HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK:lle tappio Kuopiossa

KalPa-IFK 6-3 (0-1, 2-1, 4-1)

Vauhdikas kamppailu joukkueiden välillä eteni tasanumeroissa pitkälle kolmanteen erään, kunnes viimeisellä kympillä kuopiolaiset painoivat lopulta ohi. IFK onnistui toisessa erässä siirtymään jo kahden maalin johtoon, mutta tämä kuihtui lopulta nopeasti kotijoukkueen punnertaessa pelin tasoihin. Stadilaisilla oli hetkensä tarttua kolmannessa erässä kolmeen pisteeseen. Viimeistely kuitenkin ontui tärkeillä hetkillä ja lopputuloksena kolmas perättäinen tappio.

IFK pelasi kaikin puolin vahvan avauserän ja sai ansaitusti palkinnon erän lopussa. Punapaidat loivat ensimmäiseen vitoseen jo muutaman hyvän tekopaikan, mutta osumia ei vielä tässä vaiheessa nähty. KalPa pääsi ensimmäisen kerran kunnolla peliin kiinni erän puolessa välissä ylivoimallaan. Tästä huolimatta tämän erikoistilanteen vaarallisimman paikan loi IFK. Robert Leino tarjoili takatolpalle syötön, josta Teemu Erosen yritys suuntautui hieman ohi maalin. Kotijoukkueen paras paikka nähtiin erän 14. minuutilla Janne Keräsen soolon päätteeksi. Kevin Lankinenoli hyvin tilanteessa mukana janollasi hyökkääjän viimeistely-yrityksen. Ajassa 18:17 nähtiin ottelun avausosuma. Lennart Petrell ja Juha Jääskä karvasivat kiekon itselleen kotijoukkueen puolustusalueella ja ”Lennu” lopulta kynäili kiekon jalkojen välistään ohi Eero Kilpeläisen.

Kotijoukkue tuli toiseen erään täysin uudella ilmeellä. KalPa onnistui luomaan vaarallisia pyörityksiä IFK:n kenttäpäädyssä erän ensimmäisillä minuuteilla. Vieraat kuitenkin puolustivat johtoaan kurinalaisesti ja pääsivät pikku hiljaa peliin jälleen mukaan. Erässä mentiin vahvan kotijoukkueen alun jälkeen vauhdikkaasti päästä päähän ja molemmat maalivahdit saivat olla jatkuvasti hereillä. Stadilaiset onnistuivat tuplaamaan johtonsa ajassa 34:29, Miihkali Tepon liigauran toisella osumalla. Esityön maaliin tekivät Arttu Luttinen sekä Mikael Johansson. Vieraiden johto kuitenkin kuihtui samassa erässä viimeisen kolmen minuutin aikana. Ensin Henri Knuutinen runnoi 1-2 kavennuksen ajassa 36:55. Pelikello kerkesi vanheta kavennukesta vain reilu kaksi minuuttia, kun Matias Myttynen nosti maalin edustalta taukolukemiksi 2-2.

Kolmas erä mentiin tasanumeroissa aina lähes viimeiselle kympille asti. Ottelun käännekohta nähtiin ajassa 49:34. EnsinJoonas Rask petasi Eroselle loistavan paikan viedä IFK:n jälleen johtoon, mutta Kilpeläinen torjui tilanteen. Tästä vain hetkeä myöhemmin Alexander Ruuttu käänsi kiekon Lankisen sylistä maaliin ja kotijoukkueen 3-2-johtoon. Reilu kaksi minuuttia myöhemmin Eetu Luostarinen nosti KalPan 4-2-johtoon. Luttisen tahtomaali ajassa 57:49 toi IFK:n vielä mukaan taistelemaan pisteistä, mutta kotijoukkueen kaksi maalia tyhjiin sinetöi loppulukemiksi 6-3.

Katso tästä ottelun tilastot sekä huippuhetket.

Matsit jatkuvat perjantaina sekä lauantaina Nordiksella. Ensin vieraaksi saapuu Kärpät ja lauantaina vuorossa on Rauman Lukko.

IFK-Kärpät starttaa perjantaina kello 18.30.