HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK:lle maalin tappio Porissa

Ässät-IFK 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

IFK ei onnistunut katkaisemaan kahden ottelun tappioputkeaan vuoden 2017 ensimmäisessä matsissaan. Ässät nappasi kauden kolmannen voittonsa IFK:sta, yhtä monesta kohtaamisesta. Isometsä oli jälleen stadilaisille liian vaikea pala purtavaksi. Porilaiset onnistuivat astetta terävämmällä viimeistelyllä sekä tiiviillä puolustuspelillä lähettämään IFK:n kotimatkalle tappio niskassaan.

Avauserä mentiin tasaisissa merkeissä. Ensimmäinen tilanne avautui kotijoukkueelle ottelun toisella minuutilla, mutta Kevin Lankinen oli hereillä alusta alkaen. Molemmat joukkueet pääsivät ensimmäiseen kymppiin kokeileman ylivoimalla, ilman tulosta. Kotijoukkue oli lähellä siirtyi johtoon, kun Ville Korhonen karkasi läpiajoon välittömästi alivoiman päätyttyä. Ässä-hyökkääjän yritys päätyi ohi maalin. Ajassa 14.00 Jussi Makkonen avasi maalinteon vastahyökkäyksen päätteeksi terävällä ranteella. IFK kuittasi kaksi minuuttia myöhemmin. Matt Generous ja Juuso Puustinen vapauttivat Roope Hintzin vetopaikkaan, josta ”Hine” laukoi tarkasti lukemat 1-1:een.

Toinen erä oli porilaisten. Ässät pääsivät välittömästi erän alussa hakemaan johtomaalia ylivoimalla. Muutama sekunti jäähyn päättymisen jälkeen siirsi maalin eteen vapaaksi jäänyt Antti Kerälä kotijoukkueen 2-1–johtoon. Patapaidat hallitsivat ottelutapahtumia ja IFK pääsi kunnolla erään mukaan vasta jälkimmäisellä puoliskolla. Kahdesta ylivoimasta huolimatta eivät stadilaiset onnistumaan tasoittamaan ottelua.

Viimeisen erän juoni kävi nopeasti selväksi. Vieraat hakivat vimmatusti tasoitusta, porilaisten vetäytyessä puolustamaan. IFK:n parhaat paikat avautuivat samassa vaihdossa Arttu Luttiselle sekä Oliwer Kaskelle. Ensin Luttinen pääsi kokeilemaan vapaasti maalin kulmalta ja hetkeä myöhemmin Kaski nousi vahvasti Bernardin vartioimalle maalille. Tämän jälkeen eivät vieraat päässeet murtamaan Ässien tiivistä puolustusta ja pisteet jäivät Poriin.

Katso tästä ottelun tilastot sekä huippuhetket.

Matsit jatkuvat torstaina Nordiksella Jukureita vastaan. Ottelu alkaa kello 18.30.

Osta flabat Ticketmasterista ja tule mestoille!