ke 18.09.2024 klo 18:30

DANA BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK aseeton ensimmäisessä kohtaamisessa

TPS-IFK 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

Turun ja Stadin välinen puolivälieräsarja startattiin tiistai-illassa. Kotijoukkue tuli selvästi valmiimpana otteluun ja oli astetta parempi jokaisella osa-alueella. IFK ei saanut kiinni turkulaisten aktiivisesta liikkeestä ja kotijoukkue onnistui vyöryttämään tasaisesti läpi ottelun. TPS latoi taululle lopulta selvät 4-1 numerot. Erikoistilannepelaamisessa IFK:lla jäi eniten parannettavaa seuraavaan kohtaamiseen.

Puolivälierän ensimmäinen erä oli kotijoukkueen hallintaa. Turkulaiset hallitsivat pelin virtausta vahvalla luistelullaan. Ensimmäinen vitonen ei vaarallisia maalintekopaikkoja joukkueille sisältänyt. IFK oli siirtyä johtoon viidennellä minuutilla. Saku Salmelan heitto viivasta oli pomppia sisään, Jasse Ikosen tehdessä hyvää maskia maalin edustalla. Tämän jälkeen painopiste oli Kevin Lankisen vartioimalla maalilla. TPS loi tasaiseen tahtiin laukaisupaikkoja, jotka IFK-vahti selvitti varmasti. Erän puolessa välissä kotijoukkue oli vuorostaan senttien päässä johtomaalista, mutta IFK selvisi tilanteesta säikähdyksellä. Turkulaiset loivat vielä erän jälkimmäisellä puoliskolla tukun vaarallisia tilanteita. Tauolle siirryttiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisessa erässä nähtiin sarjan avausosumat ja kaikkiaan niitä syntyi kolme. Kahdesta vastasi TPS. Kotijoukkue jatkoi vahvaa otettaan toisen erän alussa ja sai lopulta onnistumisen ajassa 22.57. Vastahyökkäyksen päätteeksi Tomi Kallion syöttö kimposi IFK-pelaajan kautta maaliin. Tämän jälkeen stadilaiset pääsivät ensimmäistä kertaa peliin kunnolla sisään ja onnistui nopeasti luomaan kaksi vaarallista tekopaikkaa. Robert Leinon ja Mikael Johanssonin yritykset eivät tuoneet vielä toivottua tulosta. Ajassa 29.44 Roope Hintz laukoivieraat tasoihin tarkalla kudilla. Komean esityön osumaan teki Joonas Rask. Jälkimmäinen kymppi tarjosi ottelun ensimmäiset ylivoimat, joista kotijoukkue kuittasi itsensä jälleen johtoon. Kun IFK ei omassa ylivoimassaan ensin onnistunut, käytti välittömästi tämän jälkeen turkulaiset omansa hyödykseen. Patrik Virta laukoi täysin vapaasti mustapaidat 2-1–johtoon ajassa 36.59. IFK joutui vielä erän lopussa uudelleen alivoimalle, mutta onnistui pitämään maalinsa puhtaana summeriin asti.

Kolmannen erän vieraat aloittivat vahvasti ja loivat ensimmäisillä minuuteilla hyvää painetta TPS-päätyyn. 44. minuutilla stadilaiset pääsivät hakemaan tasoitusta ylivoimalla, mutta erikoistilanteesta kotijoukkue iski alivoimalla. Huolimattoman ylivoiman päätteeksi Teemu Väyrynen karkasi läpiajoon ja nosti lukemiksi 3-1. Maalin jälkeen TPS piti pelin näpeissään ja loi vaarallisemmat paikat viimeisessä erässä. Erik Thorell viimeisteli tyhjiin loppunumeroiksi 4-1.

Katso tästä ottelun tilastot ja huippuhetket.

Sarja jatkuu torstaina Nordiksella. Matsi starttaa kello 18.30.