logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

DANA MATSIRAPORTTI: IFK:lle komea kotivoitto

IFK-Lukko 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

IFK venytti peräkkäisten kotivoittojen putken kolmeen ottamalla täyden pistepotin lauantaina Nordiksella. Vierasjoukkue Lukko pelasi vahvasti ja meni avauserässä johtoon, mutta IFK jaksoi jauhaa omaa peliään ja voitti lopulta selvästi. Matsin sankarit olivat maalivahti Atte Engren ja upean maalin toisessa erässä tehnyt Miro Heiskanen.

Avauserä oli IFK:lta vaisuin ja Lukko pääsi hiipimään Janne Keräsen maalilla 1-0-johtoon ajassa 7.30. IFK:n tasoitus syntyi erän lopussa, kun Erik Thorell teki Juhani Tyrväisen syötöstä kauden neljännen liigamaalinsa. Kotijoukkue oli lähellä mennä johtoonkin erän lopussa, mutta kiekkoa ei saatu byyriin asti.

Johtomaali nähtiin sitten toisen erän alussa ja se sai koko hallin yleisön haukkomaan henkeään. Thomas Nykopp voitti hyökkäyspään aloituksen ja kiekko päätyi Heiskaselle. ”Super Miro” lähti nousemaan, harhautti Lukon puolustajan aivan 6-0, leikkasi keskelle ja tykitti kiekon etuylänurkkaan.

Toisen erän alusta lähtien IFK oli tukevasti kuskin paikalla ja hallitsi selvästi peliä. Kolmannen erän alussa kotijoukkue pääsi pelaamaan melkein kaksi minuuttia 5-3-ylivoimaa, mutta maaliverkko heilui vasta jäähyjen päätyttyä. Tyrväinen vippasi kiekon maalille ja se näytti kimpoavan Lukon puolustajan kautta byyriin. Se oli pomppu, jollaisia IFK ei ole liikaa tällä kaudella saanut.

IFK puolusti huolellisesti matsin loppuun asti ja kolmannessa erässä saatiin ihailla vielä puolustaja Juuso Salmen puolittain onnistunutta jalkakikkaa.

Ottelun tilastot ja maalikooste

Pistemiehet

Miro Heiskanen                          1+1
Juhani Tyrväinen                        1+1
Erik Thorell                                   1+0
Thomas Nykopp                          0+1
Joonas Rask                                  0+1

IFK:n seuraava peli on tiistaina, jolloin joukkue kohtaa CHL-kotimatsissa Puolan mestarijoukkueen Comarch Cracovian. Osta liput matsiin Ticketmasterista!

Näytä kaikki uutiset