HIFKSaiPa
la 21.09.2024 klo 17:00

FALCK TIETURVA: Leo Ring laukoi hattutempun Jokereita vastaan

IFK-junnujen viikkoraportti.

IFK:n junioreista tammikuun kolmannen otteluviikon onnistujia olivat molemmat ottelunsa yhteismaalein 14-6 voittanut C-nuorten joukkue, sekä viikon ainoassa ottelussaan Ässät Porissa maalein 6-0 murskannut B2-nuorten SM-sarjan ylivoimainen kärkijoukkue. C-nuorten Leo Ring nakutti kahdessa ottelussa kuusi tehopistettä ja viikon ehdoton helmi oli Jokereita vastaan syntynyt hattutemppu.

C-nuoret kuusi pistettä, Ring kuusi tehopistettä

IFK:n C-nuorten joukkue lähti viime viikon otteluihin takanaan kolmen peräkkäisen tappion putki, joista viimeisin ottelu kotona Kärppiä vastaan oli päättynyt murskatappioon maalein 4-15. Kolmas otteluviikko palautti Kimmo Kuhdan suojatit kuitenkin takaisin oikealle raiteelle ja viikon kahdesta vierasottelusta saldoksi tuli kaksi voittoa yhteismaalein 14-6 HPK:n ja Jokereiden molempien kaatuessa samoin numeroin 7-3. HPK:ta vastaan perjantaina IFK käänsi ottelun edukseen toisessa erässä oltuaan vielä ensimmäisen erän jälkeen tappiolla 1-2. Toisen erän IFK vei nimiinsä maalein 4-0 ja päätöserässä vierasjoukkue kaunisteli loppunumeroita 2-1-erävoiton myötä. IFK:n tehopelaajia olivat kahden maalin Kalle Vehkaluoto (2+1), sekä Marcus Kallionkieli. Leo Ringin saldo oli 1+2 ja Roope Turunen, sekä Antti-Eemeli Haapanen syöttivät molemmat kaksi maalia. Kari Piiroinen IFK:n maalissa urakoi 37 torjuntaa.

Lauantaina Jokerit siirtyi toisen erän ensimmäisellä minuutilla 1-2-johtoon, mutta IFK iski myöhemmin reilussa kuudessa minuutissa neljä maalia ottaen 4-2-johtoasemassa ottelun haltuunsa. Avauserässä IFK:n 1-0-johtoon laukonut Leo Ring täydensi hattutemppunsa onnistumalla maalinteossa kolmannessa erässä kahdesti ja nuo kaksi maalia olivat myös päätöserän ainoat osumat. Marcus Kallionkieli (2+1) ja Roope Turunen (0+3) keräsivät kolme tehopistettä ja Daniel Mäkiaho (1+1), sekä Christoffer Sedoff (0+2) kaksi tehopistettä. Kari Piiroisen viikon toinen voitto-ottelu vaati tällä kertaa peräti 51 torjuntaa, joista kahteen ensimmäiseen erään Piiroinen urakoi yhteensä 42 torjuntaa!

C-nuorten Mestiksen kakkoslohkossa kahdella voitolla aloittanut IFK:n C-Challenger kärsi nyt kolmannessa ottelussaan ensimmäisen tappion, kun Nikkarit HyRi oli Malmilla pelatussa ottelussa parempi maalein 2-6. Vierasjoukkue karkasi jo reilussa 24 minuutissa 0-5-johtoon, eikä isäntien Matteo Cappuccion ja Tuukka Liljan kavennusmaalit enää nostaneet kotijoukkuetta mukaan voittotaisteluun. Miika Siipo IFK-Challengerin maalissa torjui 36 kertaa.

IFK on C-nuorten SM-sarjassa kuuden ottelukierroksen jälkeen neljäntenä. C-Challenger puolestaan löytyy C-nuorten Mestiksen kakkoslohkon sijalta kolme.

