HIFKK-Espoo
ti 10.09.2024 klo 18:30

DANA BREVININ MATSIRAPORTTI: IFK:lle tappio pronssiottelussa

JYP-IFK 6-5 ja. (2-2, 2-1, 1-2, 1-0)

Pronssiottelusta voi olla montaa mieltä, mutta Jyväskylän perjantai-illassa JYP ja IFK tarjosivat yhden kauden viihdyttävimmistä matseista kaudella 2016-2017. Kentällä riitti vauhtia läpi ottelun ja tilanteet sekä voimasuhteet vaihtelivat jatkuvalla syötöllä. IFK:n ykköskenttä Juuso Puustisen johdolla olivat ilmiliekeissä, pitäen stadilaiset kiinni pronssimitalissa vaikeillakin hetkillä. Trillerimäinen kolmannen erän loppu vei pelin lopulta jatkoerään, jossa kotijoukkueen Michel Miklik nousi kotijoukkueen sankariksi.

Avauserässä tarjottiin yleisölle viihdettä koko rahalla ja molemmilla joukkueilla oli erässä omat vahvat jaksonsa. IFK aloitti pelin kotijoukkuetta terävämmin, mutta ajassa 06.46 JYP iski ensin. Kovan hässäkän päätteeksi Juha-Pekka Hytönen pyöräytti taululle 1-0. Vieraat saivat samassa ajassa jäähyn ja jyväskyläläiset hyödynsi mahdollisuutensa. Janne Tavi laittoi reboundista kiekon toistamiseen ohi Kevin Lankisen. IFK sai paremmin otetta ja ajassa 13.52 Puustinen tinttasi kiekon aloituksesta ylähyllylle. Syötöt Joonas Raskille ja Roope Hintzille. Maalin jälkeen stadilaiset hallitsivat täysin tapahtumia kentällä, luoden jatkuvasti vaarallisia tilanteita Juho Olkinuoran maalille. Tasoitus nähtiin ajassa 16.03 Puustisen laittaessa kiekon määrämittaisella syötöllä takapatjan kautta Raskille, jolla oli helppo työ putata kiekko byyriin.

Toinen erä alkoi täysin kotijoukkueen tahdissa ja peli vyöryi jatkuvasti IFK:n maalia kohti. JYP:n painostus palkittiin ajassa 29.54 Hytösen lyödessä illan toisensa. Maalin jälkeen stadilaiset jälleen heräsivät mukaan otteluun ja sai rakenneltua pyörityksiä hyökkäyspäässä. Vieraiden ykköskenttä jatkoi tehokkaasti ja tällä kertaa oli Hintzin vuoro viimeistellä Puustisen alustuksesta. IFK piti otetta aina erän viimeisille sekunneille asti, kunnes Henri Kannisen laukaus vei jälleen jyväskyläläiset johtoon ajassa 39.48. Toiselle erätauolle 4-3 numeroissa.

Kolmas erä jatkui samalla kaavalla kuin edeltäjänsä ja maaleja nähtiin molempiin päihin. Ottelu näytti pitkään jo menevän kotijoukkueelle, kunnes ajassa 55.20 Puustinen löi illan toisensa reboundista ja tasoitti jälleen lukemat. Minuuttia myöhemmin IFK hölmöili itsensä väärästä vaihdosta jäähylle. JYP hyödynsi mahdollisuutensa ja Sami Nikun kova lämäri painui kilpipuolen yläkulmaan pelikellon näyttäessä 57.06. Puustinen ja ykköskenttä olivat kuitenkin eri mieltä lopputuloksesta ja 25 sekuntia myöhemmin IFK tuli viidennen kerran rinnalle. Puustinen maalintekijänä, syötöt Saku Salmelalle ja Hintzille. Numerot säilyivät summeriin asti, joten edessä oli jatkoerä.

Jatkoerä ehti vanheta vain 45 sekuntia, kunnes Miklik vapautti jyväskyläläiset juhlimaan pronssimitaleita.