelattiin mestaruussarjaotteluita, välillä jopa pommituksia uhmaten.

Helsinki Ice Challenge kunnioittaa 100-vuotiasta Suomea ja jääkiekkoa tuomalla nykykiekon vauhdin ja näyttävyyden lajin alkulähteelle Kaisaniemen puistoon. Luvassa on ainutlaatuinen ja juhlallinen urheilutapahtuma!

Helsingin kaupunki haluaa olla yhtenä Helsinki Ice Challenge -tapahtuman mahdollistajana. Kaupunki haluaa toivottaa jääkiekkofanit ja kaikki mukaan kannustamaan sekä nauttimaan tapahtumakokonaisuudesta. Elämys täydentää Helsingin rikasta joulunajan tapahtumatarjontaa.

Otteluliput tulevat myyntiin torstaina 8.6 klo 9.00 osoitteessa Ticketmaster.fi

Näytä kaikki uutiset