logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Kolmen vierasmatsin viikko – ”Voitot huipentavat reissun”

play

SaiPa–HIFK keskiviikkona 23. lokakuuta klo 18:30.

HIFK lähtee uuteen viikkoon kolmen matsin voittoputkessa. Viime lauantaina stadilaiset aloittivat vierasrundinsa, jonka ensimmäisestä koitoksesta saldona oli kolme sarjapinnaa Porista.

Seuraava vastus on SaiPa Lappeenrannassa. Keskiviikkona maalivahti Frans Tuohimaa palaa vanhaan kotikaupunkiinsa – tällä kertaa HIFK-univormussa.

– Olen todella innoissani, Tuohimaa sanoo.

– Pääsen ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa vierasjoukkueen mukana Lappeenrantaan. Minulla on paljon hyviä muistoja sieltä.

Viime torstain jälkeen HIFK on treenannut Salmisaaressa, kun Nordiksen valtaa Helsinki International Horse Show. Puitteet merimaisemissa ovat huippuluokkaa eikä pienempi kaukalokaan joukkueen harjoittelua hankaloita.

– Alkukierron vedot tosin tuntuvat tulevan viisi metriä lähempää. Ei sillä pelin kannalta kuitenkaan ole mitään merkitystä. Välitykset ovat vaan hieman erilaiset.

Tour de Bönde takaa yhteistä aikaa joukkuekavereiden kanssa myös kaukalon ulkopuolella. ”Fränä” nauttii, kun läppää lentää, mutta myös korostaa voittojen merkitystä.

– Itse tykkään kovasti, että välillä saa olla tässä äijäryppäässä monta päivää tiivisti kimpassa.

– Tietysti siihen vaikuttaa paljon se, miten matsit sujuvat. Voittoja lähdetään hakemaan – se aina kummasti mukavoittaa reissua, Tuohimaa päättää.

Tsekkaa videolta Tuohimaan haastattelu Salmisaaresta!

Frans Tuohimaa

Näytä kaikki uutiset