HIFKKärpät
pe 01.11.2024 klo 18:30

DANA BREVININ MATSIRAPORTTI: Iso ryöstö Turusta

TPS-IFK 2-5 (2-0, 0-2, 0-3)

Game 5 tarjosi vihdoin myös stadilaisille hymyyn aihetta Turussa. Vaikean ensimmäisen erän jälkeen IFK kasasi rivinsä, nousten ensin toisessa erässä rinnalle ja painoi lopulta kolmannessa ohi. Joukkue onnistui pelaamaan kokonaisuudessaan ehjimmän ottelunsa vieraissa tärkeään paikkaan. Erityismaininnan saa Roope Hintzin hyökkäystrio, joka viimeistele kolmannen erän kaikki osumat.

IFK sai hyvän lähdön otteluun ja vieraat pyörittivät peliä ensimmäiset minuutit kotijoukkueen päädyssä. Noin viiden minuutin kohdalla TPS sai ensimmäiset pyörityksensä IFK:n päätyyn. Ajassa 07.34 turkulaiset siirtyivät 1-0–johtoon, Ilkka Heikkisen yllättävällä laukauksella. Stadilaisten peli sekosi maalin jälkeen ja seuraavalla minuutilla vieraille tuomittiin kaksi minuuttinen väärästä vaihdosta. Ylivoiman viimeisellä sekunnilla Otto Nieminen pääsi laukomaan onnekkaiden pomppujen päätteeksi kiekon tyhjään maaliin. IFK pääsi erän jälkimmäiselle puoliskolle jälleenparemmin mukaan ja saikin hankittua kaksi ylivoimaa itselleen. Kuten aiemmin olivat turkulaisetiskeä alivoimalla, mutta Kevin Lankinen venyi kiekon eteen. Kun IFK ei hyvistäkään paikoistaan onnistunut, lähdettiin ensimmäiselle erätauolle kotijoukkueen 2-0 johdossa.

Toisen erän alku oli toisinto ensimmäisestä, IFK hallitessa tapahtumia. Neljännellä minuutilla Juuso Puustinen pääsi vapaasti laukomaan Joonas Raskin syötöstä, mutta Oskari Setänen onnistui vielä pysäyttämään tämän. Reilu minuutti myöhemmin stadilaiset saivat vihdoin onnistumisen. Mika Partanen survoi kiekon sisään Miro Heiskasen ja Corey Elkinsin esityöstä. Ajassa 26.46 vieraat nousivat rinnalle. Juhamatti Aaltonen järjesti vahvalla yksilösuorituksella loistavan paikan Juha Jääskälle, joka ujutti uransa ensimmäisen playoff-maalin Setäsen puikoista. Maalin jälkeen TPS otti hallinnan pelistä luoden vaarallisesti painetta Lankisen maalille. IFK selvisi paineesta ja erän viimeiset viisi minuuttia mentiin tasaisissa merkeissä. Vieraat rakentelivat erän viimeisellä minuutilla Heiskaselle loistavan tekopaikan, johon TPS-puolustajan maila ennätti viime hetkellä väliin. Tauolle siirryttiin 2-2 numeroissa.

Kolmas erä oli Hintzin johtaman ketjun näytöstä. Ketju laitto Turussa niin sanotusti ”hyrskyn myrskyn” ja viimeistelivät kolme byyriä turkulaisten nuottaan. Rask vei stadilaiset ensimmäisen kerran ottelussa johtoon pelikellon näyttäessä 42.25, vedättämällä TPS-vahdin maltilla jäihin ja nostamalla limpun kattoon. Syötöt Puustiselle ja Hintzille. Kaksi minuuttia myöhemmin oli Puustisen vuoro viimeistellä, Raskin ja Hintzin kerätessä syöttöpisteet. Tämän jälkeen pelinkuva oli selvä, TPS lähti puskemaan peliä IFK:n puolustaessa 2-4–johtoaan. Kotijoukkue pääsi ainoastaan kerran todellisesti lähelle maalintekoa ja lopulta Hintz täydensi ketjun loistavan kolmannen erän laittamalla kiekon tyhjiin. Loppunumerot 2-5!

Näin IFK haki kolmannen kiinnityksensä ja johtaa sarjaa voitoin 3-2.

Katso ottelun tilastot ja huippuhetket.

Sarja on ensimmäistä kertaa katkolla perjantaina Nordiksella. Ovet aukeaa kello 17.00 ja bileet starttaa 18.30.

Osta flabat Ticketmasterista tule mestoille!