logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Nybondas: Muutoksia IFK:n urheilutoiminnassa

IFK:n urheilutoimintaa organisoidaan uudelleen. Tom Nybondas siirtyy työskentelemään seuran kehityshankkeiden pariin. IFK hakee uutta GM:ia.

IFK:n alkukausi Liigassa ja CHL:ssä ei ole sujunut odotusten mukaisesti. Syitä on monia, mutta joukkueen suorittamisessa on ollut myös paljon asioita, joihin voi olla tyytyväinen. Joukkueen päivittäinen työnteko uusien valmentajien johdolla on ollut erinomaista päivästä yksi lähtien ja pelaaminen on ollut ajoittain hyvällä tasolla.

IFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas kommentoi joukkueen alkukautta.

– Asenne, työnteko, energia, tempo – kaikki ovat oikealla tasolla. Puolustamme pääsääntöisesti hyvin, ylivoimapeli on parempaa kuin viime kaudella, maalivahtipeli on erinomaisella tasolla ja luomme aivan riittävästi maalipaikkoja voittaaksemme pelejä. Asiat voisi kiteyttää maalinteon vaikeuteen.

– Totta kai olisi hauskempaa ja helpompaa aloittaa kausi eri tavalla, mutta tilanne on nyt mikä se on. Tämän kanssa teemme nyt töitä ja on selvää, että ennemmin tai myöhemmin tulokset paranevat. Pitää myös muistaa, että joukkueen pelaajistoa ja valmennusta uusittiin rankalla kädellä viime kauden jälkeen ja isot muutokset vaativat aina aikaa, Nybondas sanoo.

Seuran taustalla tapahtuu paljon muita asioita, joista IFK tiedottaa tarkemmin tämän kauden aikana.

– Olemme jo pidemmän aikaa tehneet suunnitelmia urheilupuolen organisoimiseksi uudelleen. Meidän on aivan pakko tarkastella urheilupuolen eri toimintoja ja miettiä, miten vastaamme yhä kiristyvään kansainväliseen kilpailuun huippupelaajista, Nybondas sanoo.

Erityisen tarkastelun alla IFK:ssa on junioritoiminta, pelaajatarkkailu, pelaajakehitys, ja siihen liittyvä mahdollinen farmijoukkue. Lisäksi seurassa on aloitettu harjoitusolosuhteiden ja joukkueen tulevaisuuden fasiliteettien suunnittelu.

– Totta kai tähän liittyy myös se, että kuka tekee mitäkin hommaa. Olemme jo kartoittaneet ja kontaktoineet mahdollisia henkilöitä eri toimenkuviin ja päätimme tiedottaa asiasta nyt, ennen kuin huhut leviävät julkisuuteen. Itse siirryn muihin tehtäviin edellä mainittuihin kehityshankkeisiin liittyen, Nybondas sanoo.

– Olen itse tehnyt puolitoista vuotta sitten aloitteen seuran hallitukselle urheilutoiminnan organisoimiseksi uudelleen. Tämä on minulle kymmenes kausi tässä tehtävässä ja on aika siirtyä eteenpäin.

Näytä kaikki uutiset