logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

GIGANTTI Ottelustudio: ”Heti kovimpaan mahdolliseen mittariin”

play

HIFK–HPK klo 18:30. Ovet auki 17:30.

HIFK:n kolmen matsin viikko käynnistyy tänään tiistaina Nordiksella, kun HPK vierailee stadissa. Kerholla on stadilaisten tapaan kaksi kolmen pisteen voittoa allaan, kun hämeenlinnalaiset kaatoivat viikonloppuna Pelicansin kahdesti back-to-back -peleissä.

Osta liput matsiin Ticketmasterista!

Hankala vastustaja

HIFK ja HPK kohtaavat tänään kolmannen kerran tämän kauden aikana. Kumpikin joukkue on onnistunut kairaamaan keskinäisistä matseista yhden voiton. Kerho haki syyskuussa Nordikselta täydet kolme pinnaa lukemin 4–2 ja seuraavana päivänä Hämeenlinnassa pelattu ottelu päättyi stadilaisten 5–4-jatkoaikavoittoon.

– Kerho on ollut meille hankala vastustaja viimeaikoina, Mika Kortelainen kommentoi GIGANTTI Ottelustudiossa.

– Päävalmentaja Jarno Pikkarainenkin on sanonut, että ailahtelua on ollut liikaa. Siinä olemme vielä sarjan kärkijoukkueita jäljessä.

Takaisin tositoimissa

HIFK:n 19-vuotias hyökkääjä Niklas Nordgren teki viikonloppuna paluun Liigakaukaloon pitkän tauon jälkeen. Kauden ensimmäiset matsit sattuivat sarjan kärkikaksikkoa, Kärppiä ja Tapparaa vastaan.

– Tosi kiva oli pitkästä aikaa päästä taas pelaamaan Liigaa, ”Nikke” kertoo aamujäältä.

– Pääsin heti kovimpaan mahdolliseen mittariin ja sain vähän kuvaa, missä itse pelillisesti menen. Vielä on parannettavaa.

Nordgren pelasi viikonloppuna Micke Åstenin ja Michael Keräsen kanssa samassa ketjussa. Sama kolmikko lähtee kaataamaan tänään HPK:ta.

– Minulla ja ”Kerällä” on suurempi vastuu kiekollisesta pelistä. ”Muuli” tekee meille tilaa, mutta kyllä se tuossa treeneissä näytti, että osaa maalejakin tehdä, Nordgren nauraa.

Nykopp on pelikunnossa

HIFK pelasi viikonloppuna Kärppiä ja Tapparaa vastaan samalla kokoonpanolla, eikä tänäänkään nähdä kuin yksi muutos.

Alkukaudesta vahvasti esiintynyt Thomas Nykopp on kuntoutunut täyteen pelikuntoon ja ”Nypsi” pelaa tänään Lennart Petrellin ja Juho Keräsen sentterinä.

 

IFK:N KOKOONPANO

Maalivahdit

50 Frans Tuohimaa
35 Atte Engren (varalla)

Hyökkääjät

77 Teemu Turunen – 13 Otto Paajanen – 54 Sebastian Dyk
18 Teemu Tallberg – 76 Jere Sallinen – 4 Iikka Kangasniemi
45 Micke Åsten – 71 Michael Keränen – 78 Niklas Nordgren
32 Lennart Petrell – 80 Thomas Nykopp – 19 Juho Keränen

Puolustajat

8 Ville Varakas – 10 Mikko Kousa
28 Rony Ahonen – 57 Johan Motin
36 Joonas Järvinen – 6 Joonas Lyytinen
34 Aleksi Laakso

Loukkaantuneet: Markus Kankaanperä (1-2 viikkoa), Juha Jääskä (2 viikkoa), Anton Lundell (5 viikkoa), Jesse Saarinen (day-to-day)

IFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen a tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.

Niklas Nordgren

Näytä kaikki uutiset