HIFKK-Espoo
ti 10.09.2024 klo 18:30

DANA BREVININ MATSIRAPORTTI: Tappara niukasti parempi ensimmäisessä osassa

Tappara-IFK 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Viime vuoden finaalijoukkueiden ensimmäinen semifinaalikohtaaminen ei muodostunut klassikoksi. Tappara piti ottelun tempoa näpeissään ja tappoi vauhdin ottelusta. IFK sortui liikaa jäähyilyyn, vaikka alivoima toimi jälleen hyvällä tasolla. Lopulta kotijoukkue onnistui nollaamaan IFK ja tekemään itse tarvittavat maalit ensimmäiseen kiinnitykseen.

Semifinaalin ensimmäinen erä oli hyvin tunnustelevaa peliä. Kotijoukkue onnistui luomaan erässä muutaman vaarallisen paikan, kun vastaavasti vieraat eivät päässeet murtautumaan parhaalle maalintekosektorille. Ensimmäinen tekopaikka avautui viiden minuutin kohdalla Kristian Kuuselalle, joka murtautui yksilösuorituksella vetopaikkaan. Kevin Lankinenkuintekin selvitti tilanteen. Erän jälkimmäisellä kympillä molemmille tarjoutui ylivoimamahdollisuudet. IFK pääsi yrittämäänensin. Kiekko liikkui aktiivisesti stadilaisilla läpi ylivoiman, mutta yhtään kunnon tilannetta ei erikoistilanteessa nähty. Puolitoistaminuuttia ennen erän loppua Tappara sai oman mahdollisuutensa. Kiekko pyöri vaarallisesti ja oli lähellä päätyä vieraiden maaliin. Lopulta summeri pelasti IFK:n takaiskutta tauolle.

Toisessa erässä otteluun saatiin ensimmäisen kerran tunnetta kolmen minuutin kohdalla, kun Kai Kantola tarjosi komean keskialueen pommin. Tämän jälkeen mentiin vahvasti jälleen kotijoukkueen tahdissa. Ensimmäisistä tilanteista IFK vielä selvisi, mutta ajassa 28.55 Tappara hyödynsi vieraiden huolimattoman vaihdon. Sebastian Repo pääsi laidasta läpi ja laukoi tamperelaiset 1-0–johtoon. Maalin jälkeen pääsivät stadilaiset myös paremmin hyökkäyspäähän. IFK:n paras paikka avautui Teemu Eroselle, Kantolan vahvan esityön jälkeen. Eronen sortui kuitenkin vielä hakemaan syöttöä hyvästä tekopaikasta. Viimeiseen neljään minuuttiin kotijoukkue pääsi kahteen otteeseen ylivoimalle. IFK selvitti alivoimat ilman suuria vaikeuksia ja toiselle erätauolle poistuttiin 1-0 tilanteessa.

Kolmannessa IFK:n takaa-ajo ei lähtenyt kunnolla käyntiin missään vaiheessa. Erän alkuun Jarkko Malinen pääsi nousemaan alivoimalla maalille, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliin. Ajoittaisia hyviä jaksoja vieraat onnistuivat saamaan erän jälkimmäisellä puoliskolla. Kaksi jäähyä kuintekin helpottivat Tapparan oman maalinsa varjelua. Ottelun lopussa IFK sai pientä painetta, mutta Veli-Matti Savinainen viimeisteli tyhjiin loppunumeroiksi 2-0.