"Vauhdikas iltapäivä Porissa"

B2-nuorten SM-sarjan ylivoimaisen sarjajohtajan IFK:n viikko piti sisällään ainoastaan yhden ottelun, kun Ässät kaatui Porissa lauantaina murskalukemin 6-0. Voitto oli IFK:lle neljäs peräkkäinen. Lassi Vitali laukoi vierasjoukkueen 1-0-johtoon avauserässä ajassa 3.08 ja tämä jäikin ensimmäisen erän ainoaksi maaliksi. Toisessa erässä IFK onnistui maalinteossa kolme kertaa, kun ensin Waltteri Virtanen viimeisteli ajassa 25.04 lukemat 2-0:aan ja erän loppupuolella Anton Korhonen (2+1) laukoi kaksi maalia aikavälillä 37.41-39.46. Päätöserässä Joona Aalto, sekä Jaakko Innanen onnistuivat vielä maalinteossa ja näin IFK:lle komea kuuden maalin voitto sarjakolmosesta Ässistä. Juuso Hyttinen syötti maaleista kaksi ja nollapelin IFK:n maalissa pelannut Eric Banzuzi torjui 26 kertaa.

– Olimme Porissa matkassa hyvällä liikkeellä ja ajatuksella. Kaverilla oli selkeästi vaikeuksia pysyä luistelussamme mukana ja onnistuimme myös rohkeassa kiekollisessa pelissä. Pystyimme luomaan ykkösalueen maalipaikkoja riittävästi ja Banzuzin hieno peli takasi meille komean voiton. Vauhdikas iltapäivä Porissa, B2-nuorten päävalmentaja Nemo Nokkosmäki kommentoi viikon ainoan ottelun tapahtumia.

B-nuorten SM-sarjassa tammikuun kolmas otteluviikko toi IFK:lle kahdesta ottelusta ainoastaan yhden pisteen. Lauantaina Jokerit oli parempi Ilmalassa maalein 3-5 ja sunnuntaina IFK kärsi 2-3-kotitappion jatkoajan jälkeen Lukolle. Jokereita vastaan ottelu oli avauserän jälkeen tasatilanteessa 1-1. Toisessa erässä Jokerit karkasi 2-4-johtoon ratkaisten ottelun edukseen. Päätöserässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa vielä kerran. IFK:n maalintekijät olivat Otto Etelätalo (1+1), Jesper Henriksson, sekä Aleks Haatanen. Henrik Tikkanen IFK:n maalissa torjui 32 kertaa.

Sunnuntaina Elisa Areenalla IFK ja Lukko tarjosivat yleisölle todellisen jännitysnäytelmän. Lukko siirtyi toisessa erässä 0-1-johtoon ja päätöserän alussa ylivoimalla syntynyt vierasjoukkueen 0-2-maali teki IFK:n tilanteesta vaikean. Isännät kuitenkin onnistuivat nousemaan jäähyjen sävyttämässä kolmannessa erässä vielä tasoihin, kun ensin Oskari Tauriainen kavensi ylivoimalla 1-2:een ajassa 55.42 ja vain reilu minuutti myöhemmin (56.45) Tauriaisen maalissa toisena syöttäjänä mukana ollut Otto Salmi tasoitti ottelun 2-2:een. Jatkoajalla Lukon sankariksi nousi Jolle Nikander, joka pysäytti pelikellon ajassa 62.22 iskettyään 2-3-voittomaalin ohi IFK:n maalissa 37 kertaa torjuneen Jere Huhtamaan.

IFK on nyt 10 joukkueen SM-sarjassa sijalla kuusi, viimeisenä joukkueena pudotuspeliviivan yläpuolella. Viivan tuntumassa on todella tiukkaa, sillä sijoilla viidestä sijaan 10. kuusi joukkuetta on kahdeksan pisteen sisällä.

Kollien voittoputki poikki Ilmalassa

Kollien kahden ottelun viikko Nuorten SM-Liigassa käynnistyi jo keskiviikkona kotiottelulla Jukureita vastaan. Vierasjoukkue siirtyi toisessa erässä kahdesti johtoon ja kolmannen erän alussakin se onnistui 3-4-ylivoimamaalin myötä ottamaan vielä otteen kiinni vierasvoittoon. Sisukas Kollit kuitenkin taisteli ottelun tasoihin jokaisella kerralla, niin toisessa erässä, kuin kolmannessakin erässä ja lopulta ajassa 52.12 tullut Konsta Hirvosen 5-4-maali jäi ottelun voittomaaliksi. Lisäksi Kolleista maalinteossa onnistuivat Joakim Kukkonen, Janne Hämäläinen, Juho Koivusaari, sekä Teemu Engberg. Elias Ulander ja Atte Tuliara syöttivät maaleista kaksi ja Anton Ignatius Kollien maalissa torjui 25 kertaa. Voitto oli Kolleille viides peräkkäinen.

