HIFKK-Espoo
ti 10.09.2024 klo 18:30

IFK:lle tappio Tampere Cupin finaalissa

Tappara-IFK 4-1 (0-0, 1-1, 3-0)

IFK:n loppusijoitukseksi tuli Tampere Cupissa toinen sija, kun Tappara kuittasi voiton turnauksen finaalissa. IFK pelasi erittäin terävästi ottelun puoliväliin asti, mutta ohut pelituntuma alkoi näkyä sitä enemmän, mitä pidemmälle ottelu eteni. Matsi oli IFK:lle kesän toinen, edellisiltana joukkue kaatoi turnauksen välierässä Pelicansin.

Avauserässä ei nähty maaleja, mutta IFK liikkui pirteästi ja sai tiukalla karvauksella riisuttua Tapparaa aseista. Ensimmäinen erä toi kuitenkin IFK-leiriin huonoja uutisia, sillä sentteri Juhani Tyrväinen loukkaantui Tappara-puolustaja Aleksi Elorinteen häijyn polvitaklauksen seurauksena. Tyrväisen loukkaantumisen vakavuus selviää myöhemmin tehtävissä tutkimuksissa.

Toisessa erässä IFK jatkoi kovalla intensiteetillä ja se palkittiin ajassa 28.07. Juha Jääskä lapioi paluukiekon rystyllä ylänurkkaan ja IFK johti 1-0. Johto ei kestänyt kuin kolme minuuttia, kun Kristian Kuusela teki isäntien tasoitusmaalin.

Kolmannessa erässä IFK:ltä näytti loppuvan bensa, eikä hyökkäyspeli pysynyt kunnolla käynnissä. Se antoi aloitteen Tapparalle, joka käytti paikkansa hyödyksi ja teki voittoon tarvittavat maalit.

IFK:n parhaimmistoa oli energinen Juha Jääskä.

Katso ottelun tilastot

Seuraava harjoitusmatsi pelataan tiistaina 22.8., kun IFK matkustaa KooKoon vieraaksi.

CHL-matsit alkavat perjantaina 25.8. vierasottelulla ruotsalaista Brynäs IF:ää vastaan.