logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Red Classics tuo sinfoniaorkesterin HIFK:n otteluun!

Lokakuussa Helsingin jäähallilla nähdään ennennäkemätön jääkiekkospektaakkeli, kun 200-vuotisjuhlavuottaan viettävä KOFF tuo yhteistyössä HIFK:n kanssa sinfoniaorkesterin SM-liigan otteluun. 12.10.2019 HIFK:n ja TPS:n välisessä jääkiekko-ottelussa musiikista vastaa Vantaan Viihdeorkesterin yli 80-henkinen livekokoonpano kuoroineen.

Kaksi erilaista maailmaa kohtaavat toisensa, kun jääkiekko-ottelu ja sinfoniaorkesterin konsertti yhdistyvät saman katon alle Red Classics -tapahtumassa. Lokakuun 12. päivä Helsingin Nordenskiöldinkadun jäähallissa pelattavassa HIFK–TPS-ottelussa pelikatkojen ja erätaukojen musiikki kuullaan sinfoniaorkesterin soittamana. Ottelua varten uuden sovituksen on kokenut muun muassa legendaarinen HIFK:n maalibiisi.

– KOFF taistelee tylsyyttä vastaan aina, piste. Juhlavuoden kunniaksi haluamme tarjota ihmisille tämän ainutlaatuisen hockey-kokemuksen kiitokseksi kaikista näistä vuosista. Red Classics on luontaista jatkoa KOFFin suurille teoille – Foo Fightersille Tavastialla ja Leningrad Cowboysille Senaatintorilla. Odotan innolla kiekon tippumista jäähän 12.10 Nordiksella, Sinebrychoffin markkinointijohtaja Alexander Sneen sanoo.

Red Classics tarjotaan jääkiekon ystäville normaalilipun hinnalla. Pelattava peli on osa SM-liigan runkosarjan otteluita, ja liput erikoisotteluun myydään normaalihinnoin. Myös kausikorteilla pääsee pelipaikoille totuttuun tapaan.

– Olemme erittäin ylpeitä siitä, että KOFF haluaa juhlistaa 200-vuotispäiväänsä meidän ottelussamme. Tapahtumassa urheilu ja kulttuuri yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla ja on todella hienoa, että voimme tarjota faneillemme jotain näin ainutlaatuista koettavaa, HIFK:n markkinointijohtaja Roland Carlsson toteaa.

Kahden erilaisen maailman yllättävä yhteys

Sinfoniaorkesterin voima yhdistettynä jääkiekkofanien intohimoon on Red Classics -tapahtuman ydin. Jääkiekkojoukkuetta ja kurinalaisesti johdettua sinfoniaorkesteria yhdistää ehkä hieman yllättävästikin moni asia.

– Jututimme sekä pelaajia että soittajia ja huomasimme, että orkesterilla ja jääkiekkojoukkueella on paljon yhteistä. Molempia osapuolia ohjaa vahva intohimo omaan tekemiseen. Huomasimme myös, että faneja ja arvostusta löytyy paljon puolin ja toisin, Sneen kertoo

– On huikean hieno ja rohkea idea HIFK:ltä ja KOFFilta toteuttaa jääkiekko-ottelun pelikatkomusiikki livenä ja vieläpä suurella sinfoniaorkesterilla. Jännittäväksi ja vaativaksi orkesterin kannalta muodostuu reagointi kiihkeän jääkiekko-ottelun erikoistilanteisiin. Kappaleiden lähtöjen on oltava räjähtäviä pelikatkojen alkaessa. Toivottavasti pääsemme soittamaan IFK:n maalibiisiä monta kertaa, Vantaan Viihdeorkesterin toiminnanjohtaja Janne Rönnbäck naurahtaa.

Näytä kaikki uutiset