Lokakuussa Kollit onnistui myös voittamaan viisi ottelua peräkkäin, joten lauantaina Jokereita vastaan vierasjäällä oli joukkueella mahdollisuus venyttää voittoputki kauden ennätyslukemiin. Näin ei kuitenkaan tapahtunut, sillä Jokerit voitti ottelun maalein 3-7 napaten kauden ensimmäisen voittonsa Kolleista neljännellä yrityksellä, Kollit kun oli vienyt kolme aiempaa paikallisvääntöä nimiinsä yhteismaalein 10-4. Vierasjoukkueen startti lauantaina oli murheellinen, sillä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisten neljän minuutin aikana 0-3-johtoon. Teemu Engbergin 1-3-kavennusmaali nosti hieman Kollien toiveita ajassa 12.38, mutta Jokereiden 1-4-maali pari minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa repäisi eron takaisin kolmeen maaliin. Toisessa erässä Kollit nousi vielä kahden maalin päähän Jokereiden 1-5-maalin jälkeen, kun Oskari Tauriainen ja Alex Levänen onnistuivat maalinteossa ennen toista erätaukoa. Kolmannessa erässä Kollien kiri ei enää purrut, vaan Jokerit sinetöi voittonsa onnistumalla maalinteossa vielä kahdesti ennen päätössummeria.

Kun Nuorten SM-Liigassa on nyt pelattu 37 ottelukierrosta, on Kollien sijoitus seitsemäs. Suorasta pudotuspelipaikasta (neljäntenä oleva Ässät) Kollit on jäänyt vain kuusi pistettä.

Viikon tehokkaimmat (koko kauden tehopisteet)

Kollit: Atte Tuliara 0+3 (37 ottelua, 7+15=22), Elias Ulander 0+3 (36, 4+19=23), Teemu Engberg 2+0 (26, 4+9=13), Alex Levänen 1+1 (30, 5+18=23), Janne Hämäläinen 1+0 (30, 11+7=18), Joakim Kukkonen 1+0 (27, 11+9=20), Juho Koivusaari 1+0 (35, 3+3=6), Konsta Hirvonen 1+0 (11, 1+0=0), Oskari Tauriainen 1+0 (5, 1+0=1)

B-nuoret: Aleks Haatanen 1+1 (6 ottelua, 5+2=7), Otto Etelätalo 1+1 (6, 2+2=4), Otto Salmi 1+1 (6, 3+1=4), Axel Rindell 0+2 (6, 2+3=5), Jesper Henriksson 1+0 (5, 2+1=3), Oskari Tauriainen 1+0 (2, 1+0=1)

C-nuoret: Leo Ring 4+2 (6 ottelua, 5+8=13), Marcus Kallionkieli 4+1 (6, 10+5=15), Roope Turunen 0+5 (6, 3+12=15), Daniel Mäkiaho 2+1 (6, 3+2=5), Kalle Vehkaluoto 2+1 (6, 3+4=7), Leevi Lepistö 1+1 (6, 2+3=5), Antti-Eemeli Haapanen 0+2 (4, 0+2=2), Christoffer Sedoff 0+2 (5, 2+5=7), Roope Pyykönen 1+0 (6, 1+0=1)

B2-nuoret: Anton Korhonen 2+1 (5 ottelua, 6+2=8), Juuso Hyttinen 0+2 (4, 0+5=5), Jaakko Innanen 1+0 (5, 4+9=13), Joona Aalto 1+0 (5, 2+1=3), Lassi Vitali 1+0 (5, 4+2=6), Waltteri Virtanen 1+0 (5, 2+1=3)

C-Challenger: Matteo Cappuccio 1+0 (3 ottelua, 2+0=2), Tuukka Lilja 1+0 (3, 2+0=2)