ke 18.09.2024 klo 18:30

DANA BREVININ MATSIRAPORTTI: Eronen ratkaisi jatkoerässä

Kärpät-IFK 3-4 ja. (2-2, 1-0, 0-1, 0-1)

Playoff-sarja polkaistiin käyntiin Oulussa. Kaksi ensimmäistä erää kotijoukkue oli aavistuksen niskan päällä, mutta kolmannessa stadilaiset laittoivat uuden vaihteen silmään tulemalla tasoihin ja painoi lopulta ohi ensimmäisessä jatkoerässä. Näin IFK:lle ensimmäinen kiinnitys jatkopaikkaan.

Playoff-kevään ensimmäinen erä tarjosi yhteensä neljä maalia. Stadilaiset saivat matsiinlentävän lähdön, kun Joonas Rask laukoi ensimmäisessä vaihdossa ylivoimahyökkäyksen päätteeksi IFK:n 0-1–johtoon. Syötöt maalin tarjoilivat Teemu Eronen ja Roope Hintz. Maalin jälkeen Kärpät otti ohjat pelistä luoden vahvaa painetta IFK:n päätyyn. Ensimmäisistä tilanteista vieraat vielä selvisivät, mutta ajassa 05:45 nähtiin tasoitus. Oululaisten nelosketju karkasi kahdella yhtä vastaan ja Sami Anttila viimeisteli varmasti tasoituksen 1-1:een. Maalin jälkeen peli tasoittui ja IFK pääsi myös paremmin otteluun mukaan. Kärpät iski tästä huolimatta seuraavan osuman. Jälleen asialla oli kotijoukkueen nelosketju, kun Miska Humaloja nosti maalin kulmalta numeroiksi 2-1, ajassa 11:28. Erän loppua kohden myös tunteet alkoivat lämmetä playoff-asteille. Kolme viimeistä minuuttia mentiin vauhdilla päästä päähän, jossa molemmille tarjoutui paikat iskeä kiekkoa maaliin. Ensin Mikko Lehtonen kilautti 18. minuutilla tolppaan ja tästä seuranneesta vastahyökkäyksestä Robert Leino löi reboundista taukonumeroiksi 2-2. Esityön maaliin tekivät Oliwer Kaski ja Mikael Johansson.

Toisessa erässä pelin tempo laski ja tilanteet olivat molemmilla maaleilla astetta tiukemmalla. Erän ensimmäinen puolisko mentiin kotijoukkueen tahdissa. Kärpät onnistui luomaan pitkiä pyörityksiä, mutta IFK selvisi näistä Kevin Lankisen johdolla. Ottelun lähestyessä puoltaväliä IFK sai vahvan paineen, joka kuitenkin päättyi vaihtovirheeseen. Kärpät hyödynsi nopeasti mahdollisuutensa ja Brock Trotter laukoi takatolpalta kotijoukkueen jälleen maalin johtoon. IFK sai oman ylivoimamahdollisuutensa 34. minuutin kohdalla. Jasse Ikoselle tarjoutui ylivoiman paras mahdollisuus, mutta laukaus päätyi Jussi Rynnäksen varusteisiin. Toiselle erätauolle poistuttiin oululaisten 3-2 johdossa.

Kolmas erä mentiin stadilaisten tahdissa. IFK piti painetta läpi erän kotijoukkueen päädyssä, mutta parhaille sektoreille ei vieraat kunnolla päässeet. Ajassa 44:42 IFK onnistui tuomaan pelin tasoihin. Jarkko Malinen pelasti ensin omassa päädyssä kiekon maaliviivalta ja hetkeä myöhemmin Juhamatti Aaltosen ja Lennu Petrellin alustuksesta viimeisteli numerot 3-3:een. Valkopaidat jatkoivat hallintaa ja pääsi toistamiseen ylivoimalle kahdeksan minuuttia ennen loppua. Jälleen Ikoselle pelattiin kiekko maalin eteen, kuitenkin samalla lopputuloksella. Kärpät sai aivan ottelun loppuun kovan paineen IFK-päätyyn ja oli lähellä ratkaista viimeisellä minuutilla. Lasse Kukkosen laukaus vieraiden helpotukseksi päätyi yläriman kautta ulos. Kun lisäosumia ei nähty oli edessä jatkoerä.

Jatkoerä alkoi tunnustelevasti ja molemmat joukkueet pelasivat varovaisesti. Ratkaisu nähtiin lopulta ajassa 63:49, kun Juuso Puustinen ja Rask petasivat Eroselle vetopaikan ja ”Ertsi” upotti ranteella ottelun voittomaalin.

Katso tästä ottelun tilastot ja huippuhetket.

Sarja jatkuu huomenna Nordiksella kello 18.30.