HIFKK-Espoo
ti 10.09.2024 klo 18:30

FALCK TIETURVA: B2- ja C-nuoret pelaavat Suomen mestaruudesta

IFK-junnujen viikkoraportti.

Tulevana viikonloppuna kolme IFK:n juniorijoukkuetta taistelee ikäluokkansa mestaruudesta Final Four -tapahtumissa Pohjois-Suomessa. B2- ja C-nuoret matkustavat taistelemaan Suomen mestaruudesta Oulun Raksilaan, kun taas C-Challenger pelaa Mestiksen mestaruudesta Jäälissä.

"Nöyrällä ja ylpeällä asenteella Ouluun"

B2-nuorten SM-sarjan runkosarjan ylivoimaisesti voittanut IFK ei antanut puolivälierissä JYPille mitään mahdollisuuksia, vaan selvitti ottelusarjan nimiinsä suoraan kahdessa ottelussa murskaavin yhteismaalein 11-0. Lauantaina JYP kaatui Malmilla maalein 4-0, kun taas sunnuntaina Jyväskylässä pelatun ottelun voittonumerot kirjattiin IFK:lle 7-0. Kaksi nollapeliä IFK:n maalissa pelannut Eric Banzuzi torjui yhteensä 62 kertaa. Hyökkäystehoista vastasivat seitsemän tehopisteen Jaakko Innanen (2+5), Anton Korhonen (3+2), Jesse Pietikäinen (1+3), Juuso Hyttinen (1+3), sekä Lassi Vitali (0+3). Lisäksi maalinteossa onnistuivat Joona Aalto kahdesti, sekä Oka Riissanen ja Waltteri Virtanen kerran.

– Erinomaista sitoutumista koko joukkueelta. Sarja oli kova numeroista huolimatta. JYP oli tullut pelaamaan ja tiiviillä keskialueen puolustuspelillä saikin ajoittain vaarallisia riistoja ja vastahyökkäyksiä, IFK:n päävalmentaja Nemo Nokkosmäki kommentoi ottelusarjan tapahtumia.

Puolivälierävoiton myötä IFK pelaa tulevana viikonloppuna Oulun Raksilassa Suomen mestaruudesta Final Four -tapahtumassa. Lauantaina kello 16.00 käynnistyvässä välieräottelussa vastaan luistelee KalPa ja tuon ottelun voittaja etenee sunnuntaina pelattavaan SM-finaaliin. KalPa sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja se keräsi 24 pistettä vähemmän kuin IFK. Keskinäiset ottelut IFK vei nimiinsä voitoin 2-0 ja yhteismaalein 12-6.

– Joukkue lähtee nöyrällä ja ylpeällä asenteella Ouluun, Nokkosmäki vakuuttaa.

C-nuoret välierään puhtaalla pelillä

Myös C-nuorten SM-sarjan puolivälierissä IFK nappasi jatkopaikan voittamalla vastustajansa puhtaasti otteluvoitoin 2-0. Sunnuntaina Helsingissä Ilves roikkui mukana voittotaistelussa aina päätöserään asti, mutta neljän tehopisteen (2+2) ottelun pelanneen Anton Lundellin 4-3-maali ylivoimalla ajassa 46.40 oli liikaa vierasjoukkueelle. Loppunumerot 5-3:een laukoi Marcus Kallionkieli (1+2) tyhjään Ilves-maaliin. Joukkueet tekivät kaksi ensimmäistä erää maaleja vuorotahtiin ja IFK:lta maalinteossa ensimmäisessä ja toisessa erässä onnistuivat Daniel Mäkiaho, sekä Leo Ring. Kotijoukkueen maalissa pelannut Kari Piiroinen torjui 31 kertaa.

Maanantaina Ilves avasi kotonaan Tampereen Hakametsässä ottelun maalihanat avauserässä. IFK nousi tasoihin toisessa erässä Eero Kiisken ylivoimamaalilla ja kun päätöserän vierasjoukkue vei nimiinsä Kallionkielen, Christoffer Sedoffin ja Ringin maalien myötä maalein 3-0, niin koko ottelu kirjattiin IFK:lle lukemin 4-1 ja samalla ottelusarja voitoin 2-0. Piiroiselle IFK:n maalissa kirjattiin tällä kertaa 22 torjuntaa.

B2:n tavoin myös IFK:n C-nuorten joukkue pelaa tulevana viikonloppuna Oulussa järjestettävässä Final Four -tapahtumassa. Taistelu finaalipaikasta TPS:ää vastaan käynnistyy lauantaina Raksilassa kello 12.00. TPS sijoittui runkosarjassa toiseksi, mutta se keräsi 18 ottelussa vain viisi pistettä enemmän kuin neljänneksi sijoittunut IFK, joka lähtee hakemaan nyt revanssia runkosarjassa keskinäisissä otteluissa kärsimilleen kahdelle tappiolle.

Engberg ehdolla Pikkuleijonien MM-kisakoneeseen

IFK:n B-nuorten kausi SM-sarjassa päättyi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun TPS eteni puolivälieriin voitoin 0-2. Viime viikon tiistaina IFK oli hävinnyt kotonaan Elisa Areenalla murheellisen 0-6-päätöserän myötä avausottelun maalein 2-6, eikä joukkue onnistunut pysäyttämään TPS:ää lopulta torstaina Turussakaan. Avauserän isännät veivät nimiinsä lukemin 0-2. Jami Hännisen 1-2-kavennusosuma toisessa erässä nosti vielä IFK:n toiveita, mutta TPS:n 1-3-osuma aivan toisen erän lopussa ja neljäs maali kolmannen erän kuudennella minuutilla katkaisivat vierasjoukkueen selkärangan lopullisesti. Ottelun viimeisen ja samalla myös IFK:n kauden viimeisen maalin viimeisteli viimeisellä minuutilla ylivoimalla Axel Rindell.

C-nuorten Mestiksen Final Four pelataan viikonloppuna Jäälissä. Runkosarjassa oman lohkonsa voittanut IFK-Challenger kohtaa lauantaina pelattavassa välierässä RoKin. Sunnuntaina finaalissa / pronssiottelussa vastaan luistelee joko KKP, tai samasta runkosarjan kakkoslohkosta tuttu Pelicans Akatemia.

Alle 18-vuotiaiden MM-kisat pelataan Slovakiassa 13.-23. huhtikuuta. Maailmanmestaruutta puolustavien pikkuleijonien MM-leiriryhmä on julkistettu ja IFK:sta mukaan kisapaikasta taistelemaan valittiin hyökkääjä Teemu Engberg, 17.

Tulevat ottelut

B2-nuoret: la 1.4. klo 16.00 IFK-KalPa (Oulu), su 2.4. klo 14.00 tai 15.00 finaali / pronssiottelu (Oulu)

C-nuoret: la 1.4. klo 12.00 TPS-IFK (Oulu), su 2.4. klo 11.00 tai 12.00 finaali / pronssiottelu (Oulu)

C-Challenger: la 1.4. klo 18.50 IFK-Challenger-RoKi (Jääli), su 2.4. klo 9.40 tai 12.35 finaali / pronssiottelu (Jääli)

Teksti: Jari Hotti @JariHotti